Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 BAĞKUR girişi ve %58 sürekli raporla emeklilik süreci..?

arizona

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
25
Merhaba arkadaslar
2002 Mayıs ayı bagkur girişliyim.15 yıl 7 ay 27 gün
Saglık kurulu rapor oranı % 58 sürekli verildi

Rapor sonuc kısmında
Eğitim :Hayır , Ortez protez :Hayır ,
Tekerlekli sandalye : hayır , İstihdam : hayır
Sosyal yardım - Evet
Engelli kimlik kartı - evet
Engelli raporu almak- Evet
Diler : 2022 sayılı yasadan yararlanır yazıyor.

Fakat ötv indirimi yada özel tertibatlı araç alınabilir yazmıyor.Daha dogrusu tabloda öyle bir ibare yok (evet yada hayır yazılacak)
Yinede ötv indiriminden yararlanabilir miyim ?

Ayrıca sgk sevk alarak gitmiştim.Bu aşamadan sonra erken emeklilik için ne yapmam gerekiyor ?

Bilgileriniz için teşekkürler

@arizona

SGK sevki ile hastaneden rapor aldıysanız, hastane raporu SGK'ya gönderir ve Bağkur!dan emekliliğiniz gerçekleşir.

Bir ihtimal "malul olmadığınızdan emeklilik başvurunuz reddedildi" diyebilirler, eğer öyle derlerse, "o zaman başvurumun 5510 sayılı kanunun 28. maddesine göre Yaşlılık emekliliği olarak işleme konmasını talep ediyorum" dersiniz.

Hayır, bu raporla araç alamazsınız.

Kurum sevki ile gittiğiniz hastane raporun bir örneğini size veriyor mu? Hangi hastaneye gittiniz?

Cevap için teşekkürler

Rapordan 5 tane aslı gibidir yapılıp imzalandı.KSS hastanesinden rapor aldım
Ayrıca başka birinden 2018 mayıs ayında emekli olabilirim bilgisi verildi .16 sene dolacağı için.

Araç almam için ne yapmam gerekiyor ?

Ne kadar maaş alırım ? sgk evrak takip

Merhaba Arkadaslar
08.05.2002 den beri bagkurluyum.15 yıl 10 ay dolmuş.
Rapor oranım %58 sürekli . Engel oranına göre 16 sene yetiyor emekli olmam için .Bu durumda 2 ay sonra emekli olabilecegim.
Bagkur basamak bilgim : 7
ilk ne zaman maaş alabilirim ?
Ne kadar maaş alırım ?
Ayrıca sgk evrak takip bölümünde şu anda Emeklilik Genel müdürlüğü gelen/giden evrak servisine ... taahhütsüz olarak işlendi bilgisi gözüküyor.Süreç dogrumu ilerliyor ? Şu aşamada birşey yapmam gerekirmi ?

bilgilendirme için şimdiden teşekkürler.

kısmet artık ne diyelim
kimisi 600 -700 arası alırsın diyor bakalım bekleyip göreceğiz

Merhaba bugun aşağıdaki yazı eve kargo geldi.

İlgide kayıtlı talebinize istinaden dosyanız incelenmiş olup aşağıdaki maddedeki nedenden dolayı talebiniz geçersiz sayılmıştır.

Kanuni Sultan Süleyman EA hastanesinin .... tarih ve 11428 sayılı SKR esas alınarak 5510 sayılı kanunun malul sayılma başlıklı
28. maddesi ve Çalışma gücü ve meslekte Kazanma gücü kaybı tespit işlemleri yönetmeliğindeki 16. maddesi gereğince ; Çalışma gücü kaybı oranınızın %58 olduguna karar verilmiştir.Ancak 5510 sayılı kanunun 28.maddesi 5.fıkrası '' %50 ila %59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar , enkaz 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, ... malulluk ,yaslılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaş şartları aranmaksızın yaslılık aylığına hak kazanırlar' hükmüne amir olup 16 yıl sigortalılık sürenizin dolduğu 08.05.2018 tarihinden sonra müracat etmeniz gerekmektedir.

şuan için sanırım mayıs ayında tekrar başvuru yapacagım.Herhangi bir olumsuz durum varmı ?

arizona

09.05.2018 tarihinde emeklilik başvurusu yapabilirsiniz...Hayırlı olsun. Maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz seviniriz maaş bilgileriniizi ne kadar maaş alıyorsunuz formuna yazar iseniz çok faydalı olur. tahmini olarak 700 tl nin üzerinde bir maaş alırsın diyorum. 2008 öncesi ve sonrası kaç gün pirim sayınız var dı? Yazabilir misiniz? Teşekkürler.

mehmet abi

Teşekkür ederim .
08.05.2002 bagkur girişim var ve bugüne kadar kesintisiz yatırılıyor.
E devlette normal şartlarda bugun emekli olsam maaş bölümünde 739 tl + 38 tl sanırım ek ödeme yazılıyordu.

arizona

Biraz daha fazla alacağını tahmin ediyorum ek ödeme ile birlikte 800 ile 850 arasında olabilir diye düşünmüştüm inşallah yüksek bir emekli aylığı alırsın. Maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkür ediyorum.

