Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000 yılında sigortalı oldum. %40 rapor alırsam emekli olabilir miyim?

Turkan1982

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba..7 yasinda gecirdigim veremden kalma bronsaktazi hastasiyim..Gecen sene ileri derecede astim teshisi konuldu..Doktor diger insanlardan %40 eksik solunum yaptigimi soyledi..Ayrica koah baslangici teshisi konuldu..2000 yili sigorta girisliyim 6000 is gunum var..vergi muafiyeti ile emekli olma sansim nedir..Simdiden tesekkurler

Turkan1982
2000 girişliler için ay bazında iki tür emeklilik şartı mevcut.
Nickinizden dolayı 1982 doğumlu olduğunuzu düşünüyorum. Bu da yine ay bazında 18 yaş altı sigortalılık ihtimali doğuruyor.
O yüzden kesin cevap için ay-gün-yıl şeklinde tam olarak doğum tarihi ve sigorta başlangıç tarihinizi yazabilir misiniz ?

Merhaba 05.06.1982 dogumluyum 17.08.2000 ise giris tarihim

Turkan1982
18 yaş altı hizmetiniz yok.
%40 - 59 arası bir rapor ve bu raporla 3.derece vergi indirimi almanız şartıyla emeklilik şartlarınız 19 yıl 4240 prim gün sayısıdır.
Emeklilik şartlarınız oluşmuş durumda.
Bir an önce rapor ve vergi indirimi işlemlerini halledin, çünkü raporun Maliye Merkez Sağlık Kurulu'na gidip onaylanması ortalama 4 ayı buluyor.
Bunun için ister önce bireysel başvuru ile %40 ve üzeri bir engelli sağlık kurulu raporu alır, rapor ve işyerinden alacağınız orada çalıştığınıza dair bir belge ile vergi dairesine başvurursunuz.
İsterseniz direkt çalışma belgesi ile vergi dairesine başvurursunuz, rapor için sizi onlar sevk ederler.
Her iki durum da geçerlidir.

Acaba hastaliklari benim gibi olup yuzde 40 rapor alan var mi? ( Hastaliklar:ileri derece astim,bronsaktazi,koah baslangici)

Üst Alt