Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişi ve %60 rapor ile ne zaman emekli olabilirim?

Vizyon

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,
Gerçekten bu siteyi yeni yeni fark edebildim ve çok da hoşuma gitmeye başladı yardımlaşma ve dayanışma gördüğüm kadarı ile mükemmel işliyor, sonuça ulaşmak için amacın bir olması şart ilkesi bunu destekliyor..

Şimdi merak ettiğim bir sorum var;

14/07/1982 doğumluyum ve e-devlet sitesinde gördüğüme göre ilk işe giriş tarihi 28/09/2001 , ve 27/08/2011 tarihi itibari ile 2011 / 07 primi ile şu anda toplam 2.723 günüm bulunmakta. Ayrıca 2005 yılında ` oranında almış olduğum rapor ile vergi indirimi için başvurduğumda 2. basamak yani U oranında bir raporum bulunmakta.

Bu bilgiler doğrultusunda emeklilik tarihimin yada ne zaman emekli olabileceğimin bilgisini söyler iseniz sevinirim.

Önemli olan rapor oranı değil, o raporun defterdarlık tarafından hangi oranda kabul görüp kaçıncı dereceden sakatlık indirimi verildiği... %55 olarak işlem görmüşse, 3. dereceden sakatlık indiriminiz var demektir...

Emekliliğiniz şu tabloda görülebilir:

2008_oncesi.PNG

Evet % 55 oranında 3. derece'de oluyor tablodan yaptığım hesaplamaya göre ;

06.08.2000 - 05.08.2003 tarihleri arasında olduğumu görerek
4240 günüm olması gerekiyor ve şu gün itibari ile 2723 günüm var
4240 - 2723 = 1517 gün gerek
1517 gün = 4 sene 2 ay 17 gün

ilk işe giriş 28.09.2001
19
yıl olması gerektiği düşünülür ise
emeklilik tarihi 28.09.2020 gibi bir sonuç çıkıyor ..!

hesaplamam doğru mu acaba ?

28.09.2020 yılına kadar prim ödemenizi 4240 güne tamamlayıp bu tarihte emekli olabilirsiniz..

2 sene aradan sonra tekrardan merhaba

Merak ettiğim ile ilgili yeni konu açmak yerine buradan yazmayı uygun gördüm; Sorum şu: Emekli olabimek için yeniden özürlü raporu çıkartmaya gerek varmı yoksa 2005 senesinde SÜREKLİ ibaresi ile çıkarmış olduğum rapor ile emeklilik işlemlerine zamanı geldiğinde başlayabilirmiuim

Bugüne dek defterdalığa başvurup sakatlık indirimi elde ettiyseniz, o hak size emeklilik hakkını da kazandırmış demektir. Yani emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor çıkartmanız gerekmez.

Ama rapora rağmen defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi elde etmemişseniz, bu durumda emeklilik hakkı kazanmış sayılmazsınız. Defterdarlığa başvurup yeni bir rapora karşılık skatlık indirimi elde etmeniz şart. 2005 senesinde aldığınız raporla sakatlık indirimi elde etmeniz mümkün değil...

Not: Emekliliğinizin SSK (4a) statüsünde gerçekleşeceğini varsayarak verdim cevabı.

OturanBoğa;

Genel Yayın Yönetmenim teşekkür ediyorum, defterdarlığa çok önceden başvurdum ve çalışmış olduğum işyerinde gelir vergisi kesintisi olarak kullanmış olduğum bir başvurum mevcut.. Hal böyle iken ve dediğinize göre o zaman tekrardan rapor yada defterdarlığa başvurmama gerek yok anlaşılan .. İlgili tarihte SGK ya gidip başvuru yapmam gerekecek, doğrumu anlamışım

not: umarım seneler sonra bu forum devam eder ve gelişmeleri sürekli bu başlık altında yazarım..

