Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 SGK girişim, 3222 gün primim var. Ne zaman emekli olabilirim?

zirve2010

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Herkeze Merhaba ne zaman emekli olabileceğimi sağlıklı bir bicimde nasıl ögrene bilirim neler yapmalıyım konusunda beni aydınlatırsanız sevinirim

01.01.2001 tarihinde ilk sigorta başlangıç
ssk gün sayısı:3222
bagkur gün sayısı 760 halen bagkur ödeniyor
% 52 engeli raporum var işitme engeliyim

acaba bu kesinmi ? zaten 3982 gün olmuş toplam prim gün sayısı

evet kesın vergı ındırımınız varsa dedıgım sartlarda emeklı olursunuz

vergi indirimim ssk li iken vardı fakat bagkurda yok olmuyormuş

var ıse ozaman dedıgım sartlarda emeklı olursunuz gunune tamamla ıstersen bekleyın ssklı olarak bagkura devam edersenız son 7 yıl hangı kuruma hızmet etmıssen oradan emeklı olursunuz bagkurdan emeklı olmayı tercıh edersenız maasınız cok dusuk olur tercıhınızı sız yapın

iş yerini kardeşimin üstüne yaparak kendimi ssk li yapsam maaşımıda yüksek göstersem hangisi daha iyi olur ne kadar süre maaşımı yüksek göstersem okadar iyi maaş alabilirim

fulya 4240 gün diyorsun ve son 7 yıl hangi kuruma hizmet etmişsen diyorsun 3222 gün ssk ve son 2 yıl 1 aydır bagkurluyum demektirki 3982 gün sayım var ayrıca kalan gün sayısına bakarsak 258 gün kalmış olur son 3 yıl bagkur ödenirse emeklilik talep ettigimde bagkurdanmı emekli oluyorum ssk denmi son 7 yıl deyince kafam karıştı kusura bakma

Fulya35,
Yanlış bilgi veriyorsunuz lütfen biraz daha dikkat bakınız kişi bağ-kurlu olmuş ve emeklilik şartları değişmiş
Sayın zirve2010,
bağ-kurlu olduğunuz için vergi indirim hakkı alsanız bile prim ve yıl şartından sonra bağ-kur sizi rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edecek % 52 oranında rapor alır iseniz emekli olacaksınız.
Emeklilik şartlarınız,
16 yıl 4320 gün
2001+16 : 2017 yılında bağ-kurdan emekli olabilirsiniz.

ssk ya geçer iseniz 19 yıl 4240 güne tabi olursunuz.Ssk primlerinizi en az 2500 tl üzerinde gösterir iseniz emekli maaşınız yüksek olur

hocam diyelim gün sayıyı doldurdum yıl olarakmı beklemek zorundayım

zirve kardeşim bende % 52 işitme engeliyım ve esnafım 2002 gırışlı bagkurum 13 03 2012 tarıhınde kapatmak zorunda kaldım bugun için esnaf kaydım sılınmış durumda bagkurdan emeklı olabılmek için bagkur il mudurlugu 2011 de bana % 60 rapor ıle emeklı olabılecegımı soyledı işitme engellı kısılerde % 52 den sonra baska özuru yoksa rapor verılmıyor buda bana yetersız kaldı ben bagkuru 10 yıl doldu ve kapattım 19 yıl prımle özel sektor yada kamuda çalışıp emeklı olabılecegım soylenıyor bagkurun emeklı maaşı az ssk daha fazla maas verıyor sense bagkur için odedıgın parayı geri alıyorsun bagkur vergı ındırım hakkın da yok maalesef

Ne Zaman Emekli Olabilirim

Kolay gelsin daha öncede yazmıştım

% 52 engeli raporum var
ilk işe giriş tarihim 01.01.2001
SSK Toplam Gün Sayısı 3.402
BAĞKUR 2 yıl 10 ay 10 gün

şuan aktif ssk liyim

ssk den emekli olabilmek icin kendime ait iş yerimde ssk li eleman çalıştırıyorum. kendimde başka yerde ssk li çalışıyorum yoksa bağkurdan emekli olmak zorunda kalıcaktım fakat bağkurdan emekli olmak istesem prim ödeme gün sayım 2016 da doluyor ama ssk den emekli olmak istersem bu süre daha da uzuyor

acaba 2016 da bagkurdan emekli olsam mı sizce hangisi doğru olur

En erken emekli olmanın yoluna bakın bence bağkur dan emekli olmanız daha mantıklı ama bu karar tamamen size ait

bağkur'dan emekli olmak ssk'ya göre bir 4 sene erken emeklilik demek. Bence 4 sene fazladan maaş almak en büyük avantaj...

