Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta başlangıcım var. Emeklilik için rapor almalı mıyım?

Aliemin

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
29
OturanBoğa
Şu an lenfoma sürecindeyim kemoterapi devam ediyor ayni zamanda bikuspitaort orta ,hafif trikuspit yetersizlik, asendan aorta var aort kapakçık degisimi olcak ve aort genişlemesi 5.5 mm olduğu için aort damar amaliyatua olunacak dendi engelli vergi indirimi ile emekli olmak istiyorum sigorta baslangicim 2002 hem bunun için hem ÖTV indirimi için tek raporda başvuru yapabilirmiyim acaba ikisi bir arada başvuru sıkıntı olur mu birde rapor oranim yuzden90 olma ihtimali var mı acaba saygılar hocam.amaliyat öncesi yada sonrası rapor değeri farklı degerlenirmi

Aliemin geçmiş olsun tek raporla vergi indirimi ve ötv için müracaat ede bilirsin.Toplamda %90 en az oran almalısınız ötv indirimi için.

Aliemin

Hedefiniz %90 ve üzeri rapor almak mı? Sürücü olan kişilerin raporu ile aracı başkasının kullanabileceği şekilde araç almak arasında öte raporu açısından fark var.

Alacağınız raporla vergi indirimine başvurup sonra o hakkı kazandıktan sonra gün ve prim de tamamsa sigorta müdürlüğüne emeklilik için başvurabilirsiniz. 4a (ssk) statüsünde olduğunuzu varsayıyorum tabii.

2008_oncesi.PNG

Vergi indirimi önceliğim lenfoma ile başta sürekli 80 verilsede sonra 40 ile süresiz olacağı forumda okuyorum.kalp ile beraber şu an ÖTV muafiyeti içinde basvursam sürücü olanların farki başkalarının kullacagi ÖTV indiriminden farkı nedir acaba

Lenfoma da emeklilik hakkı verirler mi süresiz olarak

Aliemin lenfomadan hastalık remisyona girdikten sonra sürekli %40 oran alırsın hemotolojiden.

merhaba lenfoma tedavim devam etmesine rağmen yuzde 60 verilmiş şu remisyona girmedim yuzde 80 olması gerek değilmi cetvele göre ve kalp hastalıklarımda puanlama normal mi şu

HEMATOLOJI

2022 AGUSTOS AYINDA GÖĞÜS AĞRISI ŞİKAYETİYLE GİDİP TORAKS BT DE KİTLE
NEDNEİYLE BİYOPSİ ALINAN HASTADAN HODGKİN LENFOMA NODULER SKLEROAZN
GELMESİ ÜZERİNE HASTAYA ABVD VERİLDİ. BLEOMYCİN VİNBLASTİN DACARAZİNE
VERİLEN HASTANIN EN SON KEMOTERAPİSİ 7 KASIM 2022 DE VERİLDİ. ŞUAN HASTA
ÜRİKOLİZ KULLANMAKTA GENEL DURUMU İYİ. HASTANIN SON BAKILAN KANLARINDA
HG 14 PLT 308000 NEU 1710 MCV 86 WBC 4290 LYM 1530
60

