Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında alınan raporu Sağlık bakanlığı E-rapor sistemine kayıt etmediler?

BURHANX

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba 2000 tarihinde şişli evfal hastenesinden aldığım , % 42 raporum , var ,
Fakat hastene raporunuz eski olduğunu , yeni rapor almanız gerek diğini belirterek , Sağlık bakanlığı E-rapor sistemine raporu kayıt etmediler , bu durumda ne yapılması gerek,yardımlarınızı ve bilgilerinizi rica ederim ,

syg.

Doğru söylemişler yeni rapor gerekli son yönetmeliğe göre.

BURHANX
Almana gerek yok kardesim elindeki rapor her işleminde kullanabilirsin sistemde gözüküp gozukmemesi birşey değiştirmiyor

samedo99

Burda bir yanlışlık var balthazar formülü yanlış hatırlamıyorsam 2006 da geldi balthazar formülüyle hesaplanmiyan oranlar galiba geçerli degil

muntada al ansar
Ne alaka balthazad birden fazla hastalık için geçerli tek bir rahatsizligin var ise doktor ne oran verdiysen odur net

Ne yapsın tek bir rahatsizligi olanlar hastalık mı olustursun kendinde ne kadar kulaktan doğma ve anlamsız bir yazı yazmışsınız

20 Şubat 2019 sağlık raporları yönetmeliğine göre 2002 yılından önceki raporlar geçersizdir.. okuyabilirsiniz,yeni rapor gereklidir...

samedo99

He kardeş haklisin biz kulaktan dolma yazmışız da sen de bi balthazar nezaman geldi niye geldi bi araştır istersen sende kulaktan dolma bilgiyle geçerlidir deme .en güzeli il sağlık müdürlüğünü arayarak bilgi alın net ve kesin bilgi .ama hemen ukalalık yapmayada gerek yok ben yanlışlık var dedim geçerlidir veya geçersizdir demedim kesin. il sağlık müdürlüğü kesin bilgi verir ama yine şunu söylüyorum ben 2009 da rapor çıkarmıştım 2013 tede yönetmelik değiştiği için il sağlık müdürlüğüne sorduğumda yeni yönetmeliğe göre rapor çıkarmamı söyledi güzel kardeşim hemen heycanla ukalalık yapmaya gerek yok

muntada al ansar

Tek bir rahatsizligi olan hasta balthazar formülünü ne yapsın neyse verilen oran o geçerli olur ukalalik ile ne alakası var 2012 yılının son ayında raporum var vergi indirimimide aldım.oyle birşey olsa benim raporumuda kabul etmezlerdi siz nereye sorduysaniz ezbere cevaplamislar sanırım.

Arkadaşlar birbirimize yanlış ilgi vermeyelim. 2019 yılındaki yazıyı dikkatli okuyalım. Burada 01/08/2002 den önce alınmış raporlarda ÖTV indiriminden faydalanamaz yazıyor, bunun haricinde rapor sürekliyse her şekilde geçerli.
Ayrıca Balthazar formülü çok eskiden beri uygulanmakta.

1.si benim dediğim özürlü raporu 2.si il sağlık müdürlüğünden kesin bilgi alırsınız

Il sağlık müdürlüğünü aramak zor değil raporlara bakan bölüm var 2 dakka oraya sorarsınız olur biter kesin ve net bilgi ok

2000 ekime kadar sayısız devlet hastenesinden Engelli Sağlık Kurulu raporum var hepsi resmi ve sürekli ibareli.
Bu tarihten sonra kendi kendime söz vermiştim artık bana kimse ENGELLİ SAĞLIK KURULU raporu aldıramayacak diye çünkü eziyetten bıkmıştım.

Ben Haydarpaşa Numune Hastanesinden 2000 ekimde aldığım sürekli ibareli engelli sağlık kurlu raporunun fotokopisi ile başhekim yardımcına başvurdum. Başhekim yardımcısının imzası ,kaşesini vurdurdum. Sağlık kuruluna verdim. Sağlık kurulu aslı gibidir kaşesi vurdu ve Ulusal Engelli veri tabanına girdi. Bu süreç 2019 haziran ayından temmuz ayının sonuna kadar 3 ay uğraşarak yaptım. Bu süreçte sağlık bakanlığı ,Çimer ve Kamu Denetimi kurumuna resmi başvurularım sonucu çok zorlu süreç sonunda başardım.

arkadaslar bende 2019 ocak ayinda aldigim raporu kaydettiremedim.sisteme girdi ulusal engelli veri bankasinda var dedi.fakat e-devlette kayit bulunamadi diyor.ne yapmak gerekir

Buyur burdan yak
https://www.engelliler.biz/forum/ul...rarlanmak-icin-yeni-tarihli-rapor-istedi.html

Niye bu zorlukları çıkarırlar anlamam samedo99 oku istersen bu yaziyi

Yanlisin var balthazar ya 2006 da yada 2009 da geldi tam hatirlamamakla beraber 2006 olmasi lazim ondan once balthazar formulu yoktu

@rgndmr

https://www.ttb.org.tr/mevzuat/inde...lari-hakkinda-yetmel&catid=2:ymelik&Itemid=33
Buyur balthazar formülünün geldiği yıl ve yönetmelik
Cok eskiden yok 2006 dan sonra birgecenin sabahı özürlüler özürlü sayılmadı

22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

ç) 6/2/1998 tarihli ve 98/10746 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik hükümleri doğrultusunda verilmiş olan özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları,

geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
Diyor ama yüce devletimizin yüce kurumları her yeni çıkan yönetmeliğe göre yeni rapor istiyorlar

muntada al ansar

Olabilir kardeş ne yapalim yani 2006 da çıktıysa çıktı bizimde 2012 de rapor biz herseyimizi aldik emeklilik bekliyoruz hayirlisiyla.Arkadaşın gittiği yer yeni rapor istemistir orasını bilemem her kurum farkli,farklı şeyler söyleyebiliyor

@samedo99
Ozaman şunları yazmasaydın iyiydi

muntada al ansar
[FONT=Verdana]Ne alaka balthazad birden fazla hastalık için geçerli tek bir rahatsizligin var ise doktor ne oran verdiysen odur net[/FONT]

[FONT=Verdana]Ne yapsın tek bir rahatsizligi olanlar hastalık mı olustursun kendinde ne kadar kulaktan doğma ve anlamsız bir yazı yazmışsınız[/FONT]

Üst Alt