Arkadaşlar ve sayın editörlerim tekrardan merhaba
gün itibari ile 3.380 günüm bulunmakta ve 4240 günümün bitmesine şu an itibari ile de 860 günüm bulunmakta. Fakat benim asıl sormak istediğim ise şu;
860 günü tamamlayınca 19 yılı tamamlamak için sadece çalışmadan seneyi mi beklemem gerekiyor yoksa bu süreç içerisinde çalışıp hem prim gün sayımı hemde prim toplam kazancımı yükseltsem benim için emeklilikte bir fayda mı

Yani 860 gün sonra çalışmaya devam edersem emekli olduğum zaman prim gün sayımın ve prim toplam kazancımın fazla olması emekli maaşımda bir değişikliğe ( fazla yada eksik) yol açarmı

cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum ne önerirsiniz

Uzun bir aradan sonra merhaba

Tekrar yeni bir konu açmak yerine yıllar önce açtığım bu konumdan devam etmek istedim.

İlk mesajımda yer alan bilgiler çerçevesinde şu anda 5070 günüm var. Ancak mevcut durumumla ilgili yeni gelişmeler oldu ve 04.04.2018 tarihinde yapılan EKPSS ataması ile MEB e Memur olarak atama başarısını gösterdim.

Şu anda henüz ilgili ilden tarafıma bir çağrı gelmedi. Sormak istediğim ise şu; şimdi ssk olarak ilk işe giriş tarihim 28/09/2001ve günüm şu anda 5070 iken memuriyeti kazanmam dolayısı ile emeklilik şartlarım nasıl olur ?

Ben bu durumda hangi şartlarda hangi tarihte ve nasıl emekli olurum
Ayrıca engelli memurların mevcut emeklilik tarihleri geldiğinde ve emekli olmak istemediklerinde zorla emekli edilirler mi yoksa kişilerin talepleri mi geçerlidir
KKELEBEKK

Son düzenleme:
Vizyon hayırlı olsun öncelikle. memuriyetten emekli olabilmek için son 3,5 yılın bu kurumda çalışılmış olması gerekir.

Yani memur olarak 3,5 yıl çalıştıktan sonra dilediğiniz zaman emeklilik başvurusunu yapabilirsiniz, bu konuda sizi kimse zorlayamaz. Yıl ve prim olarak tamamlamış olacaksınız, yalnızca sizden kurum sevki ile yeni rapor isteyecekler.

KKELEBEKK
İlginiz için teşekkür ederim. Yaşım henüz 36 ve memur olmak yeni nasip oldu. benim vergi indirimim var %55 ve ilk ssk ya giriş tarihi yukarıda da belirttiğim üzere 28.09.2011 günüm de 5070
sitede %55 vergi oranı aralıgındaki kişiler 4320 gün ve 16 senelik ssk yılı olması gerekiyor diyor .. e ben bu süreyi tamamlamış oluyor beni istemediğim halde emekli mi edecekler memur olur olmaz ?
yukarıda 3,5 yıl demişsiniz ve sizi zorlayamazlar demişsiniz tam anlamadım biraz daha detaylı anlatırmısınız
yıl ve prim tamamlanması sonrasında da çalışabilirmiyim tereddüt içerisindeyim ..

Vizyon sizi kimse zorla emekli edemez, siz 3,5 yılı memur olarak çalıştıktan sonra istediğiniz zaman emeklilik başvurusu yapabilirsiniz.

Sizin şartlarınız değişecek memur olduktan sonra, ama yine şartlarınız tutuyor. Yalnız son 1261 prim memurluktan olması gerekir.

Bu 3,5 yılı doldurdunuz diyelim isterseniz hemen, isterseniz de x yıl sonra başvuru yapabilirsiniz, tamamen size kalmış. Umarım yeterince açık olmuştur.

