Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2001'de memur oldum. %65 raporla emeklilik şartlarım nedir?

nurettin77

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Eylül 2001 de memuriyete başladım. Şu an itibariyle 6900 gün prim ödemesi var ve yaklaşık 19 yol 11 ay oldu. Şu an ağır uyku apnesi(kalpte sıkıntı yok)+hiperlipidemi be OKB den yüzde 65 engelli raporum var. Ama ağır ibaresi yok.

1.erken emekli olabiliyormuyum?
2.emekliliğim malulen mi yoksa engelli emekliliği mi olacak
3.aile hekimiyim. Erken emekli olursam benim kadar çalışmış sağlıklı emekli olan aile hekimiyle aynı emekli maaşını alırmıyım?
4. Yüzde 60 ı geçen malülen mi emekli oluyor yoksa onun kriterleri ayrımı?

Engelli emekli ol(ursun) sen o daha iyi.

Hayır.işe başladıktan sonra engeller çıktı

Bizi bilgilendirebilecek konunun ehli kimse yok mu?

nurettin77
Bulunduğun ilin SSK genel müdürlüğüne engelli birimine müracaat et şuanki toplam pirim sayın ikinci dereceden emeklilik için yeterli.emekli maaşın maaş bodrona göre aldığın maaş üzerinden hesaplanır.Raporunu vergi indirimi için onaylattinmı süresi ne kadar.

Hocam bende ebe hemşireyim sizin durumunuzda engelli daha iyi olur bence engelli emekliliğe uyuyor şartlar malulende yüzde 60 gerek ve maaşiniz daha çok düşer grup yöneticisi bülent beyden keşke bilgi alabilseydik daha iyi biliyor ben bipolarim bipolardan yüzde 60 alabilirsem malulen emeklilik ıstiyorum inşaAllah olur

Erdl

SSK Bünyesinde böyle bir birim var mı?Giden oldumu hiç arkadaşlar?

Bütün ildeki SSK müdürluklerinde var

nurettin77

5510 geçici 4. madde uyarınca sonradan sakatlanan memur statüsünde erken Yaşlılık emekliliğini hak ediyorsunuz:

"Ancak çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca
usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının;
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla, haklarında bu fıkra hükümleri uygulanır."

Üst Alt