Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında alınmış raporuma ibare ekletebilir miyim?

offfli

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
S.ALEYKUM oturanboğa kardeşim, 2000 yılında İŞE GİRMEK İÇİN alınmış heyet raporum var %40.vergi indirimi almak için ibare ekletmek istiyorum ama bir yandanda eski raporlararı kabul etmiyorlar nasıl olaçak bu durum nereye nasıl bir itiraz edeceğiz bunun bir hukuki bir dayanağı varmı...

saygılar...

S.aleykum arkadaşlar,bir sıkıntımız olan konuyla ilgili yani bu vergi indirimiyle ilgili bir proplemli sıkıntı yaşayan olmadımı yokmu allah aşkına

bu yıl kamu bölümünde işe başladım benimde 2003 yılına ait sürekli raporum var vergi indirimimden faydalanabilmem için raporumu yeniletmem şartmı ? işitme engelim var rapor oranım % 45 2003 yılından bu yana odyo sonuçlarına göre 10 db daha kayıbım oluştu sağlık rapor oranda bir değişiklik olurmu, açıkçası söylemek gerekirse 2009 yılında % 45 orananına bağlı B sınıfı ehliyetim var yeni rapor alma sonucunda oranım artar ise B sınıfı ehliyetimi elimden alma korkusundan dolayı raporumu yeniletmeyi düşünmüyorum ancak vergi konusu oluncada erken emekliliğe dayanıyor doktor bana bir çare :)

Eski raporu kabul etmezler. 2011 den evvel alınan raporları kabul etmezler. 15 sene öncesinin raporu vereceğinize gidip yeni rapor çıkartmalısınız.
Hukuki sürece götürmek istiyorsanız evvela şimdiden muayene olup rapor oranını görmeniz lazım. Çünkü yasa değişti.

Mr.kardeş,senin bu rapor konusunda yorum yapmışsın sanırım bu konularda bilgi eksikliğin var.arkadaşım sen bu rapor verilen kanundaki yönetmenlği okumadın sanırım.ne diyor orda daha önce alınmış sürekli heyet rapaorları her ne gerekçe olursa olsun iptal edilemez!!!

Yani benim derdimi sen iyi anlıyamadın sanırım neyse ben konuyu mahkemeye daşıdım inşallah bir anarmal durum söz konusu olmazsa inşallah kazanırım.

arkadaş geçersiz diyorsunda neye dayanarak diyorsun ? gereçersiz diyorsan varsa bu Raporu gereçersiz kılan bir kanun hüküm burda paylaşta bizde görelim.

malesf kardeşim forumda örneği çok var sürekli raporu olupta yeniden rapor çıkartan arkadaşlarımızı hep okuduk burda evet kanun senin dediğin gibi ama karşı tarafa derdini anlatamıyorsun illada yeni rapor diyorlar ama mahkemeye verdiysen sonuç ne olur bakalım

walla göreçeğiz ne olaçağını.2000 yılında engelli olarak heyet kurulu rapaoru almştım bir işte çalışmak için ve işe girdim ama vergi indirimi yapmadım tabi haliyle ne olduğunu dahi bilşmiyorduk sonradan öğrendik neyin ne olduğunu!!! öle sacmalık olurmu %40 engelli olarak rapor almışım heyet raporu yani sen şimdi gel benden yeni rapor almamı iste öle sacmalık olmaz hiçbir hakka hukuka dayanağı yok zaten.

yok ama istiyorlar işte kanunları deiğiştirip şundan ötürü bundan ötürü diyip yoluna uyduruyorlar daha önceden verilen raporları şimdide iptal etmeye çalışıyorlar malesef

Son düzenleme:
sevk falan almadım almam içinde bir mecburiyet yok.kendim engelli olarak çalışan bir durumdaysan engelli olarak vergi indirimi almak için şahısn olarak başvuru yapabiliyorsun bir sıkıntı yok bu konuda.

adamlar tututurmuş yeni rapor alaçaksın arkadaş diyor.bende diyorum neye göre neden almam gerekiyor diyorum ağız açık kalıyor beyfendinin.walla benim gördüğüm işküzarlıktan başka bişey değil bu adamları eğitmeden engelli hakklarıyla ilgili adam gibi bilgiyle donatmadan memur yapmamaları gerekir.adamlar engelli insanları üzmekten başka hiç bişey yaptıkları yok artı birde ukalalık yapıyorlar çok bilmiş efendiler.

