Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 tarım bağkuru ve 2009 ssk girişinden ne zaman emekli olabilecem?

NSBMEHMET

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar benim 2001 yılında kendi adıma toprak mahsulleri ofisine mahsül yatırdığım için otomatikmen bağkur girişim yapılmış prim ödemediğim halde ilk girişimde sgk hizmet dökümünde görünüyor 6 ay olarak ssk girişimde 2009 yılında başladı primleri ödeniyor ve 1350 günüm var yani bağkur + ssk toplam 1530 günüm var vergi indirim belgemide aldım 2012 yılında ne zaman emekli olabilecem ilk bağkur girişimmi hesaplanacak yoksa ssk girişimmi hesaplanacak teşekkürler

2001'deki sigortalılık için borçlu görünüyor musunuz? Daha doğrusu, o döneme ait primleri bugün ödeme olanağınız var mı yasal olarak? Şunun için önemli ki, sigorta başlangıcı olabilmesi için primin yatırılmış olması lazım.

Borçlu görünmüyorum bir şey ödemedim sgk bana ödeme yaptı mahsülümden fazla kesinti yapılmış dediler sgk ya gittim girişin görünüyor dediler amam ben prim falan ödemedim bizim muhasebeciye sordum bağkur primi o zaman senin yatırdığın mahsülden kesilmiştir dedi o yüzeden yatırman gerekmiyor

Bilgisi olan arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum

2001'deki bağkur'unuz prim kesilmiş olarak işlem görmüş ve emeklilik başlangıç hesabı için temel kabul edilmişse, 1800 gün prim ile malulen emeklilik başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu bilgi için sigorta müdürlüğüne gidip danışın. En doğru yanıtı oradan edinebilirsiniz.

Askerlik yaptınız mı? Askerliğiniz sigortalı olduktan sonra mıydı, önce mi?

ne zaman emekli olabilecem

slm benim ilk sigorta girişim bağkurdan 2001 yılında 180 gün ve ondan sonra 2010 yılında sigortadan 1900 günüm var 2013 yılında vergi indirimi raporumu aldım % 51 derecede SÜREKLİ 2015 memur olarak atandım ama yapamadım 2 gün çalıştım istifa ettim tekrar eski işime geri döndüm şimdi arkadaşlar ne zaman emekli olabilecem ve emeklilik zamanım geldiğinde tekrar rapor almam gerekecekmi ? teşekkür ediyorum

Eski iş derken hangisine döndünüz bağkur mu, ssk mı ? bir de doğum tarihinizi belirtirseniz daha net bilgi alabilirsiniz.

Ssk işime geri döndüm 1982 doğumluyum ne zaman emekli olabilecem tekrar rapor isterlermi benden çünkü sürekli vergi indirimi raporumu aldım 2013 te

19 yıl sigorta süresi ve 4240 prim gün sayısı ile emekli olabilirsiniz.
Priminiz az, priminizin dolması için 6 yıl aralıksız çalışıp prim gün sayınızı 4240 a tamamladığınızda o zaman sürede dolmuş olacağından emekli olabilirsiniz.

Ufuk alp abi teşekkür ederim vergi indirim onaylanmış takip ettim kadarıyla bazı arkadaşlarımız raporları ssk tarafından kontrol konuluyormuş bana bir sıkıntı çıkmaz inşallah demi abım

Vergi indiriminiz sürekli ise sorun olmaz.

Ufukalp

Ufuk abi raporum sürekli polio söklei % 33 şeker % 20 ve tansinyon % 10 toplamda % 51 olarak aldım

Üst Alt