Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olurum?

oncanergin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,
Mart 2001 yılında sgk girişim var şu an itibari ile toplam gün sayım 3431. Tıp 1 Diabet hastalığımdan dolayı %40 engelli raporum mevcut. Ne zaman emeklilik başvurusu yapıp emekli olabilirim acaba?
Teşekkürler.

canan hanım, ben de tip 1 diyabetliyim ve bugün bu vergi indirim belgesini almak için başvuracağım.vergi indirim belgeniz olmadan emeklilik hakkı kazanmış olmuyorsunuz bilginize...

emeklilik için sgk hastaneye kendisi gönderiyor ve oranlamayı kendisi yapıyor diye biliyorum. komplikasyon yapmamış tip 1 diabet hastasıysanız %30da kalır oranınız.. bunun yanında farklı hastalıklarınız varsa onları ekleterek %40a ulaşabilirsiniz..

Merhaba cevaplar için teşekkürler,
Rapor, vergi indirim belgesi ve gün sayısı tamamlandıktan sonra emekli olmak için nasıl bir yol izleyeceğim bilgi verebilir misiniz?
Teşekkürler...

Merhaba ilker bey bilgi için teşekkürler ancak ben tam olarak anlayamadım ben sadece şeker hastasıyım tablodaki gün sayımı tamamladigimda malulen mi emekli olabiliyor. Eğer malulen emekli oluyorsa sanırım calismaya devam edemiyorum değil mi?

Malulen değil erken yaşlılık aylığına başvurmuş oluyorsunuz ve bu şekilde emekli olunca sgdp kapsamında çalışma hayatına devam edebilirsiniz.

Peki nasıl bir yol izlemeliyim nereye nasıl başvuru yapacagim

oncanergin

SGK ya vergi indiriminizle birlikte gidip tahsis talep başvurusu yapacaksınız.

Üst Alt