KALP VE DAMAR CERRAHISI
5.12.22 NEFES DARLIĞI ŞİKAYETİ OLAN HASTAYA GÖĞÜS HASTALIKLARINDA
TORAKS BT ÇEKİLİP ASC AORT ANV SAPTANMIŞ SONRASINDA EKO YAPILIP BİCUPİT
AORT KAPAK VE AY SAPTANMIŞ. BT SONUCUNDA LENFOMA TANISI DA ALAN HASTA
2.5 AY ÖNCE KEMOTERAPİYE BAŞLAMIŞ.BİKÜSPİD AORT KAPAK. ASENDAN
AORTADA GENİŞLEME GRADE II-III AORT YETERSİZLİĞİ SOL VENTRİKÜL
DİYASTOLİK DİSFONKSİYONU (RELAKSASYON BOZUKLUĞU) NORMAL SOL
VENTRİKÜL SİSTOLİK FONKSİYONLARI KEMİKLERDE DEJENERATİF DEĞİŞİKLİKLER
İZLENDİ. ASENDAN AORT ÇAPI SUPRAVALVÜLER DÜZEYDE 51 MM ÖLÇÜLMÜŞ
OLUP ARTMIŞTIR. MEDİASTİNAL ALANDA BÜYÜĞÜ İSTASYON 7-8 DÜZEYİNDE 23 MM
ÇAPA ERİŞEN MULTİPLE LENFADENOPATİLER MEVCUTTUR. KONTROL BT
İNCELEMESİ ÖNERİLİR. BİLATERAL AKCİĞER PARANKİMİNDE BRONŞİTİK
DEĞİŞİKLİKLER İZLENMEKTEDİR.EF:%69

30
ÜROLOJI
2 AY ÖNCE LENFOMA TANISI ALAN HASTA KT TEDAVİSİ ALIYOR. İDRAR YAPARKEN
YANMA MEVCUT. İNFERTİLİTE TEDAVİSİ ALIYOR.(OLİGOASTENOSPERMİK HASTA)
TÜP BEBEKTEN TAKİPLİ. TİT-İK, PSA, TÜM BATIN BT İSTENDİ.
20
SAĞLIK KURULU RAPORUNUN SONUCU
Teşhis / Teşhisler
HEMATOLOJI : C81.9 - HODGKİN HASTALIĞI, TANIMLANMAMIŞ
KALP VE DAMAR CERRAHISI : I35.1 - AORTİK KAPAK YETMEZLİĞİ, I79.0 - AORT ANEVRİZMASI,
BAŞKA YERDE SINIFLANMIŞ HASTALIKLARDA
ÜROLOJI : N39.0 - ÜRİNER SİSTEM ENFEKSİYONU, YERİ TANIMLANMAMIŞ, N46 - ERKEK
İNFERTİLİTESİ
Kişinin Engel Oranı %
-Rakamla-
78 -Yazıyla- Yetmiş Sekiz

@OturanBoğa,
Tesekkur ettim hocam emeklilik sureciniyil sonuna kadar bitirmek niyetine girdim rapor basvurdum.soyke bir sorum olcak bilginiz var mi?
3. Derece olcak gibi 18 yil ve prim gunum tamamlanmis olarak banka sandigindan emekli olabilirim ama raporum suresiz olmazsa ve kontrol muayenesi talep edilirse 3. Derece olma ihtimali var cunku lenfoma 5 sene sonra 40 olucak ve tabloda 20 yil sarti var o zaman emekliliğim yanabilir ihtimalini dusunuyorum böyle birsey olma durumu var sanirim degil mi?

Birde aslında benim girisim ssk 2022 de var 13 gun odenmis 2003 de de 130 gun bagkur var ben bunlari birlestirip calistigim bankaya iletmedim su an iletsem cok uzun suruyor dediler ocaga kadar yetismez diye basvurmuyorum.Birlestirme basvurusu yapmasamda emekli olduktan sonra engel derecem dusse 2022 ssk girisliyim diye gozukur mu acaba yoksa son cakistigim yerden yazi ile birlsetirme yapip maas aldigim banka sandiginda mi gozukmesi gerekli bilginiz varsa cok sevinirim hocam

@Aliemin,

Birleştirme talebinde bulunun mutlaka. 1 ay bile sürmez bu işlem. Aksi halde sigorta başlangıcı konusunda sorun çıkabilir.

Ben hangi oranla emekli olunursa olunsun (malulen emeklilik hariç) olası kontrolde oran %40'ın altına düşmediği sürece emeklilik devama eder diyorum. Bence aksi mümkün değil. Ama "benim emekliliğimi iptal ettiler" diyen arkadaşımız da var sitede: bu konudaki tartışma burada

Kuralsız bir ülkede her şey olabiliyor anladığım kadarıyla...

Üst Alt