Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2001 SSK girişim, %61 rapor oranım var. Ne zaman emekli olabilirim?
1974 doğumluyum ve ssk başlangıcım 01.05.2001 tarihidir. vergi indiriminden yararlanıyorum ve % 61 buna göre ne zaman emekli olurum.? oluşması gereken şartlar nelerdir?
ssk giriş yılınıza tekamul eden emeklılık yıl ve prim gun sayısı. 17 yıl 8 ay dır. ve 3920 primdır.
1.5.2001 den bu yana prımlerınız. hep 30 olarak yatmıssa şayet. emeklılığınıze yıl olarak 8 yıl 4 ay...
prim olarak ise 660 prim gun sayınızkalmıstır...
bu hesaplama %61 olarak yazdığınız rapor oranının vergi indiriminde kı oran olmak koşuluyla. vergı ınd. yuzde61 ıse hesaplama budur.
2002 de aldığım raporum % 60 malulen emekli olabilirmiyim?...
2001 sigorta başlangıcım
2002 yılında almış olduğum vergi indirimi raporum % 61
ve primim;3750 bu verilere göre malulen emekli olabilirmiyim acaba ....
2.derece vergi ind. hakkınız olduğuna göre 17 yıl 8 ay 3920 güne tabisiniz..
01.05.2001 +17 yıl 8 ay : 15.02.2019 yılında emekli olmak için kuruma müracaat edebilirsiniz...
Not: Malulen emeklilik farklı vergi ind. hakkı ile emeklilik farklıdır.Siz engellilere tanına erken emeklilik hakkından faydalanarak emekli olacaksınız. Ama ilk işe giriş tarihinde rapor oranız % 59 ve aşağısı ise ve ilerleyen yıllarda arttı ve % 60 ve üzeri oldu ise kuruma malulen emekli olmak için müracaat edersiniz.Malulen emeklilik için verdiğiniz belgeleri kurum inceler hak ediyor iseniz malulen emekli olursunuz?
Vahe,
O zaman kuruma malulen emekli olmak için müracaat edin yalnız elinizdeki ilk işe girişteki raporunuzu kayıp etmeyin.Kurum sizden ilk işe girişte % 59 aşağı engelli olduğunuzu belgelemenizi isteyecek.Yani elinizdeki o % 40 oranındaki rapor Altın değerin de?
burada sıkıntım almış olduğum %61 rapor 2002 yılında olması ve vergi indirimi için olması yeni yönetmeliğe göre olmaması büyük olasılıkla tekrar rapor istemeleri olur.
yeni yönetmeliğe göre % 60 almam mümkün değil gibi takip ettiğim kadarıyla benim rahatsızlığım polio sekeli 3,5 cm kısalık , güçsüzlük ve zayıflık var + sağ gözüm % 80 görmüyor açıkcası %60 alamam heralde hayırlısı erken emeklilik için primim az kaldı ama sürem dah 7 yıl gibi süre var artık çekilmez oldu çalışmak ...