Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 sigorta girişliyim. Crt-d kalıcı kalp pili takıldı. Emekli olabilir miyim?

yusufatik16

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar.İsmim yusuf 39 yaşındayım.Herşeyden önce tüm hasta arkadaşlarıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum Allah hepimize acil şifalar versin. Detaylı bir şekilde hastalığımı paylaşacağım sizlerle konu hakkında bilgisi olanlar varsa lütfen yardımcı olsunlar. Şimdiden herkese çok teşekkür ederim.

*Konjestif kalp yetmezliği
*EF %27-%35 arası değişken değerlerde
*Ritim Bozukluğu (Ablasyon uygulandı)
*Sol Dal Bloğu
*Mitral Büyüme
*Kalp Duvar Kası Kalınlaşması
(Düzenli olarak kullanmak zorunda oldugum ilaçlar Desal-Ecopirin-Arlec-Delix ve Coralan )

*Ayrıca doktorum kalp pili takılsa başarı sağlama oranının %33 lerde oldugunu söyledi

20 Eylül 2022 tarihi itibari ile CRT-D kalp pili (3 Kablolu olan) müdahelesi planlandı ayın 20 sinde takma işlemi gerçekleşek sanırım.
Bu hastaneye gidiş gelişler sebebiyle işimi kaybettim.Engelli araporu çok da mühim değil ama bu işlemden sonra bir çok işlemim kısıtalanacakmış sanırım.
*Yeniden çalışabilir miyim ?
*Ne tür işlerde çalışabilirim ?
*Emekli olma ihtimalim nedir ? (2001 emekli sandıgı girişliyim daha sonra 2008 de TSK dan ayrıldım ssk ya geçiş oldu toplam 4500 gün civarı çalışmışlığım var)

yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun.

Bende de hemen hemen aynı belirtiler ile kalp yetmezliği var. 6 yıl önce bana da 3 kablolu kalp pili takıldı.

EF değerim 20 ile 25 arası.
Kalp yetmezliği sınıfım ise 3/4. (3/4 ağır kalp yetmezliğidir).
Miyokard ve Hipertansiyon ve Taşikardi var.

Bu nedenle kesinlik efor sarfedecek hiç bir iş-aktivite yapamıyorum.

Yani çalışmam hem yasak hem de zaten istesem de masabaşında bile oturup çalışamıyorum. Çünkü uzun süre oturmak bile kalbimi yoruyor ve öğleden sonra muhakkak 4-5 saat uzanmam şart. Yoksa akşamüzeri başlayan nabız artışım oluyor ve birkaç metre bile yürüyemiyorum.

Neyse... Yani sizin de çalışmanız biraz zor. Eğer emekli olursanız asla çalışmayın ve kendinizi yormayın.

Rapor almaya gittiğinizde doktorunuza mutlaka EKO çekimi yaptırın ve EF değerini gösteren kağıdı rapora koyun. Yine doktorunuza sınıf olarak mutlaka 3/4 sınıfı yazdırın. Ve mümkünse rapor alacağınız son 1 yıl içinde mutlaka hastaneye 1 hafta da olsa yatın ve kalp'ten tedavi yaptırın.

Sağlık kurulu bu 3 kritere göre ağır engelli olarak değerlendiriyor.

(Artık hafif ve Ağır olarak 2 kriter var. Ağır sınıfına girdiğinizde emekli ediyorlar).

::

(Bana 3 yıl önce bu değerler ile %60 ile malülen emeklilik verildi. Geçen yıl ise yine aynı değerler ile %0.00 oran ile emekliliğim iptal edildi. Bu yıl ise yine aynı değerler ile %60 ile tekrar malülen emeklilik verildi).

Geçen yıl iptal edilmesinin sebebi büyük olasılıkla EF değerimi yazan EKO çekimi olmadığı içinmiş.

O nedenle mutlaka kalp doktorunuzdan EKO çekimi ve EF değerini ölçtürmesini isteyin.

Doktorlar EKG çektiriyor ama Sgk sağlık kurulu illa da EKO istiyor. Buna dikkat edin.

verdiğiniz detaylı bilgiler için çok tşk ederim acil şifalar dilerim size...

yusufatik16

Önce sigortalı çalışırken vergi indirim hakkı kazanmak için vergi dairesine başvuracaksınız. Sizi hastaneye sevk edecekler. Sakatlık Oranı Cetveli'ne göre rapor verilecek ve o raporu Maliye sağlık kurulu inceleyecek. Bu inceleme sonrası oradan elde edeceğiniz hakkın derecesine göre emeklilik kriterleriniz şu tabloya tabi olacak:

2008_oncesi.PNG

Hastanede olduğum için uzun zamandır cevap yazamadım sigortalı isimden istifa ederek ayrılmak zorunda kaldım kalp pili dün itibari ile takıldı benim şimdi ne yapmam gerekli teşekkürler simdiden
Crd-t 3 kablolu kalp pili takıldı bu arada

yusufatik16

Bu arada, yukarıda aktardığım kriterlerde erken Yaşlılık emekliliği için yeterli prim süre yoksa, malulen emeklilik için SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı almak gerekir. HAstalığınız buna uygun mu bilmiyorum.

Üst Alt