Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 SSK başlangıcı ve 2013 memur girişi ile ne zaman emekli olabilirim?

surim

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar engelli bir birey olarak sizden bir konuda yardım almak istiyorum.
Benim ilk sigorta girisim 2001 bu seneden ihtibaren 2013 yılına kadar farkli is yerlerinde çalıştım toplam 2657 gün prim günüm var.
2013 haziran ayında engelli memur olarak göreve başladım. Halen memur olarak devam ediyorum.
-Engelli raporumu 2003 yılında %80 olarak aldım
-Engelli olarak ilk çalışmaya 2005 yılında başladım.

Bu şartlarda nezaman emekli olabilirim. Simdiden tsk ederim

surim

Emeklilik için (ay/2001 +) 15 yıl, 3960 prime tabisiniz.

2008_sonrasi.PNG

Yani, memur olarak 1303 priminiz olduğunda 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında emekliliği hak edeceksiniz.

sayın Bülent bey bana yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim

Bülent bey benim ilk sigorta girişim olan 2001 tarihi 18 yaş altı bu benim emeklilikte bir değişiklik oluştururmu
Benim 2001 de toplam 87 günüm var. Birde 2001 den 2005 e kadar siğortam yok. Bu nedenler benim emekliliğimi etkilermi tşk ederim

@OturanBoğa[FONT=sans-serif] Bülent abi , [/FONT][FONT=Roboto]Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten sonra engelli olan kişilerin emeklilikleri farklı hesaplanıyor.Eğer engelli emeklisi olucaksan ki bence engelli emeklisi ol bu tablo geçerli...

[/FONT]
Sonradan Özürlü Durumunda Olanlar

[FONT=pf_beausans_proregular]Sigortalı bir şekilde çalışan bireylerin, işe başladıktan sonra, sağlık kurumları tarafından düzenlenen raporlar ve belgelerin analiz edilmesi sonucunda, çalışanların özürlü emeklilik şartları için olması gereken iş gücü kaybının oranları belirlenmiştir. Bu oranlar,[/FONT]
  • Yüzde 50 ve yüzde 59 arasında iş kaybı oranına sahip olan sigortalı çalışanlar, özürlü emeklilik şartları en az 5760 gün prim ödemesi olarak belirlenmiştir.
  • Yüzde 40 ve yüzde 49 arasında iş kaybı oranına sahip sigortalı bireyler en az 6480 gün prim ödemesine sahip olmaları gerekmektedir. Özürlü emeklilik şartlarının sağlanması durumunda emekli olabileceklerdir.

@[FONT=sans-serif]surim [/FONT]Buradaki bilgileri oku umarım yardımcı olur.. https://www.ssk.biz.tr/ozurlu-emeklilik-sartlari/

surim

Eğer 18 yaşından önceki primler TAM prim idiyse, yani staj vs. değil idiyse, emeklilik kriterlerin değişmez, ama emekliliğe temel olan ilk sigortalılık tarihin 18 yaşını tamamladığın tarih olarak dikkate alınır.
Eğer 18 yaşından önceki sigortalılığın TAM prim değil idiyse, o zaman o tarih emekliliğinde bir anlam ifade etmez. TAM primle sigortalı olduğun ilk tarih neyse, emeklilik kriterlerini belirleyen de emeklilik hesabında ilk sigortalılık olarak dikkate alınan da o tarih olur.
Not: Arada boşluk olmasının emeklilik hesabına bir etkisi olmaz.

xpitonxd
28. maddede sonradan sakatlananlar için "%40-49 ve %50-59 olarak iki kriter var, %60 ve üzeri için yok" argümanından hareket ederek söyledin sanırım? Evet, yasa söylediğin şekilde ikircikli. Ama uygulamada sgk başvuruyu maluliyet olarak işleme koyup "malul değilsin" diyor ve sonra 15 yıl-3960 primle emekli ediyor. Burada yasa yazılışındaki saçmalık uygulamada gideriliyor.
Ama evet, haklısın, daha önce başka arkadaşlar da bu konuda uyarılarda bulundu. Bayramdan sonra bu konuyu düzeltmeleri için sgk'ya resmi bir başvuru yapacağım.

Bülent bey Emeklilikle ilgili bilgi almak için Ankaraya dilekçe yazacağım ama adresi bilmiyorum bana yardımcı olabilirmisiniz.

kamu görevlileri emeklilik işlemleri daire başkanlığı adresine yazmam gerektiğin öğrendim ama adresi bilmiyorum lütfen yardımcı olun bana

surim

Nette bulduğum:

Sosyal Güvenlik Kurumu
Kamu Görevlileri Emeklilik Daire Başkanlığı
Mithatpaşa Cd. No: 7 Sıhhiye/ ANKARA

Değerli kardeşlerim ben şuan bu şartlarda bu zamanda engelli memur olarak emekli olsam nekadar maaş ve nekadar ikramiye alabilirim. Bana yardımcı olursanız çok memnun olurum şimdiden teşekkür ederim.

Üst Alt