Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişi ve sonrası memurluk ile emeklilik şartlarım ne olur?

i-tr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
2001 sigorta girişliyim.4a+4b 4000 gün pirim yatmış.şimdi ekpss ile kamuya girdim.memurum.%40 raporum var.emeklilik için yaş beklemelimiyim.kısacacı ne zaman hangi tarihte emekli olurum

2014'te memur olmuşsanız, bu tarihten 4000 günü çıkarsanız yaklaşık olarak 11 yıl 5 ay yapar.
2002-2003 arası yapar.
Bu yıllarda raporunuz varsa/engeliniz olduğunu ispatlayabiliyorsanız 5400 günü memurluktan tamamladığınız vakit emekli olursunuz. Yeniden rapor istemezler.
Raporunuz yoksa sonra almışsanız 6480'e tamamladığınız vakit olursunuz. Emeklilik başvurusunda kurum sevkiyle rapor almanız şart olur, elinizdeki raporu kabul etmezler. en az % 40 alırsanız emekli edilirsiniz.

1977 doğumluyum. sigorta girişim 01,03,2000. ssk+ bağkur 4000 gun pirimim yatmıs. 2012 yılında % 40 aldım.ekpss ile bu yıl kamuya girdim.uc aydır çalısıyorum raporum un defterdarlıktan onaylanmasını istediler,onaylandı şimdi vergi indiriminden yaralanıyorum.1)benden baska rapor istenir mi 2) ne zaman emekli olurum.3) emekli maasım ne kadar olur.

Son düzenleme:
Yukarda Kısmet'İn de yazdığı gibi, eğer 2003 tarihinden önce alınmış % 40 ve üzeri rapor varsa, 5400 gün hizmet süreniz tamamlandıığında emekliliği hak ediyor olacaksınız.
Eğer o tarihte bir raporunuz yok idiyse, emeklilik zamanı yeni rapor almanız koşuluyla 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden toplamda 6480 gün hizmet süreniz olduğunda emekliliği hak edeceksiniz

Alınacak aylığı bilemeyiz:
http://www.engelliler.biz/forum/eme...nu-ile-ne-kadar-emekli-maasi-aliyorsunuz.html
http://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/91572-sgk-sitesinden-emekli-maasi-hesaplatma.html

Üst Alt