Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 yılında işe girmek için aldığım rapor bugün vergi indiriminde kullanılabilir mi?

cemrem01

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.Bir şey soracağım yardımcı olursanız sevinirim Bülent Bey
vergi indiriminden faydalanmak için başvuru yapacağım. 2001 yılında almış olduğum %60 olan raporu götürsem kabul edilme şansım ne kadar.İllaki yeni rapor mu isterler.Eski raporu kabul ettirme şansım var mı.Bu hafta gideceğim ve eski raporumu götüreceğim kabul edilir mi sizce?

tanerimo:emekliliğiniz ilk işe giriş tarihiniz ve prim gününüze göre hesaplanacaktır.
cemrem01:%60 raporu niçin almıştınız?

O raporu iş kura kayıt için almıştım.Kişisel başvuru yazıyor üzerinde.Ayrıca sürekli ibaresi var Raman72.

Vergi indirimli rapor almadığınız için Maliye raporonuzu kabul etmeyecektir.Vergi indirimi için Maliyeye başvurduğunuzda Maliye sizi Hastahaneye sevk edecek.Hastahanaye gittiğinizde %60 raporu beraberinizde götürün.Size fayda sağlar.

çok teşekkür ederim açıklamanız için.

merhabalar.
bugün rapor için heyete girdim.fizik doktoru %60 olan eski rapora rağmen %19 yazdı.heyette başhekim onun üzerini çizdi ve kurul raporudur ibaresini ekledi.bu ne anlama geliyor anlamadım.sonucu ayın 27 de verecekler.sizce anormal bir durum var mı yoksa vergi indirimi için gerekli şartlardaki raporumu alacakmıyım.anlayamadım ben.

Bu, raporunun %40'ın altında olacağı anlamına geliyor maalesef. Sonuç olumsuz olacak gibi...

cemrem01
1-senin özürün ne.-yani sana raporu fizik doktorumu verecek yoksa ortopedimi
2- onların raporu sadece maliyedeki heyete yardımcıdır. gerekirse seni maliyedeki heyette çağırabilir.
3- maliye raporunu yetersiz bulursa tekrar gönderebilir. örneğin önce 60 verilen ve kullanılan yürüme aleti için tekrar gönderilen aynı hastanenin diğer servisinden 45 verilmesine rağmen maliye 60 ı göz önünde tutmuştur.

benim özürüm ortapedi.ve ortapedi doktoru polio sekeli diye yazdı yüzde olarak bir ibare koymadı.zaten fizik doktoru yazdı tam dışarı çıkarken bi dakka eski raporun kaçtı senin dedi.yani eskisine bakmadan yazdı.kaldıki bide asabiydi herkese bağırıp duruyordu konuşulmuyordu.bilmiyorum nolacak.

Bülent Bey beni korkuttunuz Şimdi içimdeki kuşku arttı.İnşallah dediğiniz gibi çıkmaz.Nasıl bir adalet bu ya

önemli olan ortopedi doktorunun söyledikleridir. sen yürümek için bir alet kullanıyormusun baston gibi.

cemrem01
o kadar korkma. birde sen adanadamısın hangi ilin maliye teşkilatına başvurdun bunu bana bildirirsen belki sana daha çok yardımcı olabilirim

hayır baston kullanmıyorum.aksayarak yürüyorum.bir yıldırda dizlik kullanıyorum ama bunu sadece fizik doktoru sordu.o ölçüm aldı ayaktaki kısalığı belirledi.hastanede birden fazla ortapedi doktoru var beni yönlendirdikler doktor sekreterine niye bana yönlendirmişler.daha önce yapmadığımız iş dedi.gelmiş madem yazacaz dedi.yani o kadar düzensiz bir organizasyon varki anlamadım.birde benim bildiğim heyette tüm doktorlar olur.sadece başhekim ve 2 doktor vardı.ortapedi doktoru bile yoktu heyette.sabahtan 8 doktora imza attırdım.heyette yoklardı.düzensizlik var gibi geldi.arada olan bize oluyor.hayatımızı etkileyecek durum bu.ama malesef işler farklı dönüyor.

ben adana da değilim öztürkmen.tekirdağ-çorlu dayım 7 aydır.buraya yerleştim.

CEMREM01
sen hastanaye maliye kanalıylamı gitmen gerekiyordu, maliye kanalıyla gitmediysen o raporu indirimde kullanamazsın. ayrıca tekirdağ defterdarlığı kanalıyla tekirdağdaki hastanelerden birine de gidebilirsin çorluda olmaz ise bunu denersin. hastanede sana zorluk çıkarırlarsa sağlık bakanlığı teftiş kuruluna şikayet dilekçesi yazarsın eski raporunu da eklersin eğer haklıysın acısını onlardan çıkartırğrğm. bu yüzden düşük rapor verecekler diye kendini üzme her yolun bir çözümü vardır. içini rahat tut.

arkadaşlar anlmadığım şey aldğımız raporlar sürekli dir ibaresi olan raporlarda nasıl mesela yüzde 40 özürlü raporu alan birisne eski rapor diye mailyedekıler yada defterdarlıktakıler kendi kafalarına göre rapor yazıyorlar. kazanılmış hakkın kaybı olmamalı bu yasal bır haktır. yüzde 40 yada 60 raporlu olanl arkadaşlara nasıl yüzde 20,30 diye rapor yaılıyor. suç değilmi?

evet maliye kanalıyla gittim.onların verdiği sevk dilekçesi ve hastaneden istenilen diğer evraklarla gittim.

Maliyedeki heyet kafasına göre karar vermez. Verilen raporlar ve diğer bilgiler Ankara Gelir idaresi Başkanlğında bulunan birime gelir ve raporlar orada incelenerek karara varılır.

ikinci olarak aynı hastaneden farklı raporları bana bile verdiler %38 veren hastane %70 de verdi hemde aynı doktor. ayrıca Türkiyede%20 özrü olup %60 rapor alanlar da var. İşte burda Maliye devreye giriyor. vergi kaçağını ve haksızlığı önlemek için kendisi değerlendiriyor.

kısacası suistimal eden bazı insanların yüzünden birtakım formaliteler geliyor.

ve beklenen sonuç:yine yapacaklarını yaptılar%19 raporun sonucu

Cemre, bence şunu yapmalısın.

2001 yılında işe girmek için almış olduğun raporla birlikte şu dilekçeyi de ekleyerek vergi indirimi için başvur:
... defterdalığı'na,

2001 yılında İş-Kur'a kaydolmak ve sakat statüsünde işe girmek için usulüne uygun olarak almış olduğum ekte yer alan sağlık kurulu raporum mevcuttur.
İş bu rapor işleme konularak, 16 Temmuz 2006'da Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin Kazanılmış Hakları düzenleyen Geçici 1/c* maddesi gereğince vergi indiriminden yararlanmamın sağlanmasını arz ederim.

* c) 22/5/2003 tarihli ve 4857 sayılı İş Kanunu’nun 30 uncu maddesi gereğince kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde istihdam edilen özürlülerin işe girişlerinde almış oldukları özürlü sağlık kurulu raporlarındaki çalışma gücü kaybı oranları, [...] geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için yeniden özürlü sağlık kurulu raporu düzenlenmez.
Buna göre, işe girmek için 2001 yılında almış olduğun rapor geçerlidir. Ve benim iddiam, o rapora karşılık Maliye Bakanlıı vergi indirim başvurunu kabul etmek zorundadır. Eğer etmezse, hukuki süreç başlatıp Maliye Bakanlığı'nın vergi indirim hakkını vermesini sağlayabilirsin (diye iddia ediyorum ben).

Üst Alt