Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişi ve %41 raporla emeklilik şartlarım nedir?

yesilsy

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Erdogan Er
ozgurmeric74

Erdoğan bey, Özgür bey merhaba,

Konuları okuyorum ama bu uyku apnesinden midir nedir kafamı toparlayamıyorum. İşlemleri kısaca anlatayım, beni aydınlatın lütfen.

Önce iş yerinden yazı alarak vergi dairesine başvuru yaptım, sonrasında Derince eğitim ve araştırma hastanesine sevk aldım.
Hastanede kurula çıktım ve uyku apnesinden 35 aldım, diğer hastalıklarım; Bel fıtığı, gastirit ve göğüs kafesi deformesi(Pectum Carinatum) il sağlık müdürlüğüne itiraz ettim ve gebze fatih hastanesine yolladılar orda da %35 apneden %4 kulaktan aldım sonrasında hakem hastane olarak Haydarpaşa numune hastanesine gittim. Haydarpaşada %35 apneden 6 kulaktan ve 3 fizik tedaviden aldım, baltazar ile %41 oldu ama raporu bana vermediler il sağlık müdürlüğüne yollayacağız dediler.

Sorularım ise;
Bu rapor ile engelli kimlik kartı ve İstanbul kart alabilir miyim? Ankara'dan onay beklemeli miyim?
Yada şöyle sorayım Ankara'nın onayı ne işe yarıyor, ben emekli olmak için vergi indirimine başvuru yaptım. Emekli olmak için Ankara'nın onayı mı gerekli? Bu süreçleri forumda okuyorum ama kafam iyice karışıyor.
Birde rapora nasıl ulaşacağım onuda bilmiyorum, önümüzdeki hafta il sağlık müdürlüğünde olacak, il sağlık müdürlüğü bana bir nüshasını verir mi bilmiyorum, hastaneye gidip istesem verirler mi onuda bilmiyorum, Değerli yorumlarınızı rica ederim..

Diğer bilgilerimi yazayım;
Doğum tarihi: 12.12.1979
İşe giriş: 17.02.2001
Pirim gün: 5500
İş yerim Gebze Kocaeli İkametgah Tuzla İstanbul
Normalde Emeklilik 17.02.2020 ama askerlik borçlanması ile bu sene ağustos ayında emekli olabilirim diye düşünüyorum.

yesilsy

sevkli gittiğinden dolayı doğal olarak raporu sana vermemişler. raporu il sağlıktan alacaksın.hastane sana vermez.
raporunu alınca tüm engelli haklarından faydalanabilirsin. vergi indirimi beklemene gerek yok.
vergi indirimi sadece senin emekliliğin için lazım.emekli olabilmen için vergi indirimi alman gerekli. bunun içinde defterdarlığa müracaat edeceksin. raporun Ankara yüksek sağlık kuruluna gidecek. orada onaylanıp işyerine tebliğ edilince yıl ve prim şartını doldulman neticesinde emeklilik başvurusu yapabilirsin.

ozgurmeric74

Özgür bey,

Öncelikle yardımınız için teşekkür ederim. Bir kaç sorum daha olacak.
Raporu il sağlık müdürlüğünden aldığımda nasıl çoğaltacağım, tüm engelli haklarından faydalanmak için tek rapor yeterli olmayacak sanırım. Aslı gibidir gerekli olmayacak mı?

Ben aşağıdaki dilekçe ile vergi dairesine başvurdum. Sonrasında bu yazdığım işlemler oldu. Bundan sonraki süreçte ne olacak. İl sağlık müdürlüğü raporu Ankara'ya yollayacak mı yoksa vergi dairesine mi yollayacak?

..... VERGİ DAİRESİ MÜDÜRLÜĞܒNE
GEBZE

……………………isimli personelimiz…………………………sigorta sicil numarası ile ...../…/…… tarihinden itibaren işyerimizde çalışmaya başlamış
olup halen görevine devam etmektedir.

Vergi indiriminden faydalanması için gereğinin yapılmasını arz ederim.

yesilsy
il sağlık ile bence görüş raporu alırken.onlar gönderebilir. rapordan çoğaltman lazım. gerçi çoğu yer aslına bakıp fotokopi alıyor. sen yinede noter tastikli 2 adet yaptır. ama asla orjinal raporunu kimseye verme.

ozgurmeric74

Özgür bey merhaba,

İl sağlık müdürlüğünü aradım, sen itiraz ettin bende seni başka hastaneye sevk ettim, sonuç gelsin sana vereceğim dedi. Anladığım Vergi dairesi Ankara'ya yollayacak.

