Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında aldığım %40 oranındaki raporumla emekli olabilir miyim?

verso

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
slm arkadslar benim bir sorum olacak şimdi ben 1oo.4o raporum var 2000 yılına ait vergi infiriminden yararlanmıyorum birde erken emekli olmak istiyorum rapor oranlarını düşürüyorlar diyolar varmı böyle olumsuz bir durum yoksa yeni rapor alıp öyle başvursam yinede düşürülermi tşk ederim

Abdullah Bey,
Bu siteden öğrendiğim kadarıyla eğer erken emekli olmak istiyorsanız %40 vergi indiriminden yararlanıyor olmanız yeterli, tekrar rapor almnıza gerek yok. Sigorta başlangıç tarihinize ve yatan priminize göre eğer şartlar oluşmuşsa emekli olabilirsiniz.
Siz hangi rahatsızlıktan vergi indirimi aldınız ve ne kadar sürede onayladı Ankara? Ben de vergi indirimi talebinde bulundum, beklemedeyim...

herkül arkadaşımızın dediği gibi, yeter ki zamanında defterdarlıktan şahsen başvurup sakatlık indirimihakkını kazanmış olun. Bu hakkı kazanmışsanız, emeklilik zamanınız geldiğinde yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz. Emeklilik başvurusu yaparken sakatlık indiriminizin olduğunu beyan etmeniz yeterli. SGK kurumlar arası yazışmayla bu beyanınızı teyit edip, emekliliğinizi gerçekleştirir

Başlıkta ''vergi indirimim var'' denirken devamında ''2000 yılından raporum var,vergi indiriminden yararlanmıyorum'' deniyor,hangisi doğru?
Ne zaman olursa olsun,çalışma sürecinde bir defa vergi indirim hakkı almışsanız,o ömür boyu geçerlidir,tekrarına gerek yok.
Ama yoksa erken emeklilik için vergi indirimi almanız şart.

slm sana tafsiyem hiç vergi indirimine müracat etme hazır elindeki rapaorundanda olursun benim 01/08/2010 da aldıgım %45 sürekli raporumlan ben 01/04//2012 de vergi indirimi icin cevizli bagdaki vergi dairesine gittim benim raporum yeni olmasına ragmen sürekli olmasına ragmen kabul etmediler beni tekrar hastaneye sevk ettiler tekrar muayane falan oldum sürekli raporumu düsürdüler %18 bende il saglık müdürlügüne itiraz ettim beni marmara egitim ve arastırma hastanesine sevk ettiler tekrar muayanelerden gectim benim sorunum ortopedik bana tekrra doktor heyete girmeden %18 veriyordu bende doktorlan tartıstım en azından %40 vermesini istedim oda bana 2 koltuk degnegiylen yürüyecekmisim yanımdada birisi olacakmıs tamamen bakıma muhtac olursam anca % 48 olurmus doktora dedim benim ölmemmi lazım senın insaflı olman icin dedim bana derdini anlatma git ankaraya onlara anlat dedi bende butun kagıtlarımı aldım ortopedk filmimini aldım hastaneye vermedim doktorada birsey yazdırmadım kagıtlarımı yırtacam dedim 2 senedir git oraya gel buraya bıktırdılar artık heyete ortopedik oranımı doktora yazdırmadıgım icin heyetede girmek istemedim girseydim bütün haklarım yanıyordu itirazda edemiyordum tekrardan 2011 den sonra yürürlülük 6 kez degismis onun icin bunlar özürlü aramıyorlar ölmeye 3 günü kalan insanlar ariyorlar resmen sen elindeki raporun kıymetini bil benim soyleyecegim bu kadar sana yinede sen bilirsin ben bunları yasadıgım icin bilgilen diye yazıyorum %45 lik raporumlan vergi indirimi harıc herseyden yararlanıyorum ben

Sevgiliye arkadaşımız;
sütten ağzı yanan suyu üfleyerek içermiş misalı... evet meşakkatlı ve hastalığa bağlı olarak zor bır dönem bu sureç erken emeklilik hakkı almak için vergi indiriminden yararlanmak o raporu almak gerekiyor... aksı halde erken emeklı olamıyorsunuz işe girmek için aldığınız engelli raporu ile...

engelli emeklilik

slm arkadaşlar ben ssk lı olarak 2005 de iş başladım şu anda anktik olarak devam etmekteyim ne zaman emekli olurum şimdiden teşekkürler

pordon bu arada 42 oranında vergi indirimim var

Vergi indirim hakkınız süresiz ise şu tablodan bakarak emeklilik tarihinizi hesaplaya bilirsiniz..

2008_oncesi.PNG

Üst Alt