Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında memur oldum. Şimdi %40 raporum var. Hangi şartlarda emekli olabileceğim?

Mehmet1978

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hocam merhabalar.
Hemofili A faktör 8 seviyem yüzde 4
Özürlülük oranım yüzde 40
2000 Ekim ayında devlet memuru olarak atandım, normal memur olarak çalışmaktayım (özürlü kadrosundan atanmadım).
Özürlü raporumu Yeni aldım.
Bundan sonraki süreçte emekli olmak için ne yapmalıyım bu konularda hiç bilgim yok.
Kafamdaki sorular;
1-Haklarım neler
2-Erken emeklilik hakkım varmı, varsa nezaman olabilirim ve süreç takibi nasıl olmalı
3-özürlü kartı alabilirmiyim, evet ise nereden nasıl alabilirim.

5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre emeklilik işlemleriniz yapılacak. Buna göre rapor oranı % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar en az 6480 gün hizmet ile erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabilir.
Bu günü doldurduğunuzda kurumunuza emeklilik için başvuracaksınız. O zaman alacağınız rapor oranına göre emekliliğiniz gerçekleştirilecek.

http://www.engelliler.biz/forum/dig...haklar-ve-haklariyla-ilgili-site-rehberi.html

Üst Alt