Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 SGK girişi, % 42 rapor ile ne zaman emekli olabilirim?

hüseyin dilmen

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
2002 ssk girişliyim 1969 dogumluyum yüzde 42 raporum var 07 01 2013 de aldım raporumu halen ssklı olarak çalışıyorum ne zaman emekli olabilirim yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

Vergi indiriminiz var mı, yada başvuru yaptınız mı? Yapmadıysanız elinizdeki raporunuzla defterdarlığa gidip vergi indirimi almak istediğinizi söyleyin. http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

2002 SSK giriş ve 3. derece vergi indirimi kazanırsanız 19 yıl 4240 günle;
2002 + 19 = 2021 yılında prim gününüzü 4240 güne tamamladığınızda emeklilik için başvuru yapabilirsiniz.

emeklilik

benim 3 cü dere özürlüyüm 11 yıl 3100 gün ssk var benim 1193 2000 arası gerçek usül vergi mükellefiydim bagkur numaram ve hiç prim yatırmışlıgım yok geriye dönük bagkur borçlanması yapılandırıp emekli plabilirmiyim.teşekkürler

Bağkur'da birikmiş bir borcunuz görünmüyorsa, toplu olarak ödeyip prim sayınızı yükseltmeniz mümkün değil

Nezaman emekli olacağım

2002/7 ay sigorta girişim var %42 devamlı 2009 aldığım rapor ve 4176 günüm var nezaman emekli olabilirim herkez birşey söylüyor kafam karıştı

Bende vergi indirimine başvurdum sonuç bekliyorum emekli olup çalışmaya devam etmek istiyordum ama maaş hesaplama cetvelinde maaşı görünce meraklanmaya başladım çok az çıkıyor. Doğrumu hesap onuda bilemedim:{

RNE-L01 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar 2002 yedinci ay ssk girişim var ve 4170 gün ödenmişim var askerliğimi 18 ay olarak yaptım askerliğimi ödesem emeklilik hakkım olurmu sizden ricam Burdur çok farklı şeyler söylüyorlar

hüseyin dilmen, Askerlik göreviniz sgk başlangıcını yıl olarak değil gün olarak (-18ay) geri çeker yani şu görüntüde size bi faydası yok

@ayaz78
@Eserin79
Verdiğiniz bilgiler yanlış malesef.
@hüseyin dilmen
Askerliğinizi sigorta başlangıcından önce yaptığınız için askerlik borçlanması size prim gün sayısının yanında 18 aylık sigorta süresi de kazandırır. Sigorta başlangıcınız Ocak 2001 e çekilir ve normalden 1,5 yıl daha erken emekli olursunuz.
Bunun için vergi indirimi hakkı elde etmeniz şaert.

Son düzenleme:
@hüseyin dilmen
kısaca 07.2021 tarihinden önce emekli olamazsiniz.
vergi indirimi uzerinden emekli olmak icin 2021 tarihini beklemeniz gerekir.
askerligini yatirsanda bosuna odemis olursun

@ayaz78
Tabi olunan tablo değişmez, yine 19 yıl 4240 gündür. Ancak bu 19 yılın hesabı Temmuz 2002 den değil Ocak 2001 den başlar, çünkü askerliği sigorta başlangıcından önce yapanlar askerliği borçlanırsa sigorta başlangıç tarihleri borçlanılan gün kadar geriye çekilir. Burada da sigorta başlangıcı Temmuz 2002 olan @hüseyin dilmen askerliği borçlanırsa sigorta başlangıç tarihi Ocak 2001 olur ve bunun üzerine 19 yıl sonra yani ... /Ocak 2020 tarihinde emekliliği hak eder.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Eserin79
Estağfurullah, özürlük bir durum yok. Sadece hatalı bir bilgiyi düzeltmek istedim. Burada hepimizin amacı aynı, arada her zaman hatalar olabilir.

Üst Alt