Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 yılında aldığım rapor geçerli midir?

TIGERS

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar bildiğiniz üzere 2010 yılından itibaren veya o yıllardaki yönetmelik hükümlerine göre oranlarda düşüş oldu.Raporumu 2001 yılında aldım %40 ve sürekli.Acaba bu raporum geçerlimidir?En son yönetmelikte bu yönetmelik hükümlerine göre derken ne kastediliyor?

vergi indirimi alacaksan geçerli değil malesef ama vergi indirimin varsa hiçbir problem yok diye biliyorum.

Hayır vergi indirimi için değil EKPSS sınavı için.

bildiğim kadarıyla geçerli bende de aynı tarihli var ve bu sene gireceğim

İnşallah sorun çıkmaz sınava girmenize gireriz de Allahın izniyle atandıktan sonra atandığın kurumun cinslik yapıp yapmamasına bağlı tekrar rapor olayı.bildiğim kadarıyla ÖMSS de ceza evleri ve askeriye yeniden rapor isteyen kurumlar.

Arkadaşlar raporunuzda sürekli ibaresi var ise sınava girebilirsiniz, ancak vergi indirimi için tekrar müracaat ederseniz rapor oranlarında değişim olabiliyor eğer aynı oranı alamaz iseniz sadece erken emeklilikden faydalanamazsınız normal çalışma süresi ve emeklilik içinde yaş süresini doldurmuş olmalısınız olay bu yani atanınca engelli kadrosundan ancak vergi indirimi alamaz iseniz normal çalışan prosedürünü takip etmek durumunda kalıyosunuz. rapor sürekli ise geçerlidir. Saçma bir durum ama bizim memleketin halleri....

Aslında bu olay mahkemeye taşınsa engelliler haklı çıkar ama uğraşan yok maalesef...

peki hocam diyelim heyet için muayeneye girdim ama baktım %40 olmuyor heyete girmekten vazgeçsem oluyor mu? yoksa vergi dairesinden geldin o nedenle illa gireceksin mi diyorlar?

Sen zaten heyette değerlendirilince sonuç direk yüzüne söylenmiyor, Bütün rahatsızlıkların ile ilgili tetkiklerin toparlanıp ankaraya gönderiliyor 2. değerlendirme ankarada yapılıyor ve onay veriliyor veya hüsran oluyor, saçma sapan bir sistem.

ama hocam doktor yinede tahmini olarak birşey söyler ben burdan oran iletilip ankaradan sonuç bekleniyor diye biliyorum

Heyete girdikten sonra söylese ne olacak :) evraklarını sana vermiyorlar ki kurum yolladığı için :)

Vergi indirimi hususunda ne yazık ki çoğu engellinin raporlarında ciddi oranlarda düşüş söz konusu.Bu da normal çalışan gibi emekli olma yoluna itiyor arkadaşlarımızı.

Bu arada sevgili arkadaşlarım; Sanırım bu ayın 21 inde klavuz yayınlanacak. Bu klavuzda sürekli raporu olanlar için kurumlara hitaben tekrar rapor istenmeyeceği gibi bir hüküm koymaları gerekir ki arkadaşlarımız bu sınava iyi odaklansın.Çoğu arkadaşımız gibi ben de tedirginlik içerisindeyim.

hocam şöyle anlatayım örneğin benim gözden göze girdikten sonra doktor bir oran verecektir. o eğer %40 altında ise ben heyete girmeden kağıtlarımı alıp çıkmak istiyorum diyeceğim.

Bazen oranları heyet odasında yazabiliyorlar :) bende genelde fizik tedavi harici heyet odasında yazıldı %60 + % 50 + % 40 = balta formülü= % 88

arkadaşlar ben heyete girmeden özür oranımın 47 olduğunu biliyordum. yani siz dolaştığınız doktorlar yazıyor heyette ona bakım onaylıyor. baktınız düşük heyete girmeyebilirsiniz!!

muhendis3232;

peki hocam heyet sizi görmeden raporu yazıp vergi dairesine gönderemez değil mi?

Üst Alt