Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılına ait epikriz raporuyla malulen emeklilik için başvurabilir miyiz?

mamimami

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Merhaba ,

Kayınpederim yaklaşık 11 yıl önce beyin kanaması geçirerek sağ tarafı felç oldu.Sağ kol ve bacağı hissetmiyor.Elimizde 2000 yılına ait epikriz raporu var.bu raporu sigorta malülen emeklilik için kabul edermi yoksa aradan çok yıl geçti tekrar istermi ? kendisi için bu raporu almak çok zor olacak.Sağ taraf hiç tutmuyor hastanede ordan oraya yürümesi zaten imkansız? Nasıl yapacağız bilmiyorum ...teşekkürler...

Malulen emeklilik için sigorta müdürlüğüne başvuru yaptığınızda onların sevki ile hastaneye gitmek ve yeni rapor almak zorundasınız. Maalesef bunun başka bir yolu yok. Ama elinizdeki epikriz de lazım olur. Onu da hastaneye giderken yanınızda götürün. Hatta, noterde bir nüsha yaptırıp, başvuru esnasında dosyanıza konması için sigorta müdürlüğüne verin...

Onun için, bence geçici olarak bir tekerlekli sandalye ayarlayın ve bir şekilde halletmeye çalışın...

Not: Malulen emekli olabilmek için en az 10 yıllık sigorta süresi ve en az 1800 gün prim olmalı. Ayrıca maluliyet cetveli'ne göre de malul sayılmak şart.

Heyet raporum hala gelmedi ?

12 martta istanbul haseki hastenesinde malülen emeklilik için sağlık kuruluna girdim fakat 1 ay olmasına rağmen raporum hala ssk 'ya gelmemiş.elden raporu vermiyorlar.posta yolu ile kendileri gönderiyormuş.45 gün kadar sürer diyorlar.Doğrumudur bir fikri olan varmıdır acaba ?İstanbul içi rapor gönderme bu kadar uzun sürermi ?

Maalesef sürüyor! Çünkü raporu postaya verene kadar 1 ay kurum içinde dolanıyor zaten!

Hayır yanlış anlattım galiba.12 martta hastaneye gel raporunu al dediler.gittiğimde biz burdan skg 'ya göndereceğiz dediler.skg ya gittiğimde hastane raporunun hala ellerine ulaşmadığını söylediler.Benim derdim işlemlerin uzun sürmesi değil .hastane raporunun hala skg'ya ulaşmaması.

Teşekkürler .

Hastane raporu sgk'ya gönderir. Kural bu. Ve bence evrak henüz çıkmamış bile olabilir hastaneden...

Üst Alt