Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 işe girişliyim ve 5880 prim günü ile emeklilik şartlarım nedir?

nevermindd

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese sağlıklı günler. 2002 işe girişliyim ve 5880 prim günüm var. geçtiğimiz aya kadar sigortalı çalışandım. İş kurduğum için Temmuz'da işten ayrılarak kendi şirketimin başına geçtim. 1,5 aydır bağkurlu görünüyorum. Aynı dönemde testis kanseri geçmişim yüzünden engelli raporuna başvurdum ve %52 - 5 yıl süreli olarak aldım. Kemoterapi dönemim 2013. Erken emeklilik için Sgk'ya gittiğimde gün/yıl şartımın tuttuğu, vergi dairesinden vergi indirimi başvurusu yapıp sonuçlanınca gelmem söylendi. Vergi dairesi de bağkurlu olduğum için vergi indirimi söz konusu olmadığını, gerekli işlemleri Sgk'nın yapacağını söyledi. Vergi dairesindeki bir memur da bir şirkete sgk girişini yap vergi indirimini al öyle emekli ol sonra çıkışını yaparsın tekrar dedi. Böyle bir usulsüzlük bana etik görünmedi. Eminim bunun makul bir çözümü vardır ancak memurlar bunun bilgisine sahip değildi. Tam anlamıyla iki kurum arasında mekik dokuyorum. Bu konuda yorumunuz ya da çözüm öneriniz olursa ona göre hareket edeyim.

Memur arkadaş sana kisa yol göstermiş.Ancak dediğiniz gibi usulsüz.Tamam yeni kanuna göre bağkurlu bir vatandaş ssk li olarak bir işte çalışabilir ancak gerçekten çalışırsa yoksa ilerleyen zamanda sahte çalışma bulunursa sıkıntıya girebilirsiniz.Nacizane tavsiyem 15 gün gerçekten çalışarak vergi indirimine başvurmanız.

nevermindd

Kendi işyerinizde bağkurluyken başka bir işyerinde 4a'lı çalışmak yasaya aykırı değil. Bunu gönül rahatlığı ile yapabilirsiniz. O esnada da vergi indirimine başvurursunuz...

Üst Alt