Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2000'de sigortalı oldum. 3. derece vergi indirimim var. Ne zaman emekli olurum?

çotanaklı_28

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar efendim size bir sorum olacak

ben 2002de askerden elverişli değildir aldim
sonra araştirmalarima gore engelli emekliligi var bilgidi aldim ve devlet hastanesinden rapor aldim %50 verdiler ankaraya gitti 46ya düşürdüler
rahatsiligim epilepsi/sara var bende
engelli emeklisi olabilmem icin ne yapmam lazim
dogum tarihim 17.08.1982
ssk prim,4700
giris ise 26.10.2000
nezaman emeklilige hak kazanabilirim ve neyapmam lazim bilginize arz ederim

çotanaklı_28 3) derece vergi indiriminden 4240 gün 19 yıl hizmet yılına tabisiniz Gününüz fazlasıyla yeterli ancak emekliliği 2019 yılında hak ediyorsunuz.

çotanaklı_28 raporunuz sürekli demişsiniz vede vergi indiriminizin olduğunu belirtmişsiniz bundan sonra yapacak bişey iniz yok emeklilik tarihini bekleyeceksiniz bu rada vergi indirimini aldınız değilmi özelden almadığını yazmışsınız yanlışmı anladım.

Umut bey raporumda sürekli yaziyo ama kacıncı derece oldugu yazmiyo onun icin ne yapmam lazim arkadasim var benim bana dediki vergi dairesin seni heyet kuruluna gondercek o rapor tekrar ankaraya gitcek ona gore derece vercekler dedi bu dogrumu acaba

öyle bir durum yok çotanaklı kardeşim senin engelyüzdene göre zaten vergi dairesi senin kaçıncı derece engelliolduğunu belirliyor.
%40-59 arası engeloranın varsa 3 derece engelli oluyorsunzaten

@çotanaklı_28
Önce şu durumu bir açıklığa kavuşturalım; sizin vergi indiriminiz var mı yok mu ?
Raporu ne amaçla almıştınız, vergi dairesi sevkiyle mi gittiniz hastaneye?
Değilse elinizdeki raporla hiç vergi dairesine başvuru yaptınız mı?
Rapor %50 idi Ankara'da %46 ya düşürüldü demişsiniz, raporunuz Ankara'ya neden gitmişti?
Bu Ankara söyleminizden ben vergi indiriminizin olduğu varsayımını çıkarmıştım ama sonraki mesajlarınız aksi yönde.
Bu soruları cevaplar mısınız?

Ben raporu başvurun Defterdarlığa gidip hastane seçimi yaptım ve sevk ettiler ona göre raporu elden vermediler daha sonradan çalıştığım işyerine gelmişti 3-4 ay sonra ben engelli emekliliği için başvurusu ozaman tabi ben bu konuları fazla bilmediğim için aklıma bu engelliler biz sayfası geldi burda yardimci olursunuz umarım bana tel noşu verin arayıp konuşalım daha net anlatayım yada bu benim numaram 0536 605 85 16 adım mehmet

çotanaklı_28
Mehmet kardeşim şimdi durum anlaşıldı.
Sizin %46 ile 3.derece vergi indiriminiz var. O arkadaşınızın söylediklerine aldırmayın siz zaten o işlemleri yapmışsınız ve v3.derece vergi indirimi almışsınız.
19 yıl ve 4240 prim gün sayısına tabisiniz, priminiz tamam olmakla beraber ancak 19 yılı tamamladığınız 26.10.2019 tarihinde emekliliği hak edersiniz. Bu tarihten önce hiç bir şey yapmanıza gerek yok, zamanı geldiğinde direkt sgk ya başvurarak vergi indiriminize istinaden tahsis talebinde bulunacaksınız.
NOT: Bunları yazarken vergi indiriminizin sürekli olduğunu varsayıyorum. 3-4 ay sonra işyerime geldi dediğiniz yazı sizin vergi indirimi yazınızdır, bu yazıda her hangi bir süre kısıtlaması var mı? Süresiz olanlarda xx tarihinden itibaren 3.dereceden vergi indirimi ....... şeklinde yazar. Eğer sürekli değil de süreli ise xx tarihinden xx tarihine kadar şeklinde ibare olur.
Herhangi bir süre kısıtlaması yoksa herşey yukarıda yazdığım gibi.
Yok vergi indiriminizde süre kısıtlaması varsa yazın tekrar değerlendirelim.

çotanaklı_28

Mehmet bey tüm işlemleri yapmışsınız vergi indirimini zde onaylanmış tek yapmanız gereken
26.10.2019 yılını beklemek o tarih geldiğinde iş yerine vergi dairesinden gelen yazının fotokopisiyle sgk emeklilik baş vuruşunda buluna bilirsiniz

Üst Alt