Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında memur olup Aritmi Klas 2B ile emeklilik mümkün mü?

parsam

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Bir arkadaşımızın gönderisidir acil yardım.

23.11.2000 yılında memuruyete başladım 15 yıldır memurum dün %62 engelli raporu aldım(ARİTMİ KLAS 2B )erken emekli olabilirmiyim ne şartlarda olurum acil cevap bekliyorum ustalardan
Yalnız rapor 1 yıl sürelidir.

17 yıl sekiz ay dolduğunda emeklilik dilekçesi verebilirsin garanti olsun dersen sakatlık indirimi ile
ama çalışacak takatım yok malulen emekli olsamda olur diyorsan sgk dan malulen emeklilik için resmi yazı al hastaneden farklı formatta yeni bir rapor düzenlenecek o raporla mallen emeklilik için şansını dene
tek bir hastalıktan %60 puan almak yeterli normalde ama sgk puanı düşürme yetkisine sahip olduğundan şansını dene dedim

parsam

Maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak işgücü kaybı varsa, hemen malulen emeklilik talebinde bullunabilirsiniz.

Eğer malul değil ama sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alabilecekseniz, o zaman emeklilik için şu şartlara tabisiniz:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480​

Üst Alt