KKELEBEKK

İçimi rahatlattınız teşekkür ederim. yeni memur olmuşken emeklisin denilmesinden korktum

Ssk ve memuriyet emeklilik işlemleri

Arkadaşlar merhaba;
28.09.2001 - 18.06.2018 tarihleri arası ssk dan toplam 5174 günüm var.
18.06.2018 tarihinden itibaren de memurluğum
2005 yılında almış olduğum raporum ile %55 oranında vergi indirimim mevcut

sormak istediklerim var.
* Şimdi memuriyette hizmet birleştirmesi yapmak istesem 5174 günün hepsi mi yoksa bir bölümü mü sayılır
* Yukarıdaki bilgilere göre emeklilik şartlarım nedir ?

Vizyon

Emeklilik hesabında ssk+bağkur+emekli sandığı (4a-b-c) hepsi sayılır.

Aslında emeklilik için aranan şartları tamamlamışsınız. 1261 gün memuriyeti tamamladığınızda emekliliğiniz memur statüsünde (4c) olacak

bagkur.PNG

Not: Emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız yeni rapor emekliliğinize temel sayılacak. Vergi indiriminiz ya da öncesinde aldığınız raporlar emekliliğinizde bir işinize yaramayacak

benim raporum %60 vergi indirimi ise %55
Emeklilik esnasinda hangi yil esas olacak

Vizyon

4c emekliliğinde vergi indiriminin de eldeki raporun da bi anlamı yok. Emeklilik zamanı geldiğinde alınacak rapordaki oran belirleyici olacak.

Emeklilikte 5434 ve/veya 5510 farklılıkları nedir ?

[FONT=sans-serif]Merhabalar

14/07/1982 doğumluyum ve ilk işe giriş tarihi [/FONT]
28/09/2001 (ssk)
17/06/2018 tarihine kadar kamuda taşeron firmada çalışmış bulunmaktayım ve 18.06.2018 tarihinde ise kamuda engelli memur statüsünde atamam yapıldı

Bilindiği üzere kamudaki taşeron işçiler 01/04/2018 tarihinde 4/D kapsamında sürekli işçi kadrosuna geçtiler ve bu kapsamda e devlet bilgilerinde işyeri bilgilerinin mahiyeti 31.03.2018 tarihine kadar özel, 01.04.2018 tarihi ile 17.06.2018 tarihleri arasında ise kamu olarak gözükmekte.

Toplam gün sayım ise ;

4/A kapsamında : 5177
4/C kapsamında : 300 günüm bulunmakta.

Ayrıca 2005 yılında almış olduğum raporum ile hem özel de hem de şu anda kamuda vergi indiriminden de yararlanmaktayım. (rapor oranım %60 - vergi indirim oranı %55)

Yukarıdaki bilgiler kapsamında;

Adaylık sürecimin kalkmasına 1 aylık gibi bir süre var iken,
1- Hizmet birleştirmesini hemen yapmamı tavsiye edermisiniz ? (hemen yapılmasının artısı veya eksisi nedir)
2- Emeklilikte 5434 sayılı kanuna mı yoksa 5510 sayılı kanuna mı tabi olacağım (2008 yılı öncesi özel sektörde çalışmışlığımın bulunması nedeniyle 5434 sayılı kanuna istinaden emekli olacağımı düşünüyorum)
3 - 5434 veya 5510 sayılı kanunlar ile emeklilikte farklar (artılar ve eksiler) nelerdir.
4- Hizmet birleştirmesi yaptığımda ne zaman emekli olabilirim
OturanBoğa

Vizyon

Hiç bir etkisi olmaz. Emeklilik zamanı geldiğinde yaparsınız

5510 28'e göre emekli olacaksınız. Emeklilik zamanı geldiğinde alacağınız rapordaki oran belirleyici olacak:
28/09/2001 +
Not: ssk+bağkur+memurluk+askerlik vs. ne varsa primler toplanır emeklilikte
bagkur.PNG

1 Ekim 2008'den önce kamuda memur olmayanlar 5434 ile emekli olamaz.

Üst Alt