Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 SSK girişi ve % 69 rapor ile ne zaman emekli olurum?

Tayfa25

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese iyigunler. SSK girişim 20.01.2001. Askerliğimi 1999-2000 yılları arasinda18 ay olarak yaptım.Vergi indirimim var.Devlet hastanesinden almış olduğum yüzde 69 oranında sürekli raporum var.prim gün sayım 4200.En erken nasıl ve ne zaman emekli olurum.

assagi tablodaki 11 numarada aciklamasi yapilmistir
2557wj6.jpg

Bu engel oranı tek hastalıktanmı ? Yanılmıyorsam %60 ve üzeri tek hastalıktan raporu olanlar 10 yılda emekli olabilirler malülen

Engelli Emekliligi

20.01.2001 ssk işe giriş yaptım.Askerligimi 1999-2000 arasında 18 ay olarak yaptım.Vergi indirimim var.isyerinde engelli kadrosundan çalışmaktayım.4200 prim günüm var.Rapor oranim yüzde 69. En erken nezaman emekli olurum

Tayfa25

Askerlik borçlanması yaparsan, borçlandığın süre kadar öne çekilir sigorta başlangıcın. 2. derece sakatlık indirimi ile de hemen emekli olabilirsin.

Süleyman Bahagelmez bey birşey danışmak istiyorum.benim sigorta girişim 2001.toplam 4440gunum var.2.derece engelli raporum süreklidir.vergi indirimim eski şirketten var.ordan çıktım.baska yerde normal çalışıyorum.nasil emekli olurum.

@Tayfa25

17 yıl 8 ay-3920 güne tabisiniz. şartları tamamladığınızda yani 20/09/2018 günü vergi indiriminiz ve raporunuzla sgk ya gidip emekli olur yazısı alın. işyerine verin. sizi 14. maddeden çıkış yapsınlarki tazminat alabilin. sonrasında işyeri çıkış bildirgeniz ,vergi indiriminiz ve raporunuzla sgk ya emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

Üst Alt