Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 ssk girişim var. 2004'den beri bağkurluyum. Ne zaman emekli olabilirim?

juiceles

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Ben sunu merak ediyorum, 2001 ssk girisimvar sadece 30gun yatti, 2004 yilindan beri aktif bagkurluyum halen oduyorum %50 raporum var ne zaman emekli olabilirim verdiginiz tabloyu tam anlayamadim 19yil dokunca mi 16yil dolunca mi emekli olabilirim

Soylemeyi unuttum engelim sonradan 2yil once aldim raporu, vergi indirimi yazmiyor,

Bağkur devam eder ve o statüde emeklilik olursa, aşağıdaki tabloya tabi olursun Burak:

bagkur.PNG

Sayin oturanboga cogu kisi son4sene ssk dan yatir oradan emekli ol diyor, cok fark var mi emekli ayligi olarak yoksa hic degiatirmeden bagkurdan mi olsam zamanim gelince

Bagkur devam ederse dediniz, 2001 den mi 16 yil sonra emekli olabilirim yoksa bagkur giris 2004 den sonra 16 yil mi?

Emekliliğe temel olacak sigortalılık gün/ay/2001'dir.

Uzun zaman bağkur yatırdıktan sonra ssk'ya geçip emekli olmanın çok bir anlamı olmayacaktır. Onun yerinde ödenen sigorta primini yüksek tutmak daha avantajlı olur.

Su an icin pirimi yuksek tutma imkanim yok, ama genede sevindim ben 2001 den 19 yil sayiyordum, onceki tabloya gore, sizin gosterdiginiz tabloda 3yil avantajim oluyor tessekur ederim.

Sayin Oturanboğa, benim raporum normal yani gidip direk rapor aldim vergi indirimi felan demedim, simdiden emeklilik icin nasil bir rapor almam lazim, yada emeklilik zamanim doldugunda mi ozaman almaliyim.

Eğer emeklilik 4b statüsünde olacaksa, bugünden alınacak herhangi bir raporun emeklilik için hiç bir kıymeti olmaz. 4b'den emekli olacak kişiler emeklilik zamanları geldiğinde sgk sevki ile hastaneye gidip yeni rapor çıkartmak zorundalar...

Birde, 4b ye ve kendi hesaplamalarima göre 2,5sene sonra insallah emeklilige hak kazaniyorum. Bagkur primimi en alt derceden yatiriyorum, biraz yükselmek isiyorum son 2sene primimi yüksek yatirsam emekli maasim farkedermi yoksa bu saatden sonra fazla yatirsamda emekli maasim farketmez mi?

3 bin ve üzeri olacak şekilde en az 2-3 sene yatırmadığın sürece emekli maaşında anlamlı bir fark olmaz.

Bende 82 liyim sonradan ozurum %52 2001 de ssk girisim var 2004 den beri aktif bagkurluyum 4200 doldu sanirim@oturanboga yardim

LG-H955 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

40-59 arası sorun yok kardeş 60 olanlarda sorun var

paranoya

Tesekkur ederim, 01.02.2017 de dilekcemi vercegim ssk girisim 01.02.2001 bakalim 16 yil hakki bana yariyor mu

Cok sukur sonunda emekli olabildim maas aman aman degil ama genede bagkur parasi vermicem artik

Üst Alt