Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 SSK, 2011 memurluk girişim var. %45 raporla emeklilik şartım nedir?

clawera

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
6
Herkese iyi forumlar.

1997 yılında ilk sigortalılığım mevcut.

2001 yılında %41 raporumu aldıktan sonra 2011 yılına kadar 2900 prim günüm var.

2011 yılında normal atama ile memur olduktan sonra 2019 mayıs ayında raporum kabul edilmediği için %45 olarak raporum yenilendi. bu ana kadar kamuda eski raporum ile engelli kadrosunda çalışıyordum ancak vergi dairesi o raporumu eski tarihli olduğu için kabul etmiyordu.

2011 yılında sonra 3620 gün primim mevcut.

bu şartlar alınta emekli olmak istediğimde hang tarihte emekli olabilirim ?

yanlışım yoğ ise;
18 yıl ve 4680 gün.

sigortalılık durumumuz aşağı yukarı birbirine benziyor.

emekli maaşı konusunu iyi düşünmeni tavsiye ederim. 1500 lira civarları konuşuluyor ve bağlanıyor.
maaş konusunda kendin için kesin bilgi edinirsen buraya yazmanı rica ederim.

Evet maaş az. İstersen emekli olabilirsin. Zaten bu şartlarda kimse emekli olmak istemez. 😁😁😁👍

maaş çok azmış

valla bu şartlarda ölene kadar devam :D

Engelli indirimi memur için hizmet yılını ve emeklilik yaşını düşürüyor, emekli maaşı neden düşük olsunki, arkadaş 1. derecedeyse şuan alacağı maaş 3800-4000 civarında olacak.

Engelli emekli maaşı miktarı, diğer şartların sağlanmış olması koşuluyla engel derecesine bakılmaksızın 1500 TL olarak belirlenmiştir. Ancak 2021 engelli emekli maaşı hesaplanırken göz önünde bulundurulan farklı hususlar olması nedeniyle alınacak net maaş miktarınızın ayrıca hesaplanacağının söylenmesi gerekmektedir.

Engelli Emekli Maaşı Nasıl Hesaplanır?

Engelli emeklilik maaşı hesaplama işlemi yapılırken kullanılan bazı parametreler bulunmaktadır. Bu nedenle her birey için belirlenen emekli maaşının aynı olmayacağı söylenebilmektedir. Hesaplama yapılırken göz önünde bulundurulan bilgiler şu şekilde sıralanabilmektedir:

Emeklilik statüsü
İlk tescil tarihi
Prim gün sayısı
Özürlülük oranı
Toplam gün

böyle bir bilgi var ama detaylar önemli sanırım

https://www.nothaber.com/guncel/202...adar-engelli-emeklilik-maasi-hesaplama-268951

4C (Emeklilik Statüsü)
04.06.2007 (Memurluğa Giriş Tarihi)
2055 gün EM.SAND(Prim Gün Sayısı)
2615 gün (SSK ÖZEL SEKTÖR)
%65 (Özürlülük Oranı)
TOPLAM GÜN (4670)

Ben Bile Güvenemiyorum
😁😁😁😁✋
Güvenen varmı?

Bu sisteme.

clawera

gün/ay/1997 + 18 yıl sigortalılık süresi ve 4400 prime tabisiniz emeklilik için. Bu şartlar tamam zaten. Dilediğiniz zaman kurumunuza emeklilik için başvurup hastaneye sevk alabilirsiniz. sgk hastalık listesi'ne göre rapor düzenlenip sgk'ya gönderilir, sgk değerlendirir ve emekliliğinizi onaylar

2008_sonrasi.PNG

Üst Alt