Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişi ve %42 raporla ne zaman emekli olabilirim?

mustafaemre

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
ustalarım'
özrl bir şirkette 2002 ocak işe girişliyim bir senedir uyku abnesi ve hipertansiyon hastasıyım %42 engelli olarak nezaman emekli olabilirim yardımlarınızı ricaederim

mustafaemre

Emeklilik için (Ocak 2002 +) 19 yıl sigortalılık süresi ve 4240 gün prime tabisiniz.

Defterdarlıktan 3. derece sakatlık iindirim hakkı elde etmiş olmalısınız
İlk sigortalılığınızda 18 yaşınızı tamamlamış olmalısınız
Son 2520 primin fazlasının ssk (4a) statüsünde olması gerekir.

hocam verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.Ama bir sorum olacak 4250 günü tamamlasamda 19 yılı tamalamam gerekiyormu çok sıkıntılıyım yardımcı olursanız sevinirim işten çıkarılma riskim var korkuyorum

Evet, hem sigorta süresi, hem de prim gün sayısını birlikte tamamlamalısınız.

merhaba vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim bir konu hakkında yardımlarınızı rica ederim
1999 da askere gittim 18 ay askerlik yaptım askerden önce çalışmam bulunmamaktadır
07,01,2002 tarihinde işe girdim bir sene önce %42 sürekli vergi indirimi aldım bu durumda 19 yılı doldurmam gerekiyor.
askerlik borçlanmasını ödersem nezaman emekli olabilirim

bilgi verebilrseniz sevinirim

askerlik borçlanması yardım lütfen

merhaba bir konu hakkında yardımlarınızı rica ederim
1999 da askere gittim 18 ay askerlik yaptım askerden önce çalışmam bulunmamaktadır
07,01,2002 tarihinde işe girdim bir sene önce(2015) %42 sürekli vergi indirimi aldım bu durumda emekli olabilmem için 19 yılı doldurmam gerekiyor.
askerlik borçlanmasını ödersem nezaman emekli olabilirim.
üç ayrı sgk yetkilisinden ayrı ayrı tarihlerde (2018-2019-2021)emekli olacağım bilgisi verildiği için sizlerden yardım istiyorum.

bilgi verebilrseniz sevinirim

mustafaemre,
Askerlik borçlanmasını öder isen işe giriş tarihin 18 ay geri gider
07/01/2002-18(ay) : 07/07/2000 e geriler ilk işe giriş tarihiniz..

Elinizdeki raporunuz ile 3.derece vergi indirim hakkı kazanır ve askerlik borçlanmasını öder iseniz 18 yıl 4080 güne tavbi olursunuz.
07/07/2000+18: 07/07/2018 tarihinde emekli olabilirsiniz.

Üst Alt