Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 SSK girişi ve %57 rapor ile emeklilik şartlarım nedir?

hallaci

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamın Aleykum.
Siteye yeni üye oldum sayın OturanBoğa 'yi internet deki cevaplarda çok görüyordum eksik olmasın:)
16.10.1983 doğum tarihim.
18 yaş doldurduğum tarih 16.10.2001.
SSK girişi 12.07.2000 (tam) ve çizelgeye göre 18 yıl süre var.
2017 de 3.derece %57 raporla vergi indirimi aldım 10 yıl önce %46 raporumu 38 düşürmüşlerdi o zaman uğraşmadım. Prim suan 6566 gün oldu. Benim hesaplarıma göre 16.10.2019 şartlar tamamlanıyor.
Soruma cevap verebilen varsa memnun olurum SGK'ya da gitmeyi düşünüyorum bu cevap için.

hallaci aley kümselam aramıza hoş geldiniz
Sorularınıza kendiniz cevaplamışsınız zaten
3 derece vergi indiriminiz var ise 16/10/2019 emeklilik için başvuruda buluna bilirsiniz sgk.

Aleykum selam we rahmatullah..
Merhaba hosbulduk :)
Vergi indirimi son iki yıldır mevcut.
Bu soruyu bimer e yazdım bölge sigorta müdürlüğüne yönlendirmişti. 2017 de üç yıl süreli rapor verildi. Sol total işitme kaybı, orta koah, pnomotoraks, pesplenus, skolyoz, orsiektomi, opere mide perfore, daha bulunamayanlar için tıbbı genetik bölümündeyim vs.
Hayırlısı bakalım hadi emeklilikte şafak sayanlar bölümüne... :)

hallaci tam emin degilim ama SGK ise başlangıç tarihi olarak 18.yasini doldurduğunuz tarihi baz alır 18 yaşından önce ise başladığınız için doğal olarak senin SGK başlangıç tarihini 16.10
2001 hesaplar buda seni 3.dereceden vergi indirimi ile 16.10.2020 tarihinde emekli yapar ama dediğim gibi forumdaki üstadlar daha iyi bilir..

Erdogmus34
Yok hallaci arkadaşın hesabı doğru, zaten 18 yaşını doldurduğu tarihi baz alarak hesaplamış.

Ufukalp 16.10.2001 SGK başlangıç tarihine göre 3.derceden vergi indirimi 4240 gün 19 yıl kapsamında olmuyor mu yoksa SGK ilk işe başladığı tarih olan 12.07.2000 tarihine mı göre hesap
Yapıyor tam anlayamadım...

Erdogmus34 emeklilik hesabında vergi indirimine göre
Şartlar sgk giriş tarihine göre belirlenir 18 yaş altı olsa bile ancak ilk işe giriş tarihinde hizmet yılı hesabı başlamaz kişi 18 yaşını doldurduğu andan itibaren hizmet yılı hesaplaması başlar.

Erdogmus34
Sigorta süresi ve prim gün sayısı olarak emeklilik şartları, 18 yaşından önce de olsa sigorta başlangıç tarihine göre belirlenir, ama belirlenmiş bu sigorta süresinin hesabında 18 yaşı doldurulan tarih esas alınır.

Öncelikle herkese selam ederim. Özel bir şirkette çalışıyorum. Yaklaşık uzun bir zamandır. İş süresi boyunca hastalığa yakalandım. Sanrı hastalığım var. %40 raporum var iş görememezlik ve malulluk raporum. Engelli raporumu alırsam işyerimin benim durumumdan haberi olurmu. Olursa beni işden atabilirler. sonuçta özel sektör.

Bahtiyar45 mrb erken emeklilik için raporunuza istinaden Vergi indirimi almanız gerek bu nedenle iş yerinizden kaşeli imzalı evrak almanız gerek is yeriniz neden sizi işten çıkartsınki çoğumuz özel sektörde çalışıyoruz ve hiç bir sorun teşkil etmiyor sizde boşuna tedirgin oluyorsunuz iş yeri muhasebeciniz ile görüşün size yardımcı olacaktır.

Üst Alt