Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında memur oldum. Engelli statüsünde ne zaman emekli olabilirim?

atasyilmaz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
4 aralık 2000 tarihinde itibaren memur olarak çalışıyorum. E raporum var vergi indiriminden yararlanıyorum. göreve başlamadan önce engelli maaşı alıyordum. göreve başladıktan sonra emekli sandığına müracaat ederek maaşımı iptal ettirdim. göreve başlarken sağlık raporunu hastaneden değil ozamanki hükümet tabibinden almıştık. ancak o raporda özürüm hakkında bilgi yazılmıştı. ne zaman emekli olabilirim. özürlü olarak emekli olabilmem için neler yapmalıyım.

5510 sayılı kanundan önce engelli kadrosunda göreve başlayan engelli memur 15 yıl hizmet sonunda emekli olmayı hak eder. 04.12.2000+15: 05.12.2015 tarihinde kurumunuza emekli olmak için müracaat edebilirsiniz. Yeniden rapor almanıza gerek yok.

bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim. bir sorum daha olacak; ilk atama kararnamemde özürlü ataması yazmıyor ancak göreve başlama işlemlerim yapılırken raporum ankaraya gönderildi. ankaradan rapor onaylanıp gelecek öyle başlayacaksın denildi. ankaradan yazı geldikten sonra göreve başladım. gelen yazının içeriğini bilmiyorum.meb personeliyim mebbis sisteminde atama şeklinde özürlü istihdamına göre atama yazıyor. bu ibare olunca kararnamemde normal atama yazsa bile ben yine 15 yıla mı tabi olurum.

Emekliliğinizde hiç bir sorun olmaz. Emeklilik zamanınız geldiğinde tek yapmanız gereken şey memur olmadan önce alınmış % 40 ve üzeri orana sahip bir raporla birlikte kurumunuza başvurmak.

Üst Alt