Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişi ve %65 raporla emeklilik kriterlerim nedir?

aslanbey4721

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Selamlar, öncelikle böyle bir platform kurduğunuz için teşekkür ederim bir çok bilgiye burda sahip oldum sormak istediğim bazı konular var

ben 07.01.2001 SSK girişliyim
4650 gün ödenmiş günüm var
devlet hastanesinden %65 rapor heyet raporu aldım
engelli erken emeklilik tablosuna baktığımda 7 ay daha beklemem gerekiyor

şimdi sormak istediğim şu an nasıl bir yol izlemeliyim nelerden yararlanabilirim emeklilik için 7 ay sonra başvuru yaptığımda tekrar heyet raporu almam gerekiyor mu yoksa elimdeki raporla başvuru yapabiliyor muyum ve nasıl bir yol izlemeliyim nerden başlamalıyım

lütfen açıklarsanız çok memnun olurum şimdiden çok teşekkür ederim

aslanbey4721

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
Sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Eğer ssk statüsünde emekli olacaksanız, defterdarlıktan elde edilmiş 2. derece sakatlık indirim hakkınız da varsa, (07.01.2001 +) 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 prime tabisiniz. Yani 08.09.2018 tarihinde emekliliği hak ettiniz.

Eğer defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde etmemişseniz, çalışan statüsünde sigortalıyken defterdarlığa başvurmalı ve 2. derece sakatlık indirim hakkını elde etmelisiniz. Sonra gelsin emeklilik...

2008_oncesi.PNG

Selamlar. öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim

ben 08.06.1985 doğumluyum
01.temmuz.2001 SSK girişliyim
4650 pirim günüm var bu güne kadar özel sektörde çalıştım
ağustos 2018 de devlet hastanesine bireysel başvurumla tetkiklere girdim ve sonucunda heyete çıktım ve %65 sürekli rapor aldım

vergi indirimine nasıl baş vurulacağını konusunda değişik söylemler var beni bu konuda aydınlatır mısınız? ortalama 2-3 ay sürüyormuş

sormak istediğim bir husus daha var yaptığım araştırmalarda benim emeklilik cetveline göre sigorta pirim günüm fazlasıyla var ama yılım 2019 mart ayında yılımın dolacağı görünüyor
yani şimdi ben vergi indirimine baş vurucam hakedersem aradan 2-3 ay geçmiş olucak arada 3-4 ay kalıyor ben vergi indirimi hakedişimden hemen sonramı başvuru yapmalıyım yoksa 3-4 ay bekleyip ondan sonra mı başvuru yapmalıyım
eğer 3-4 ay sonra başvurduğumda raporum geçerli olur mu

lütfen bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim

@aslanbey4721

18 yaşından önceki sigortalılık emeklilik hesabında başlangıç sayılmaz.

08.06.1985 + 18 = 08.06.2003 tarihi emeklilik hesabında sigorta başlangıcınız olacak.

(08.06.2003 +) 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 prime tabisiniz. Yani 09.11.2020 tarihinde emekliliği hak edeceksiniz

Çalışan statüsünde sigortalıyken işyerinizden yazı alıp raporunuzla birlikte defterdarlığa başvuracaksınız.

Tüm şartlar tamamlanmadan başvuru yapamazsınız emeklilik için.

Tekrar selamlar ve cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum yanlız bir konuyu anlayamadım ben stajyer olarak değil baba vekaletiyle noter tasdikli 16 yaşımda direk başladım anlamadığım şu mevzuat böyleyse neden bizi bu kadar uğraştırdılar o zamanlar anlamıyorum benim bildiğim staj dönemleri baz alınmıyor anlamadım

Said bey anladığım kadarıyla şimdi ben vergi indirimine baş vurabiliyorum ama emeklilik için 2020 yılının 11 inci ayını beklicem peki 2020 11 inci ayda tekrar heyet raporu çıkarmam gerekirmi yoksa hali hazırdaki sürekli olan raporum geçerli olurmu kafam çok karıştı lütfen beni aydınlatırmısınız çok teşekkür ediyorum şimdiden

aslanbey4721

Staj olsa zaten hiç dikkate alınmaz. Yukarıda yazdığım doğrudur.

Bugün vergi indirimi elde ederseniz emeklilik zamanı geldiğinde yeniden rapor çıkartmanıza gerek olmaz.

Anladım Said bey çok teşekkür ederim haftaya vergi indirimi için başvuru yapıcam konunun akışını her adımda platformdaki arkadaşlarımızda bilgilene bilsinler diye yazıcam inşallah bir aksilikle karşılaşmadan bitiririm tekrar çok teşekkür ederim

Üst Alt