Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 SSK, 2013 memuriyet girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

earthofdevil

Yeni Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar kafam cok karisti yardima ihtiyacim var...

2001 eylul sgk girisi yapilarak ozel sektorde ise basladim daha sonra 2013 yilinda ekpss ile kuruma atandim su anda kurumda 1550 gunum var ve ozel sektorden 3250 gunum var. 2013 yilinda kuruma atamam yapilmadan once 2004 yilinda aldigim raporum yenilendi ve vergi indirimi aldim.

Klasik soru ne zman emekli olabilrim.
Konu biraz karisik oldugundan icinden cikamadin yardimlariniz bekliyorum

earthofdevil

Emeklilik zamanı geldiğinde %40-50 arasında orana sahip rapor alacağınızı varsayarak:

Emeklilik için (Gün/Eylül/2001 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+bağkur+memuriyet+askerlik/doğum borçlanması vs. ile toplamda) 4600 prime tabisiniz.
Yani x.Eylül.2019'da emekliliği hak edeceksiniz

earthofdevil

Evet, emeklilik zamanı geldiğinde yeni rapor alacaksınız. Var olan vergi indirim hakkınızın ya da raporunuzun günü geldiğinde emekliliğinize bir katkısı olmayacak

Emeklilik günü geldiğinde yeniden rapor istemelerinin kanuni bir dayanağı var mı acaba?

pnrylmz

Bu başlıktaki soruya istinadense, evet, 1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olanlar 5510 sayılı yasanın 28. maddesine göre emeklilik zamanları geldiğinde kurum sevki ile yeni rapor almak zorundalar.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa

merhabalar konuyla alakalı olarak izninizle bende bir şey sormak istiyorum 2003 giriş 13 yıllık sgk, 2016 kasımda ekpss den atanarak bir yıldır da hizmetli kadrosunda çalışmaktayım emekli sandığından emekli olabilmem için kaç yıl mecburi hizmet sürem var acaba

Son düzenleme:
stratus

(gün/ay/2003 +) 16 yıl sigortalılık süresi ve (ssk + emekli sandığı + Bağkur + askerlik/doğum borçlanması toplamda) 4320 gün prime tabisiniz.

[FONT=sans-serif]@[/FONT]OturanBoğa[FONT=sans-serif]

cevap için teşekkürler Bülent bey Sorumun esas kısmı yani bilmediğim kısmıda günlerim ve sigortalılık sürem bugün doldu varsayalım emekliliğim sgk danmı olacak yoksa son çalıştığıım memurluk kısmındanmı cevap sgk ise memurluktan emekli sayılmam için en az nekadar daha çalışmak zorundayım[/FONT]

stratus

Son 2520 primin fazlası (yani 1261'i) hangi statüde ise emeklilik de o statüde olacak. Yani 1261 gün memur olarak devam ettiğinde memur statüsünde emekli olacaksın.

2001'de memur oldum. Ne zaman emekli olabileceğim?

bende konuyu açan arkadaşla aynı şartları taşıyorum göreve girmeden önce engelli diyor bana ona rağmen yine mi rapor alacağız rapor oranı düşme durumu var çünkü bende

ssk 2001 memuriyet 2013 devam ediyorum bu durumda 5100 günüm var emekli olabilir miyim ve emekli olurken tekrar rapor istenir mi

slimer

Emeklilik için (Gün/Ay/2001 +) 18 yıl sigortalılık süresi ve (ssk+bağkur+memuriyet+askerlik/doğum borçlanması vs. ile toplamda) 4600 prime tabisiniz.

Emeklilik zamanı yeni rapor alacaksınız. O rapordaki oran belirleyici olacak

Üst Alt