Anlamadığım ise iş yerinde engelli kadroya geçmek istediğimde İK Ankara'dan onay almadan geçemezsin diyor. Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

yesilsy

Vergi indirim hakkı elde etmekle sakat statüsünde çalışmak birbirinden bağımsız iki konudur. Vergi indirim hakkı elde etmeksizin raporunuza istinaden sakat statüsünde çalışabilirsiniz.

Emeklilik için:

2008_oncesi.PNG

@OturanBoğa

Bülent bey merhaba,

Dediğiniz gibi sakat statüsünde çalışmamın bana bir artısı yok ki, yanılıyor muyum? Bildiğim sadece maaşıma 20-30 TL bişey yansıyor.

@OturanBoğa

Bülent bey merhaba,

Benim sigorta başlangıcım 17.02.2001 (normalde 1996 ama staj sayılmıyor.) Doğum tarihim 12.12.1979 Primimde 5300 gün %42 raporla 19 yıl 4240 güne tabiyim, normalde 17.02.2020 tarihinde emekli olabileceğim. Planım 18 ay askerlik borçlanması yapıp 17.08.2018 emekli olmak ama kafama takılan bir soru var. Askerlik borçlanmasını 1 yıl ay yapsam sigorta başlangıcım 17.02.2000 olur ve bu durumda 18 yıl 4080 güne tabi olurum diye düşünüyorum. Emeklilik tarihimde 17.02.2018 olur.

Yani anlatmak istediğim 18 ay yerine 1 yıl borçlansam hemen emekli olabilirim diye düşünüyorum. Sizin bu konuda yorumunuz nedir?

yesilsy

Dediğiniz gibi, 17.02.2001 sigorta başlangıcı ve 3. derece sakatlık indirim ile 19 yıl 4240 güne tabisiniz. Yani 17.02.2020'de emekliliği hak edeceksiniz.

Eğer ilk sigortalılığınız askerlikten sonra idiyse, askerlik borçlanması yaparak sigortalılık kriterlerinizi değiştirebilirsiniz. Eğer sigorta başlangıcınızı 5 Ağustos 2001 ve öncesine getirirseniz, o zaman (yeni sigorta başlangıç. tarihinizden başlayarak) 18 yıl sigortalılık süresi ve 4080 prime tabi olursunuz.

Yani evet, gayet de mantıklı bir iş olur.

Mert1972

Merhaba,

Benim sigorta başlangıcı şubat 2001 idi ama askerden önce çalıştığım bir iş vardı, araştırıp ne olduğunu bulduk ve işlettik. Şuan sigorta başlangıcım Eylül 1998 ve emekli olabiliyorum hatta gidip emekli olabilir yazısı aldım. Rapor ise %42 verildi ama bir gol yedim oda raporun süreli olması 2 yıllık vermişler. Şuan çalışmıyorum ve görüştüğüm çok iyi bir şirket var eğer olursa emekli olmayacağım çünkü emekli çalıştırmıyorlar. Şuan halihazırda işsizlik maaşı alıyorum, 1600 TL emekli olsam 1300 TL alacağım. Hakkımızda hayırlısı...

merhaba bir sorum olacak daha önce çalıştığım bir yeri bulup işlettik demişsiniz bu konuyu biraz açarmısınız benmde oyıllarda çalıştığım bi firma var ama sigorta yatırmadı diye biliyorum en azından sgk da gözükmüyor.

metuva
Merhaba,

Ben askerden önce devlet kurumunda taşeron olarak çalıştım ama askerden sonra çalıştım zannediyordum, babamın uyarısı ile askerden önce çalıştığımı anladık, taşeron firma kapanmış ama müdürü başka taşeron firmada devam ediyor kendisi evrakları verdi bize, benim sgk numaram eksik yazıldığı için sigorta yatmamış. Fatih sgk Müdürlüğüne dilekçe verdik sonrasında düzelttiler.

cevap için teşekkür ederim onca yıl öncenin evrakını bulmanız büyük şans benim öyle şansım yok bekleyeceğiz artık 3 yıl daha :)

metuva

Benim şansım 3-4 günde halletmiş olmak, arşiv Kurtköy'deymiş, orada çalışan tanıdığımız var, o çok yardımcı oldu yoksa arşivden bulunup işlenmesi 2 ayı bulurdu.

Üst Alt