Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 tarihinden bu yana emekli sandığı çalışanıyım. Erken emeklilik için prosedür..?

FahriRavza53

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
24.07.2000 tarihinden itibaren emekli sandığından maaş almaktayım.
21.06.1978 doğumluyum. doğuştan kalp hastası olduğumdan dolayı 1988 yılında kalp ameliyatı oldum. bununla ilgili 2013 yılında % 67 oranında vergi indirimi aldım. ne zaman emekli olmaya hak kazanırım.
emekli olursam emekli maaşım düşer mi.
emekli olurken yeniden heyet raporu almam gerekir mi.

bu konularda bilgi almak istiyorum.
cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

siz emekli sandığına bağlı hala çalışan memurmusunuz?

evet hala çalışıyorum.

Sanırım %60 ı geçen raporlarda malulen emeklilik için yeterli. ancak ben erken emeklilikten faydalanmak için 16 yıl veya 18 yılı ( yılını tam bilmiyorum) beklesem yani çalışsam erken ekeklilikten faydalanabilirmiyim. yoksa böyle bir hakkım yok mu. mecburiyetten mamulen emekli ederlermi.
%67 raporumu yeni aldığım için kurumum bana malulen emeklilik için bir yaptırım uygulamadı. gerçi malulen emekliliği istememekteyim. benim tercih hakkım varmı malulen veya erken emeklilik için.

mesajınızda emekli sandığından maaş alıyorum diyince sanki emekli olmuşsunuz gibi bir izlenim edindik :)
B- Eski memurlarda geçiş süreci
Kanun’un geçici 4’üncü maddesi ile;
1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.
........
Eğer özürlü kadrosunda girmiş ya da normal kadrodan atanmakla birlikte,memuriyete başlama tarihinizden önceye ait raporunuz mevcutsa 15 yılla emekli olabilirsiniz.
-------------------------

b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

sizin rapor memuriyete başladıktan sonra olduğu için 16 yılın sonunda yani 2016 da başvurabilirsiniz. ama sizi malulenmi emekli ederler yoksa vergi indirmine bağlı erkenmi ederler inanın bilmiyorum..çünkü sizin rahatsızlığınız doğuştan anladığım kadarıyla ve yine ameliyat tarihiniz işe girmeden önce..biraz muallak bir durum..2015 de de emekli edilme dıumunuz var malulen veya doğuştan gelen engellilik durumundan dolayı..size en iyi cevabı vakti zamanı geldiğinde emekli sandığı yetkilileri vereceklerdir..2015 de 15 yılınızı doldurduğunuzda emekli sandığını arayarak veya direk kuruma giderek sorabilirsiniz..
şunuda belirteyim..emekli sandığı % 60 üstünü malulen emekli ediyor kendi içtihatına göre..

kendi içtihatına göre derken benimi kastediyor yoksa kurumun isteğini mi?

emekli sandığının kendi mevzuatına göre yasada ne yazıyorsa..

24.07.2015 te emekli olabilirsiniz.tekrar rapora gerek yok.2014 ocak zammı ile en düşük memur aylığı 1.308.43 tl. olacak.ocak 2014 den itibaren emekli olan bir memur,1308 tl.nin altında maaş almaz.bu taban ücrettir.

turkuaz06;

dediğiniz doğru ama emekli sandığı yüzde 60 üstünü malül kabul ettiği için "malül maaşı" alma durmu var.malül memur maaşıda aynı 25 yılı doldurmuş memur gibimi hesaplanıyor??

turkuaz 08 eğer dedikleriniz doğruysa içime su serptiniz. ancak erdinç1972 nin söyledikleri de aklımı çelmekte. yani iki derede kaldım. eğer bu konuda bilgisi olan varsa cevaplamanızı bekliyorum.
İkinize de alakanız için teşekkür ediyorum.

bu forumda sizin gibi yüzde 60 üstü raporu olan memurlarında benzer soruları vardı.lütfen forumun emeklilik ve vergi indirimi bölümlerini kontrol edin ve gerekirse orada forum konusunu açan durumu sizin gibi olan memurlara özelden veya direk aynı sayfadan mesaj atın..ne oldu sizin durumunuz şeklinde sorarak..selamlar..

%59 oranındaki raporum var. Nasıl emekli olabilirim?

1988 yılında kalp ameliyatı olmuştum. 2000 yılından beri devlet memuruyum. halen dahada çalışmaktayım. bulunduğum kadro arazi işleri ile uğraştığı için kalp rahatsızlığımdan dolayı zorlanmaktayım. bu sebepten dolayı kadro değişikliği talebinde bulundum. benden yeni tarihli heyet raporu istendi kurumumdan. bende direk olarak tam teşekküllü bir hastaneye gidip bana ağır işlerde çalışması kardiyolojik yönden sakıncalıdır raporu verdiler. sakatlık yüzdesi olarakta Ef% 67 oranında rapor verdiler. ve bulunduğum kurumdan bu rapora istinaden V.h.k.i kadrosu talep ettim. ve beklemekteyim.
vergi indirimi için müracaat etsem vergi indirimi raporu alabilirmiyim. eğer bana % 67 rapor verirlerse erken emeklilikten faydalanabilirmiyim yoksa malulen mi emeklilik olur. veya benim isteğime mi bırakırlar. vergi indirimi raporu alacam ama mecburen malulen emekli ederler diye korkuyorum. bu sebepten dolayı beklemekteyim. ben erken emeklilikten faydalanmak istiyorum.
yardımcı olursanız sevinirim. ilginize şimdiden teşekkürler.

pardon başlık kısmı %67 olacak

Üst Alt