Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2001'de sigotalı oldum. 98'de askerlik yaptım. %42 raporla ne zaman emekli olurum?
Sigorta başlangıç tarihinden (gün/Kasım/2001) Askerlik borçlanması yatığın gün kadar geri gideceksin, emekliliğe temel sigorta başlangıç tarihin o olacak. Sonra da aşağıdaki tabloya göre emeklilik şartların belirlenecek:
Not: Raporuna karşılık defterdarlıktan 3. derece sakatlık indirim hakkı elde etmiş olman da şart.
2018 Mayıs ayında 18 yıl doluyor emekli olabilir miyim?
Selam ben%42 engelli raporum var sigorta baslangı cı 2 7KASIM 2001 16yıl bitti askerliği saydırırsam 18 ay geri gitse 2000yılı Mayıs ayına cekiliyor 2018 Mayıs ayında 18yıl doluyor emekli olabilirmiyim arkadaşlar bilgiverirseniz sevinirim
siz 18 yıl 4080 gün e tabiisiniz. eğer prim günü şartınıda tamamladıysanız *********2018 yılının mayıs********** ayında sgk lı iseniz vergi indirimi almak koşulu ile emekli olursunuz.
Leon0006
Askerlikte geçen süreler sigortalılık başlangıç tarihinden önce ise borçlanma yaptığınız gün kadar sigortalılık başlangıç tarihiniz geri çekilir. Örneğin; Askerliğe başlama tarihi 01.01.1980 ve ilk sigortalılık tarihi de 15.06.1986 olan bir sigortalının 18 ay askerlik yaptığı varsayıldığında 18 ay yani 540 günün tamamının borçlanılması halinde ilk işe giriş tarihi 15.06.1986 tarihinden 540 gün geri çekilecek ve 15.12.1984 olacaktır.
İlk işe giriş tarihinin değişmesi de erken emekli olmanız için size avantaj sağlamaktadır. Diğer taraftan Askerlikte geçen süreler sigortalılık başlangıç tarihinden sora ise borçlanma yaptığınız gün kadar sigortalılık gün sayısına eklenir. bu durumda ilk işe giriş tarihiniz değişmez. Örneğin; ilk işe giriş tarihi 01.01.1991 ve askerlik başlangıç tarihide 20.03.1994 olan bir sigortalının askerlik borçlanması yapması durumunda sigortalılık başlangıç tarihi geri çekilmez borçlanma yaptığı süre kadar hizmet süresine eklenir.
bu durumda dediğin doğru mayıs 2018 de emekli olabilirsin.