Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001 yılında polio sekeli için %40 rapor aldım. Yeni rapor alırsam oranım kaç olur?

mehmet-41

Aktif Üye
Konular
85
Reaksiyonlar
45
arkadaşlar 2001 yılından vergi indirimi için alınmış raporum var raporumu güncelemek istiyorum polio sekeli sol ayak 3 cm kısalık ince ve güçsüz zaman zaman tek koltuk değneği kullanıyorum eski raporum %40 şimdi alsam düşme söz konusu olur mu bide o zaman koltuk değneği kullanmıyordum şimdi zaman zaman kullandığım oluyor hastahaneye koltuk değneğimle mi gitsem hangi kurum aracılı ile gitsem para ödemek istemiyorum ve rapor alırken şu an kullandığım raporu işin içine sokmak istemiyorum oranda düşme olursa eski tarihli raporum geçerli olcak mı merak ettim acaba bilgisi olan cevap yazarsa sevinirim

2001 Yılında almış olduğun rapor sürelimi süresizmi. Polio sekeli yine %40. Koltuk değnegi arada kullanıyorum diyorsun buda raporunda 2-3 puan artırır. Ücret konusuna gelince SGK son yayımladığı genelgede sağlık durumunun tespitinde özürlülerden ücret alınacaktır hükmü eklemiştir.

Son zamanlarda polio sekeli için % 40 veya üzeri rapor alabilen olmadı. Genellikle düşürülüyor oranlar.. % 40 oranı alabilmeniz için uğraşmanız gerekebilir.. Dilerim uğraşmak zorunda kalmazsınız..

Ek Bilgi: http://www.engelliler.biz/forum/sag...yeni-cetvelde-ne-gibi-iyilestirmeler-var.html

Polio Sekeli için sakatlık oranı cetveli'n de tablo 3.4'de bakılıyor;

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremite deantaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve (b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya bastonkullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacakbreysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek bastonveya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır : %24
F: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır: % 36
G: Hasta tek baston /tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki bastonveya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacakbreysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmakzorundadır: % 60
J: Uzun bacakbreysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini süreklikullanmak zorundadır: % 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltukdeğneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerleklisandalyeye bağlı:% 96

heyet raporu

arkadaşla rheyet raporu için poliosekeli için nöroloji den de muayne olmam gerekecek mi merak ettim yoksa ortapedi yerter mi? sol ayağım poliosekeli

nöroloji doktorundan da imza alman gerekecektir.

Üst Alt