Benim babamda 2002 bagkur girişli. Haftaya emekli olacak dedi muhasebeci. %orani bilmiyoruz yarin sgkya gidip öğrenicez

3 ay once ayni konuyu bende acmisti 900-1100 tl civari maaş alirsiniz demişlerdi.

VurdukDibine

Kardeşim emekliliğiniz hayırlı olsun. Allah güle güle yemek nasip etsin. Esnaf bağkurlumusunuz tarım bağkur lumu ? Ve toplam pirim gününüz ne kadar ? İlk giriş 2002 dediniz muhtemelen maaşınız yakın olur diye düşünüyorum. Maaş bilgileriniz ve durumunuz netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz seviniriz. Teşekkürler.

mehmet abi

Esnaf bagkurlu.

İnşallah.

Emekli maaşı alinca bilgilendiririm miktarini

2002 den bugunumuze kadar kesintisiz primlerin8 odedi babam

VurdukDibine

Geçmiş olsun, Rabbim acil şifa versin inşallah. Babanızın ne gibi bir rahatsızlığı var? Büyük ihtimalle iki arkadaş da esnaf bagkur ise birbirine yakın bir maaş alacak gibi...Hayırlısı ile emekli olun da maaş yavaş yavaş artıyor nasılsa...Güzel ve yüksek maaş bağlanmış haberlerinizi bekliyoruz...iyi geceler. :)

mehmet abi

Çok saol iyi dileklerin için .
Benimde esnaf bagkurlu , göreceğiz bakalım.
Bilgilendirmeyi yaparım.
saygılar

Bugun emeklilik başvurusunu yaptım.Görevl, memur 1 ay filan sürer dedi.
Gelişmeleri buraya yazarım

arizona

Hayırlı olsun inşallah; Maaşınız netleşti mi ? Memur maaş konusunda bilgi verebilir idi belki. Maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz seviniriz Teşekkür ediyorum.

@mehmet abi

Teşekkür ederim
maaş konusunda birşey demedi.Israrla sordum fakat sistemsel olarak daha belli değil diye söyledi.

Belli olunca fikir vermesi açısından yazarım buraya.

Daha Önceden Tarafınıza Yaşlılık Aylığı Bağlandığı İçin Yeniden Aylık Hesaplanmamaktadır!!!.
uyarısı aldığıma göre sanırım emekliliğim kesinleşti.

Tescil bilgilerinde de durumu : Emekli yazıyor

ilk maaş 28.06.18 tarihinde alacağım ama henüz daha ne kadar alacağım belli değil.
Bu durumda bayram ikramiyesini kaçırdım sanırım.

arizona

Emekliliğiniz onaylandıgı için büyük bir ihtimalle Bayram ikramiyenizin de hesabınıza yatacağını tahmin ediyorum, inşallah ikramiyrnizide alırsınız.Maaşınız netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkür ediyorum.

Sağolun iyi dilekleriniz için

bu durumda bütün alacaklarımı tek seferde alacağım galiba
10 mayıs -31 mayıs
1 haziran -28 haziran kadar değilimi ?

arizona

Geçmiş ayda ki maaşlarınızı yani emeklilik onay tarihinden sonra ki maaşlarınızı toplu olarak alacaksınız..! Yüksek maaş ve birlikte inşallah da Emekli ikramiyenizi alırsınız...İyi haberlerinizi bekliyoruz..

mehmet abi
911 tl maaş bilgisi geldi
Ayrıca bayram ikramiyeside alacağım

VurdukDibine
Bagkur numarası son rakamına göre sanırım ayın 28.de alacağım.

arizona

Tahmin ettiğim gibi maaşınız... Allah Güle güle yemek nasip etsin.Acaba ek ödeme dahil mi bu maaşa? Sanırım değil, değil ise ek ödeme ile birlikte maaşınız yaklaşık 960 tl olur.Maaşınız ek ödeme ile netleştiğinde bizleride bilgilendirirseniz seviniriz. Teşekkürler.

mehmet abi

Bugun eve zarf geldi.
09.05.2018 tarihli talebiniz
Kurumumuza bağlanan yaslilik ayligi ile birikmiş aylık tutarlarinizi ödenmesi icin 28.06.2018 tarihi Ziraat bankasına talimat verilmiştir.Bankayi değiştirsem komisyon alabiliyorum değilmiş ?
Birikmis aylık tutarı: 820 tl
Aylık tutarı : 911 tl

Su durumda 911+820 tl mi alacağım ?

arizona

911+820 tl bir defa toplu alacaksınız.Komisyon durumunu Banka yetkilileri ile görüşün zira her Bankanın farklı bir komisyon veriyor diye biliyorum. Bence siz bu Devlet bankasından şaşmayın..kesin kararınızı yetkililerle görüştükten sonra verin.Ek ödemeniz gelen yazıda yok galiba! Ek Ödeme netleştiğinde benide bilgilendirirseniz sevinirim Teşekkür ediyorum.

Üst Alt