Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişi ve 3. derece vergi indirimi ile ne zaman emekli olabilirim?

cansinan_18

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Konu hakkında bilgisi ve fikri olan Abilerim ve kardeşlerimden bilgi rica ediyorum konuyu kısaca özetleyim.

1985 doğumluyum
askerlik muaf
girişim 22,02,2003
2005 yılında engelli raporu aldım oran % 50
şuan özel bir şirkette engelli kadrosunda çalışıyorum
vergi indirimi için başvurdum 2011 oran % 19 verdiler
vergi indirimi için tekrar başvurdum 2012 de oran % 48 şuan alıyorum veri indirimi 3. dereceden
başbakanlık engelli kartım VAR
toplam gün sayım 4040 gün
Hastalığımın ADI OSTEOKONDROMA tıp daki adı
kısacası durumumu özetledim şimdi konuya geçeyim

SGK ilçe müdürlüğüne gittim emeklilik için ne yapmam gerekiyor dedim elimdeki raporu gösterdim bu rapor geçmez dedi raporumda SÜREKLİ ibaresi var. nasıl geçmez dedim memura Maliye bakanlığı üst yazı yolluyormuş işyerine onunda olması gerekiyormuş dedi oda var elimde gösterdim belgeyi % 48 vergi indirimine hak kazandığım yazıyor yazıda fotokopisi bende aslı işyerimde bu yazının üzerinde SÜREKLİ ibaresi yazacak dedi
memur bana bende memmur bey raporun üzerinde sürekli ibaresi yazıyor dedim 193 sayılı yasa işaretlenmiş onuda gösterdim yatan SİGORTALARIM normal sigorta olarak yatıyormuş dedi bana kafam karıştı 4 yıl oldu engelli kadrosunda çalışıyorum 2012 denberi maaş bodromda görüyorum ben vergi indirimi oranı 190 tl yazıyor. tekrar rapor almam gerekecekmiş dedi memur

benim hesaplarıma göre 2022 yılında emekli olmam gerekir gün olarak da 40240 olması gerekir diye biliyorum.

Benim kafam karıştı iyice bana fikir akıl yada daha önceki tebrubelerinden örnek verecek kişilere çok teşekkür ederim umarım doğru anlaşılır biçimde durumumu özetlemişimdir başınızı şişirdim hakkınızı helal edin saygıları SİNAN KARDEŞİZ

Son düzenleme:
Yeniden rapor almana gerek yok vergi indirim hakkı çalışma evresinin istendiği vaktinde alınabilir. Ama siz daha emeklilik şartlarını tamamlamamışsınız bile hesaplarınız doğru en erken 2022 yılında emekli olmak için müracaat yapabilirsiniz.

abi cevap için çok teşekkür ederim memurun bana dediklerini yazdım kafam karıştı

Üst Alt