Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişi olan kişi %58 rapor alırsa ne zaman emekli olur?

ergünçalış

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Dün bir tanıdığım.X hastaneden doktorların rapor verdiklerini fakat daha heyete girmediğini söyledi.bana sorduğu soruyu bende siz arkadaşlara aktarayım bu 1984 senesinde yurt dışı 5 sene çalışmış,2007 senesinde ssk lı olarak çalışmaya başlamış ve ssk bunun yurt dışı çalışmalarını 2007 den beriye alarak kabul etmiş ve ssk giriş senesini 2002 ye çekmiş şu an 3750 gün sigortalılığı var.sanırım baltazar förmülüyle 3 derece özürlü hakkına kavuşacak anladığım kadarıyla 3 ay sonrada 60 yaşına girecek normalde 2017 emekli olacakmış.bu alacağı oranla onun emeklilik işlemleri daha erken olur mu
*diye soruyor.selamlar

heyet raporunu alacak ama sorduğu soru erken emekli olabilirmiyim diye soruyor.

Normal emekliliği daha erken,
2002 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimiyle
19 yıl 4240 güne tabii, buda;
2021'de prim gününü 4240 güne tamamladığında emekli olabilir demek.
Ayrıca raporu aldıktan sonra vergi indirimi için defterdarlığa başvuru yapması gerekiyor.
Vergi indirimi başvurusu yapmak içinde çalışıyor olması, yada 10 ilâ 15 gün çalışıyor gösterilmesi gerekiyor.
Ama zaten gerek yokmuş bunlara, normal emeklilik tarihi daha erkenmiş...

ilk sigorta giriş tarihinde karışıklık vardı.
1986 senesindeki günlerim görünmüyordu.onu arşivden giriş tarihimi bulduk. 104 gün ssklı olarak çıktı daha sonra 4-10-2000 sensinden 2011 sonuna kadar bağkurum var 4100 gün şimdi ise çalışan olarak 4a lıyım
şimdi ise 675 günüm var yani tolamda 4880 gün var 3.derece vergi indirimi raporum var vergi

şimdi soruyorum sizler olsaydınız ne yapardınız 4a 1261 gün istiyor.4a vergi indiriminden emekli olabilmem için yaklaşık 18 aydaha ödeme yapayım yoksa gideyim bağkura iş gücü kaybındanmı emeklilik için baş vurayım..

Zor soru! 18 ay daha ssk primi ödeyip ssk statüsünde emekli olmak mı yoksa şimdi bağkur'dan emekli olmak mı... Bağkur'dan emekliilikte hiç bir sorun çıkmayacaksa (yani sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor almakta sorun yaşanmayacaksa) sanırım 18 ay erken emekli olmak daha iyi. Ama inanın bir bilgiye dayanarak demiyorum bunu, ben olsam böyle yapardım diye düşündüğümden yazdım...

neden emekli olmayı düşünüyorsunuz anlamıyorum
çalışabiliyorsanız çalışın üretimde olmak güzel çaşılmaınıöneririm

Üst Alt