Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 sigorta girişliyim. Yumuşak damak ve işitme kaybından erken emekli olmak..?

ozlemsgn

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
merhabalar

ben doğuştan yumuşak damak eksikliği rahatsızlığım var ve sağ kulağımda işitme kaybı var. şuanda çalışıorum 29 yaşındym. 7 yıllık sigortam oldu. 2 yıl daha sözleşmem uzadı.
ben tesadüfen memur alımalrına bakıodum ama raporm olmadığı için yada ben kendimi öle görmek istemedim belkide hiç bu konular üzerine yoğunlaşmadım. ünv mezunuyum lisansımı okuorum. konuşma problemimin çoğunu aştım allaha şükür o da eşim sayesinde. yine de beni yeni tanıyanlar zorlanıyor bu da bi gerçek

şimdi merak ettiğim ben engelli diince hep yanlış anlamayın lütfen kaza yapıpta sakat kalan kardeşlerim veya zihinsel engel olarak düşündüğüm için be nde olan hep kusur olarak biliodum ama yazılanları okuyunca anladım peki ben şuan erken emekli olabilmem için neyapmam gerek özürlü raporu alabilmem için
bir de bu durumumla erken emekli olabilirmiyim
11.01.2000 sgk başlangıcım

aranıza yeni katıldım bende her insan engel olmaya adaydır oyüzden hiiç moralinizi bozmayın diyorum hayata inatt allahın verdiği güçle yaşamaya devam edioruz inşalah...

cevap veren krdeşlrimden rabbim simdiden razı olsunn mübarek regaip kandilinizde mübarek olsun..

özlem hn erken emekli olabilmeniz için vetgi indirimi almanız gerek %40 ve üzeri rapor alırsanız erken emekli olabilirsiniz sizinde kandiliniz mübarek olsun

Özlem hanım, rahatsızlığınızdan 5 kaç oranında rapor alabiliyorsunuz 40% ve üzeri bir oran alıyor iseniz vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olabilirsiniz. Vergi indirim hakkı kanmış olduğunuzu düşünerekten bir hesap yapalım, 18 yıl 4080 güne tabisiniz. 11.01.2000+18:12.01.2018 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz bu tarihe kadar prim ödemenizi 4080 güne tamamlamanız gerekli..

teşekkür ederm yorumlarınız için ben burahatsızlğım için doktora gitsem nekadar rapor verirler yani şunu merak ediorum yüzde kırkın altına olursa benm hayatımı olumsuz etkilermi iş hayatımı özellikle ben bunu emeklilik için başvurcam şuanda sözleşmem devam edior zaten çalışıorum sağlık kurulşunda erken emeklilik için yeterlimi şuanda primim 2443 olmuş şuan erkeknemeklilik başvursam daha erken emekliolucm nereye başvurmalıyım neyapmalıyım

birde pirimi tamamlıoruz ya mesela 18 yıl çalışma şartmı zaten normalde de okdar yıl çalışmam var pirim tamamlandığında çalışmama gerek yokdimi

İşyerinizden çalıştığınıza dair belge alarak defterdarlığa vergi indirimi almak için başvuru yapın sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk ederler.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

En az % 40 oran almalısınız, 3. derece vergi indirimi kazanırsanız ve 2000 sigorta girişi ile, 18 yıl 4080 güne tabiisiniz.
şu bilgileri netleştirir misiniz?
Sigorta girişiniz -staj değil- tam primden mi yatırıldı? Staj olarak yatırılmışsa, tam primden yatırılan sigorta başlangıç tarihiniz gün/ay/yıl olarak nedir?
Doğum tarihiniz gün/ay/yıl olarak nedir?

Prim gününüzü tamamladıktan sonra yılı çalışmadan bekleyebilirsiniz.

Alabileceğiniz oranla ilgili yumuşak damak eksikliğinden ne kadar oran alabileceğiniz konusunda bir fikrim yok, bu konuda bilgisi olan arkadaşlar varsa bizimle paylaşacaklardır..
Ama bu konuşmanızıda etkiliyorsa ayrıca puan alırsınız.
Aynı şekilde işitme probleminizde konuşmanızı etkiliyor olabilir,
Tek kulak tamamen duymaması durumunda % 12 oran verilir. Diğer kulakta işitme kaybı varsa bu oran artacaktır. Yoksa % 12 tek kulaktan alırsınız, % 40'a tamamlamak için % 32 verilmesi gerekir diğer rahatsızlıklarınızdan. Bu sadece damak için verilir mi, büyük bir soru işareti burası. Ama dediğim gibi bu iki rahatsızlığınızdan başka varsa onlarıda belirtin. Size önemsiz gelebilir ama % 40'a tamamlayabilir küçük oranlarda verilecek olsa..
http://www.engelliler.biz/forum/saglik-raporlari/69011-isitme-testinden-ozur-orani-hesaplanmasi.html başlığını inceleyebilirsiniz..

ilk işe giriş tarihim sigorta tarihi 11/01/2000 sigorta kartımda öle yazıyor doğum tarihim 08/07/1984 başka birahatsızlığım yok küçkken hiç konuşamazmışım ama tedavilerle filan düzeldi eşimin ve rahmetli annemn emekleri çoktur bukonuda.amayine de zorlanıorm yumuşak damak harflernde özellikle sağkulağımda telefonla konuşurken farettim çok az duyduğunu ama sol kulağımda vrmı bilmorum ondn biproblem yoktu yalnız sigorta tarihini sordunuz evdevletten baktığım zaman 2006 dn başlıor 2006 dan öncekileri saymamış sgk dökümünde sigorta kartımda 2000 hangisi geçerli olur bilmyrm..ilginiz ve alakanız için ayrıca teşekkürederm ...alalhrazıolsn

Staj başlangıcınız sigorta başlangıcınız olarak kabul edilmez, tam primden yatırılan tarih sigorta başlangıcı olarak kabul edilir. Bu 2006 ise, % 40 ve üzeri oranla 3. derece vergi indirimi hakkı kazanırsanız 20 yıl 4400 günle 2026 yılında prim gününüzü 4400 güne tamamladığınızda emekli olabilirsiniz.

Üst Alt