Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 yılında % 42 raporumla işe girdim. Şimdi oranım düşürülüyor, emekli olamıyorum?

kolsaati

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 2001 yılında % 42 özürlülük oranı ile Özürlü işçilik sınavından işe girdim. SSK'lıyım

Vergi indirimi almadım.

Şu anda günüm doldu ve emekli olmak istiyorum ama, rapor veriyorlar.

Ne yapmam lazım..

Bu 2010 yılında çıkan yeni yasaya göre bir şey yapamazmıyım.

İşe girerken %42 özürlü olarak işe başladıysan,vergi indiriminden faydalanman gerekir.

Geçmiş tarihli raporunu dilekçene ekleyerek,sana %20 oranında verilen rapora İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz et,başka bir hakem hastaneye sevk edilmeni iste.

kaç yılında işe girmiştiniz eski den özürlü kadrosundan işe girenlerden emekli olurken tekrar rapor istenmiyor diye biliyorum

2001 yılındaki özürlü işçilik sınavından işe girdim. SSK lıyım.

Maalesef, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor, o rapora istinaden defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirimi elde etmeden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanamazısnız

http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2008_oncesi.PNG

Hayır, eski raporla defterdarlıktan skatlık indirimi elde edemezsiniz.

Nasıl emekli olurum

20.12.1989 ilk işe giriş tarihim. 2002 yılında ÖZS den %42 özürlü raporu ile özürlü kadrosundan türk telekomda işe girdim.
Ancak vergi indirim almadım. Toplamda 5050 gün SSK hizmet günüm var.
Şu anda özrülülük oranalrı düştüğünden vergi indirimi alamıyorum, iştende kendi isteğim ile ayrılkdım.
Emekli olabilirmiyim ? olabilirsem ne yapmam gerek bilgi vermenizi rica ediyorum.

Hocam keşke vergi indirimi alsaydınız zamanında
Bende 2007 yılında sizin yaptığınız hataya düştüm
Sadece kalp pilinden %40 rapor aldım ama vergi indirimine başvurmadım
Aslında ben pek araştırmadım,akıl verende olmayınca bilemedik emeklilik için faydası olacağını
Kısmet 2014 yılınaymış

Üst Alt