Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişim ve %85 raporumla emeklilik vb. haklarım nedir?

Onur70

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhaba,2003 yılında askerdeyken epilepsi nedeniyle askerliğe elverişli değil raporu aldım ve aynı yıl devlet hastanesinden %85 engelli raporu (daimi)aldım.Bu süreçten sonra sadece bir firmada 1 gün engelli kadrosunda çalışıp daha sonraki tüm iş hayatımda normal çalıştım,şuan 4350 gün primim var sigorta girişim 2001 doğum tarihim 15.09.1981 engelli iş başvurusu-sınav-emeklilik vb haklarından faydalanabilirmiyim ?

Onur70

Bugüne kadar engelli statüsünde çalışıp çalışmamanızın engelli statüsünde emekli olmanıza mani bir yanı yok. Daha doğrusu bunun hiç bir önemi yok..

Raporunuza karşılık defterdarlıktan elde edeceğiniz sakatlık indirim hakkına istinaden emeklilik için 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 prime tabisiniz. Zaten bu şartlarınızı da tamamlamışsınız. Hemen erken Yaşlılık emeklisi olabilirsiniz.

Çalışan statüsünde sigortalıyken iş yerinizin bağlı olduğu defterdarlığa gidip vergi indirim başvurusu yapın (bkz). O hakkı elde ettikten sonra da ona istinaden erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne gidin.

Engelli olarak yararlanabileceğiniz haklara dair bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Benim %85 (daimi)raporum var,fakat ben normal olarak çalıştım şuan 4400 işgünüm var emekli olmak için illa ki sigortalı çalışıyor olmam mı gerekir ?Malulen emekli değil erkwn yaşlılıkdan emekli olmak istiyorum maaş ne kadar bağkanır ? Suan çalıştığım 11 yıllık işyerimden ayrıldım tazminatımı vermediler ve mahkemeliğim,zor zamanlar geçirmekteyim lütfen yardımcı olun

Onur70

Vergi indirim başvurusu için o anda çalışıyor olmak şart. 15 gün sigortalı olup o arada vergi indirimine başvurabilirsiniz. Süreç ilerlerken işten çıkışınızın yapılmasında bir sakınca yok. O hakkı elde ettiğinizde emeklilik için yukarıdaki şartlara tabisiniz

Abi 02.02.2017 itibariyle işten çıkarıldım,bu vergi muafiyet belgesi almadanda emekliliğe başvuramazmıyım ? Sadece rapor yetnezmi ?Yoksa gecicide olsa bir işe girip vergi muafiyet belgesimi alıp başvurayım

Onur70

Vergi indirim başvurusu yapabilmek için o anda çalışan statüsünde sigortalı olmak şart. Başvurudan 3-5 gün sonra işten çıkışının yapılmasında bir sakınca yok...

OturanBoğa 2003 de aldığım raporun aslını bulamadım bende hastaneden 3 gündür uğraşmam sonucu alt nüshasıdır yazılı fotokopilerini aldım,bu raporda doktorların imzaları olmadığı için aslı gibidir kaşesi vuramıyorlarmış,evrakta rapor sebebine işe giriş için ibrası yazıyor ve süreklidir işaretli %65 miş.Bunlarla emeklilik için başvuru yapabilirmiyim

Onur70 öncelikle raporunuz 2003 tarihli olduğu için vergi indirimi için kabul edilmez bireysel olarak yeniden bir rapor alın bakalım dereceye girip yüzde kaç alacaksınız buna görede emeklilik şartlarınız da değişecektir bir an önce rapor baş vuru da bulunun

Peki o zaman şimdiki rapordan daha düsük verebilirlermi ?Bu raporum sürekli işaretli tekrar almama gerek varmı ?Vergi indirimi almadan raporla emekliliğe başvuramazmıyım sonuçta yıl ve prim günüm dolu ve şuan işsizim

