Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta başlangıcı ve vergi indirimi ile emeklilik şartlarım nedir?

Mr.Şahbaz

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
4
Merhabalar,

benim halihazırda %58 oranında engelli raporum var ve vergi indiriminden faydalanıyorum. Raporum Sol üst ekstremite ye bağlı engelimden dolayı almıştım. Ayrıca, raporuma işlenmemiş hipertansiyon ve tip 2 diyabetim var. Bu hiper tansiyon ve tip 2 diyabet'den kaynaklanan rahatsızlıklarımı raporuma ilave ettirebilir miyim ? ola ki ilave edildikten sonra rapor oranımın yükselmesi ile 2. derece engelli indiriminden faydalanıp erken emeklilik hakımı ileri çekebilir miyim ?

ilk işe başlangıcım 12.10.2001 sigorta prim gün sayım 4020 gün.

konu hakkında bilgi verebilir misiniz ?

teşekkürler, iyi günler arkadaşlar.

Mr.Şahbaz,
Bireysel olarak rapor vermeye yetkili bir hastaneye müracaat ediniz ve yeni rapor alını alacak olduğunuz rapor %60 ve üzeri olur ise tekrar vergi indirimi için müracaat edersiniz ve 2.derece vergi indirim hakkı kazanır iseniz 17 yıl 8 ay 3920 güne tabi olursunuz.

2.derece vergi indirim hakkı kazandığınızı düşünürsek;
12.10.2001+17 yıl 8 ay: 12.06.2019 tarihinde emekli olmayı hak edersiniz.

-Vergi indirim hakkı kazanmaz iseniz 19 yıl 4240 güne tabi olursunuz
12.10.2001+19: 12.10.2020 tarihinde emekli olursunuz yalnız bu seçenekte prim gün sayınız eksik kalıyor anılan tarihe kadar 4240 güne tamamlamanız gerekli..

officer
Cevabınız için teşekkürler.

Bayram öncesi son Cuma gününde yeni raporumu aldım. %62 oranım oldu şimdi ( tabi %58 olan eski raporumda var olan ÖTV ve MTV ibaremi eklemediler sinir oldum ) lakin önceki raporumun süresi " Sürekli " iken şimdiki yine doktor hanımın keyfiyetinden dolayı " 2 yıl süreli " oldu.

benim şuan birikmiş 4020 günüm var ve mevcut raporum ile tekrar vergi dairesine gidip oranımı güncelleteceğim ve ayrıca SGK ya giderek emeklilik için şartlarımı soracağım. Yani, asıl merak ettiğim ekimde 17 yılımı tamamladığımda emeklilik için kalan 8 ayı da tamamlamam beklemem gerekecek mi yoksa gün sayım yettiği için emekliliğe başvurabilir miyim ? şayet 8 ayı da beklemem gerekirse muhtemellen sigortasız çalışıp bekleyeceğim, duyduğum ve bildiğim kadarı ile 2008 sonrası primlerim çok olduğu için gün sayım dolu olması ve hala prim yatıyor olması emekli maaşımı düşürecektir. yanılıyor muyum ?

@Mr.Şahbaz mrb emeklilikte talebinde tüm şartların oluşması lazım hizmet ve gün oluştuğunda sgk baş vurunuzu kabul eder.

2014 yılında %51 oran ile 3 derece vergi indiriminden faydalanıyordum
2018 yılında%66 oran ile 2 dereceye girdim.

Mr.Şahbaz ,
Yeriniz de olsam hiç uğraşmam tekrar vergi indirimi hakkı için kazanılmış bir vergi indiriminiz var 200 gün daha prim ödeyip prim şartını tamamlayın ve emekli olun.
Askerlik yaptınız mı bilemiyorum velev ki yapmış iseniz askerlik borçlanması yaparak prim gün sayısı kazanabilirsiniz.

officer

valla olan oldu 2 yıllık raporu aldık, SGK ya sordum durumumu 2.dereceden emeklilik için prim gün sayım tutuyor, 17 yıl tamam 8 ayı bekleyeceğim işte. ondan sonra başvuracağız emekliliğe. bakalım artık, hakkımızda hayırlısı, ne diyelim.

Üst Alt