Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişi ve %40 raporla ne zaman emekli olabilirim?

ulas ozbayrak

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba benim ilk işe giriş tarihim 08/07/2002,03/10/2005 tarihinde %40 engelli raporuyla belediyede sürekli işçi kadrosunda çalışmaya başladım ve epilepsi hastasıyım,beyinden ameliyat oldum ve askerlik yapmadım,dolayısıyla askerlik borçlanmamda yok,hangi tarihte emekli olabilirim ve engelli hakkıyla emekli olurken maaşımız düşük mü oluyor yada yüksek mi.bilgi verirseniz sevinirim.iyi günler...

ulas ozbayrak

19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 pirin günü ile emekli olabilirsiniz. Emekli aylıklarını 2 unsur belirler

1- Pirim gün sayısı
2- Maaşınıza bağlı olarak pirim miktarı

Bunlar ne kadar yüksek olursa aylıklar da o kadar yüksek olur.

hozgul

iyi akşamlar hakan bey,anladığım kadarıyla biz engelli işçi olarak çalışan personel olarak maaşımız yüksek mi olucak düşük mü,benim primim 5165 gün olmuş ve 2 yılım kaldı 8 temmuz 2021 tarihinde emekliliğe hak kazanıyorum.4240 günümü çoktan doldurdum ve fazla çalışmış oluyorum,sadece sigortalılık senemin dolmasını bekliyorum.şuanda aldığım maaş 6000 liraya yakın buna göre emekli olduğumda maaşım ne kadar olur sizce şu anki aldığımız maaştan daha düşük mü olur yoksa yüksek mi,çünkü insanların kafası karışabiliyor bazen,detaylı bilgi verirseniz çok sevinirim.iyi geceler...

ulas ozbayrak

Şu anda aldığınız maaş kadarsa önceden aldıklarınız da o kadar önem arz eder. Eğer hep öyle alınmışsa emekli aylığınız yüksek olacaktır ama her durumda şimdiki maaşınızın altında kalır.

Teşekkürler hakan bey yani anladığım kadarıyla yine o kadar düşük olmıcak sanırım,en son yazdığınızı anlayamadım hani her durumda şimdiki maaşınızın altında kalır dediniz ya onu,birde biz işçi olarak emekli oluyoruz,benim bildiğim kadarıyla işçiler memurlara göre daha yüksek alıyor emekli olduğunda diye biliyorum doğrumudur.maaş bordroma baktığımda brüt maaşım 12.000 civarında görünüyor ve kesile kesile 6.000 lira net aylığım oluyor.hani siz dediniz ya daha önceden primleriniz ne kadar yüksek olursa maaşınız o kadar yüksek olur diye.size bundan dolayı sormak istemiştim.iyi akşamlar...

ulas ozbayrak
Şu anda en yüksek emekli aylığı 5.500 TL civarında sanıyorum.
Prime esas kazanç tavanının şu anda 19 bin küsur lira olduğunu göz önüne alırsak sizin emekli maaşınızın 6 bin liranın altında olacağı kesin zaten.
19 bin lira üzerinden prim yatırana bile 5.500 TL bağlanıyorsa 12 bin lira brüt ücrete bununda altında bağlanacağı aşikar.

Ufukalp

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için zaten benim 2 yıl daha çalışmam gerekiyor sigortalılık yılımın dolmasını bekliyorum.o zamana kadar biraz daha farklı olur sanırım maaşlar,bizler hem sendikalıyız ve toplu sözleşme yapıldı bizlerle 3 yıllık olarak.günlük yevmiyem 224.25 lira ve yılda 1 artış yapılıyor buna göre sanırım yılda yevmiyemize 75 lira ekleniyor her yıl,sözleşmemiz olduğu için,buna göre 2 yıllık daha çalışma hayatım olucak.yine brüt ve net maaş olarak değişir primlerimiz biraz daha artabilir.bu şekilde hesap yapacak olursak nasıl değişir maaşlar.sizler daha iyi bilirsiniz.

@Ufukalp

Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için zaten benim 2 yıl daha çalışmam gerekiyor sigortalılık yılımın dolmasını bekliyorum.o zamana kadar biraz daha farklı olur sanırım maaşlar,bizler hem sendikalıyız ve toplu sözleşme yapıldı bizlerle 3 yıllık olarak.günlük yevmiyem 224.25 lira ve yılda 1 artış yapılıyor buna göre sanırım yılda yevmiyemize 75 lira ekleniyor her yıl,sözleşmemiz olduğu için,buna göre 2 yıllık daha çalışma hayatım olucak.yine brüt ve net maaş olarak değişir primlerimiz biraz daha artabilir.bu şekilde hesap yapacak olursak nasıl değişir maaşlar.sizler daha iyi bilirsiniz.

Üst Alt