Onur70 malesef vergi indirimi almadan erken emekli olamazsınız raporunuz 2003 tarihli olduğundan maliye merkez sağlık kurulu kabul etmez 2011 de yönetmenlik deÄ£işti yeni rapor başvuru yaptığınızda eski raporunuzu gösterin size referans olur tabi rahatsızlığınız devam ediyor ise

Perşembe günü sgk'ya gittim başvuru için 3-4evrak verdiler ve önceki raporun hiç değeri yok bizim yollayacağımız hastaneden yeni rapor alacaksın dediler,2003 yılında hem Kasımpaşa askeri haatanesi hemde devlet hastanesinden aldığım rapor var,ayrıca epilepsi hastalığı muayeneden belli olmuyorki ? nasıl muayene olacağım bilmiyorum,ayrıca ağır uyku apnesi raporumda var cpap kullanıyorum acaba onuda belirteyimmi hastanede ?

OturanBoğa vergi dairesine gittim bana 2007 öncesi raporların iptal olduğunu tekrar almam gerektiğini söylediler.Oysaki raporum 2003 yilında ve süresiz idi.Tekrarmi muayene olacağim zorluk çıkarıp oranı düşürebilirlermi ?

Lütfen biri bana erken emekĹilik sürecini anlatsın

Herkese merhaba,bu ay içinde Konya meram araştırma hastanesinden Osas (agır uyku apnesi) %35,Astım %20 ve Epilepsiden %40 olmak üzere heyetten %69 ve 1 yıl sonra kontrol ibareli rapor aldım.
1-Apne ve epilepsi sürekli olmasına rağmen neden 1 yıl sonra kontrol verilmiş olabilir? ( Astımdan olurmu)
2-Ssk girişim 2001 ve 4432 günüm var vergi indirimi alıp emekli olabilirmiyim ?
3-Şuan çalışmıyorum vergi indirimine başvurmak için geçici bir sigorta göstersem olurmu ?ve ne kadar sigorta göstermeliyim ?
4-Vergi indirimi cevabı ne kadar sürede gelir ? Rapora ret veya oranda düşme olurmu ?(18.05.2017 de aldım raporumu) normalde 2003 yılına ait sadece epilepsiden %65 raporum vardı.
İlgili ve bilgili arkadaşlardan acil cevap bekliyorum

Onur70

1- Kurulun hikmetinden sual olunmaz!

2- (ilk sigortalı olduğunuz gün/ay/2001 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 prime tabisiniz.

3- Evet. Sigortalı çalışan olup hemen vergi indirimine başvurabilirsiniz. Ama unutmayın, emeklilik başvurusu yapacağınız gün geçerli olan vergi indirim hakkınız bulunmalı. Bugün aldığınız 1 yıllık vergi indiriminin emekliliğinize hiç bir etkisi olmaz.

4- Vergi indirimi 2-3 ayda belli olur.

Erken emeklilik süreci hakkinda

Merhaba;

2001 ssk başlangıcım 4240 günum var ayrıca devam eden bağkurum var (ama ödeyemedim)
3 gün önce raporumu yeniledim ve %61 surekli olarak aldım.
Erken emeklilik icin vergi indirimini çalışıyorken mi istemek zorundayız ? Eğer öyleyse ne kadar sigortalı gözuksem yeter.
Bagkuru kapatmam gerekli mi?
Brütüm hep yuksek yattı son işimde 5500 tl idi.(Özel bi şirkette bölge müdürüydüm)
ayrıca güncel maaşlar ne kadar civarıdır ?

Genel bilgi veren olursa sevinirim teşekkürler.

Onur70

Vergi indirimine başvuru için çalışıyor olmak gerek. 15 gün sigortalı olunsa da yeterlidir.

Vergi indirimi alıp emeklilik başvurusu yapıldıktan sonra Bağkur'un da kapatılması lazım ki emeklilik için süreç başlayabilsin.

Maaş konusunu bilemiyorum. Buraya tıklayarak fikir edinebilirsiniz

Üst Alt