evet ama vergi indirimi ve malüliyet için alınan raporlarda kurum şartı vardır maalesef yeniden almak zorunda kalırsınız aksi taktirde zaten vergi dairesi raporunuzu işleme koymaz

mesela benimde şimdi raporum var aynen sizin aldığınız gibi aldım ama vergi indiriminden faydalanacaksam tekrardan vergi dairesinden gidsip sevk almam ve baştan rapor almam gerekir

ya sen iyimisin dostum ? ilk mesejin da kendin bile söylemişin eski raporları kabul etmiyorlar diye yazmışın neyin kafası yani bu ?

adamım ben gayet iyiyim sen neyin kafasını yaşıyorsun biz burda bişeyleri öğrenmeye çalışıyoruz bilen arkadaşlkardan tabi senin eğerki bu konuda doğru dürüs bilgin varsa eğer paylaşta bizde öğrenelim!

oflu arkadaşım sanırım yazdıklarımı okudun hem rapora bişeler ekletmek bile istesen öyle ekleme yapmıyorlar benim raporumdada mesala yanlışlık olmuştu benim bi kusurum olmadığı halde sil baştan yaptılar

sarosada arkadaşım,ben durumu sanırım tam olarak izah edemiyorum sanırım.şimdi kısaca özetleyim ben 2000 yılında orapedik engelli olarak tam teşekkülle hastaneden işe girmek için%40 rapor aldım.ondan sonra bir özxel şirkete girdim tabi haliyle birkaç yıl sonra yani 2 yıl öncesine kadar bu vergi indirmi diye bişey bilmiyordum ama neyin ne olduğunu haliyle bende vergi indirimi için sürekli ibareli olan engelli raporumla vergi indirimi almak için başvuru yaptım,tabi kabul görmedi bizde kabul görmemeyişinsin gerekçeleride bize iletildi tabi sacma sapan bir gerekçeler hiç alaksı olmayan gerekçeler engelli kanunlarıyla hiç bağdaşmayan bir gerekçeyle kabul edilmediği tarafımıza iletildi.bizde bu durumun sağlam bir dilekçe ve iyi bir savunma yaparaktan mahkemeye başvurumuzu yaptık.bakalım bu durumun nasıl sonuclanıp sonuclanmıyacağını göreçeğiz.
yani mahkemyi kabedeceğimi sanmıyoruz ama diyelimki kaybettik bu durumu insan hakları mahkemesine kadar taşıyacağız ALLAH'IN İZNİ İLE.bukadar sacma sapan bir durmun olamak insanlığa bile aykırı bir durum herşeyden önce bir engelli insan engelli olarak çalışıyor ama engelli olarak engelli vergi indiriminden faydalanamıyor!!! bu durumu neyle izah edilir artık yetkililerden etkililerden göreceğiz.ALLAH sonumuzu hayır eyler inş.

unfeeling sen benim yazdıklarımı lütfen cvp verme gereksiz sinirlerimi germe!!!

bu konuda bilgisi olan datyanağı olana arkadaşlardan yorum gelirse seviniriz tşk ederiz duada bulunuruz.

oturabboğa toprağım sayfayı siz yönetiyorsunuz bildiğim kadar bu konulardada epey bir bilgiye sahipsiniz bildiğim kadar.senden ricam benim bu durumumla ilgili yorumunu öğrenmek isterim doğrusu.

arkadaşım ben gene sana bildiğimi söyleyeyim ama artık son kararı yargı verir ama kabul edileceğini sanmıyorum

Son düzenleme:
UnFeeLinq;

arkadaşım burda vatandaşın suçu yok o raporları zamanında vermiceklerdi şimdi verilen hakları geri alıyorlar resmen buda haksızlık tabiki sen kalk sürekli rapor ver ona göre yasa düzenle ve yasada bu rapor tekrar değiştirilemez sabittir de sonra o raporu yoksay tabiki böyle bir şey olmamalı oz aman bundan 5 10 yıl sonrada şimdiki sürekli ibareli raporlarıda yok sayarlar böyle şey olmaz olmamalı bence

Üst Alt