Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişim var. Emeklilik için vergi indirimi almam şart mı?

Murat005

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
24.07.1982 doğumluyum ssk lı olarak ilk işe giriş tarihim 23.12.2001 ancak Türkiye gov tr de 14.09.1998 olarak gözüküyor. Sanıyorum bunun sebebide staj yaparken okulun bizi ssk lı olarak göstemesinden kaynaklanıyor.
Neyse geleyim benim için hayati önem taşıyan konuya. 23.08.2006 engelli statüsünde Başkent Elektriğe % 45 SÜREKLİ engelli raporum ile Engelli statüsünde 4857 sayılı yasaya tabii işçi statüsünde işe başladım.
Kurum 2009 da özelleşti ve sabancıya tüm haklarımız ile beraber devrolduk. Ancak emekli olmak için yaptığım araştırmada Vergi indirimi belgem olması gerektiği söyleniyor. Ancak bu belgeyi almak için müracaat ettiğimde rapor oranımın düşebileceği söyleniyor.
Benim raporum Sürekli olduğu için tekrar rapor tazelememe gerek varmı.

ÖZÜRLÜLÜK ÖLÇÜTÜ, SINIFLANDIRMASI VE ÖZÜRLÜLERE VERİLECEK SAĞLIK KURULU RAPORLARI HAKKINDA YÖNETMELİĞİN Kazanılmış haklar kısmında aşağıdaki madde mevcut.

MADDE 18 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce; özürlüler için düzenlenmiş sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan özür oranları, çalışma gücü kayıp oranları, vücut iş görme gücü kaybı oranları, tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.

ben şimdi ne yapmalıyım 3600 gün ssk primim var emekli olmak istesem ne yapmalıyım ne olur bana bir yol gösterin Allah sizden razı olsun.

2008_oncesi.PNG

Staj girişleri dahil edilmiyor ssk girişi olarak,
2001 itibariyle bakıldığında,
5 / 11 / 17 numaralı şartlardan biri ile emekli olabileceğiniz görülüyor.
Bunu da belirleyecek olan rapor oranınız olacaktır.

Söyledikleri gibi ssk'dan emekli olurken vergi indirimi almanız gerekir,
2010'dan önceki raporları da kolay kolay kabul etmiyorlar istisna bazı örnekler dışında.

Ama siz şansınızı denemek isterseniz başvuru yapabilir veya bilgi almak için işyerinizin bağlı bulunduğu vergi dairesine başvuru yapabilirsiniz.

Rapor oranınız ve vergi indirimi aralığına göre de kaç yıl ile emekli olabileceğiniz ve ne kadar priminizin olması gerektiği belirtilmektedir.

Örneğin;
2001 sigorta girişiniz olduğu için 15 yıl ve 3600 gün ile emekli olmanızı sağlayacak tek şart, % 80 ve üzeri ile 1. derece vergi indirimi almaktır.

Üst Alt