Arkadaşlar tekrar yardım isteyeceğim
2001 SSK GİRİŞİM 3.462 günüm var
şuan aktif bağkurluyum 3 yıl 2 ay 20 gün
% 52 işitme engeli raporum var
ssk li calışırken aldığım vergi indirimim var

engeli emeklilik tablosuna göre 2017 de maaş almaya başlıyorum fakat ekrem arkadaşımızın yazdığı kafamı karıştırdı tekrar sizden güncel bilgi rica ediyorum bir zahmet Teşekkürler.

arkadaın verdiği tablo doğrudur ben ssk lı olduğum halde 95 ssk girişi 4300 primle 6 ay sona oluyorum yani 18 sene 3 dereceden

Ne kadar sorarsanız sorun cevap değişmez:

bagkur.PNG

Bağ-Kurluyum. %52 engelliyim ne zaman emekli olabilirim?

kalem hanım öncelikle selamlar %52 işitme engeliyim şuan halen aktif bağkurluyum emeklilik için başvuru yaptım iadeli tahatütlü olarak 19 ocak 2016 da gönderdim herangi bir dönüş olmadı ne yapmalıyım ?

emeklilik rapor ve % lik

%52 işitme engeliyim sürekli raporum vardı bağkurdan emekli olmak icin sgk beni hastaneye sevk etti hastaneden rapor aldım fakat % lik yazmıyor % ligi sgk berirliyormuş ½ kac rapor aldıgımı ben nasıl ögrenebilirim hastane bilgi vermiyor

Yeni raporlarda oran istemiyor kurul karar veriyor orana biliyorum. Bir

ben % kac aldıgımı nasıl görücem %52 almam lazım altını verirse itiraz edicektim

zirve2010
Yine %52 verilir diye düşünüyorum çünkü rapora total işitme kaybı yazılmış zaten yani her iki kulakta da tam kayıp.

SANIRIM ENGELİLİK HAYAL OLDU

[FONT=Lucida Grande]ssk ve bağkur hizmet birleştirmesi yapmıştım SGK beni hastaneye sevk edip yeni rapor istemişti bağkurdan emekli olcaktım %52 sürekli raporum vardı vergi indirim belgem vardı hastanede bize rapor sonucu vermediler yani kac çıktığını dahi göremedik öğrenemedik [/FONT]

emeklilik başvurusuna red verdiler

10.08.2000 ilk sigorta girişim var
%52 işitme engelli sürekli raporum var
3.derece sakatlar vergi indirim belgem var
3603 ÖDENMİŞ SSK PRİMİM VAR
2050 GÜN ÖDENMİŞ BAGKUR PRİMİ VE HALEN AKTİF BAĞKURLUYUM

SGK dan hizmet birleştirmesi yaptırarak Buna göre bağkur'dan 16 yıl sigortalılık süresi + 4320 günden emeklilik hakkım vardır. emekli olmak icin başvuru yaptığımda SGK beni hastaneye sevk etmişti ve %60 calışma gücünü kaybetmediginiz için talebiniz red edildi yazısı gelmiştir. konu ile alakalı hangi yolları izlemem gerekiyor yardımcı olucak herkeze şimdiden Teşekkürler

zirve2010
Sizin bağkurdan erken emekliliğiniz 5510 sayılı yasanın 28. maddesine istinaden olacak, sizi ise 25. maddeden maluliyet için sevk etmişler. %52 oran ve işitme engeliyle malulen emekli olunamayacağı için doğal olarak reddedilmiş.
Bu sgk nın sıklıkla yaptığı, inatla devam ettiği yanlış bir uygulama.
Yapacağınız şey, kuruma bir dilekçeyle başvurup, raporunuzun bu kez 5510/28. madde kapsamında değerlendirilmesini talep etmek olacak.
Kolay gelsin.

ufuk bey bugun dilekce verdim dilekce örneği aşşağıdaki gibidir . gelecek cevaba göre hareket etmeyi düşünüyoruz

zirve2010
Malesef bu dilekçeyle yaptığınız başvuru zaman kaybından başka bir şey değil.
En başta şunu söyleyeyim; malulen emeklilikle erken emeklilik çok farklı uygulamalar.
Siz zaten malulen emekli olamazsınız bu kesin.
Malulen emeklilik için en az %60 rapor oranı ve maluliyet cetvelinde mevcut bir hastalığın bulunması şartı vardır.
Sizinse ne oranınız ne de engeliniz maluliyete uygun değildir.
Ve malulen emeklilikte ya da bağkurdan erken emeklilikte vergi indiriminin hiç bir fonksiyonu yoktur.
Sizi maluliyet tesbiti için 25. maddeden sevk etmişler, bağkurdan size 16 yıl 4320 günle erken emeklilik hakkı sağlayan yasa maddesi ise 5510/28. maddesidir.
Bu yüzden yapacağınız şey bilgi talebi gibi isteklerle zaman kaybetmek değil, yukarıda belirttiğim gibi ''raporumun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında yeniden değerlendirilmesini istiyorum'' mealinde bir dilekçe ile kuruma vakit geçirmeden başvurmaktır.

Ufuk bey Yardımların için çok Teşekkür ederim aşşağıdaki gibi dilekce olurmu ?

zirve2010
Bu şekil bir dilekçe olabilir ama tarafıma bilgi verilmesi falan demeyin, direkt 28. maddeden işlem isteyin.
Kurumdakilere durumunuzu anlatın dilekçe konusunda yardımcı olurlar, çünkü bu çok sık olan bir durum.

Üst Alt