Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişi ve % 55 rapor ile ne zaman emekli olurum?

SAKARYALI5434

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ocak 2001 yılında sigorta girişim var yüzde 55 özürlüyüm doğuştan.3948 günüm var nezaman emekli olurum

Doğum tarihinizi, vergi indirimi alıp almadığınızı, hangi statüden emekli olacaksınız bağkur, ssk vs. belirtir misiniz?

28/01/2001 dogum tarihi ssk ödeniyor ve ssk özürlü indirimli ödeniyor

19 yıl 4240 günle emekliliği hakedersiniz,

doğum tarihi demiştim ama sigorta girişinizi yazmışsınız :)

eğer doğum tarihi 1983 ve öncesi ise (değilse belirtin lütfen)
2001 + 19 = 2020 yılında primlerinizi 4240 güne tamamladığınızda olabilirsiniz.

09/08/1980 doğumlu 28/01/2000 işe giriş tarihi, 3948 gün prim ödemesi var
vergi indiriminin ne olduğunu bilmiyorum.fakat primlerim yatarken 4857 sayılı kanundandoğan indim%100
bilgi vermenizi rica ediyorum

2000 mi, 2001 mi sigorta girişi? emin olmak için tekrar sorayım, yanlış hesaplamayalım. yukarıda 2000 demişsiniz çünkü.

Vergi indirimi için işyerinizden çalıştığınıza dair belge alıp, işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine vergi indirimi almak için başvuru yaparsınız.
Elinizdeki rapor tarihi yeniyse kabul ederler, eski ise sizi hastaneye sevk ederler ve Ankara'ya yollanır raporunuz.
Sonucunda en az % 40 ile vergi indirimini hakederseniz ssk'dan yıl ve primleri doldurduktan sonra yeniden rapor vs. almadan emekliliği hakedersiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2000'se değişir o zaman,
yine vergi indirimi kazanmanız şart yukarıda anlattığım şekilde başvuru yapıp.
18 yıl 4080 günle emekli olursunuz 2018 yılında.

Üst Alt