Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2002 sigorta girişi ve %65 oranlı raporla ne zaman emekli olabilirim?
değerli arkadaşları
15.05.2002 yılında işçi olarak göreve başladım. aradan 14 sene geçti 5040 gün primim var asla boşluk vermedim. ne zaman emekli olurum diye sorgulattırdığımda 15.05.2017 de emekli olabilirsiniz diye çıktı veriyor. aşağıya tabloyu ekledim.
[FONT=Verdana]15.05.2017 tarihinde emekli olabilirsiniz[/FONT]
ayrıca oturan boğa abinin bir paylaşımında aşağıdaki tabloyu gördüm tablo aşağıda orada yazana göre 1. sütunda olan bilgilere göre 15 yıl içinde emekli olabiliyorum.
ama arkadaşlara soruyorum yanlış biliyorsun o iş te bir terslik var sen 17 yıl 8 ayda emekli olursun diyorlar neden ben 2 yıl 8 ay daha fazla çalışmam lazım bana yardım edermisiniz hangi bilgi doğru kim doğru söylüyor
% 65 ilk işe girdiğimde personel birimi raporu istedi ankaraya felan göndermişlerdi. öyle hatırlıyorum ama % 65 biliyorum
yeni bulduğum bir yazı daha Yeni düzenlemeye göre;
1-Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce yüzde 60 ve daha fazla oranda hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malûllük aylığından yararlanamayanlara, en az onbeş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.
%40 ile %59 arası 3600 prim günü 19 yıl..%60 ile %79 arası 3600 prim 18 yıl..%80 ve üzeri 3600 gün 15 yıl..yani prim gününüz yeterli ama yıl beklemek zorundasınız..emeklilik tarihiniz 2020 yılı..kendim bi kaç ay önce emekli olduğum için artık ezberledik neredeyse..
gesees kafanız karışmasın.Sizin verdiğiniz alıntı 2008 sonrası ilk defa sigorta olanlar için geçerlidir.Sizin başlama yılınız 2002 olduğu için kademeli olarak erken emeklilik şartlarına tabisiniz buda engel oranınıza göre 17 yıl 8 ay hizmet süresi ve 3920 gün prim ödemenizi gerektiriyor.
şunuda belirteyim..eğer özrünüz işe giriş tarihinden sonra meydadana geldiyse malulen emeklilik diye dilekçe vereceksiniz ama eğer özrünüz işe giriş tarihinden önce vardıysa ozaman özürlülük durumundan yaşlılık aylığı diye dilekçe vereceksiniz..ben bilgi sahibi olmadığımdan malülen diye dilekçe verdim bir buçuk ay sonra,her ne kadar özrünüz kabul edilmiş olsada işe giriş tarihinden önce özrünüz olduğu için malülen emekliliğiiz kabul edilmemiştir.gerekli şartları yerine getirdiğinizde özürlülük durumundan yaşlılık aylığı talebinde bulunduğunuz takdirde tarafınıza yaşlılık aylığı bağlanılacaktır diye yazı geldi SGK'dan.ve altında not yazmışlar: gerekli prim gün sayısı ve yeterli yıl şartlarını yerine getirdiğiniz için eğer özürlülük durumundan yaşlılık aylığı dilekçesi verirseniz tarafınıza maaş bağlanılacaktır diye not yazmışlar..bende dilekçeyi değiştirdim ve emekli oldum tabi 2 ay bana zaman kaybettirdi.bilgin olsun ona göre hareket ediniz..
emekli olabilmek için rapor tarihinin önemi varmı yoksa çalışılan yılmı baz alınıyor
merhaba engelli dostlar
bugün bir yazı okudum engelli emekliliğinde eşitsizlik hakkında yazılan yazıyı aynen kopyalıyorum
[FONT=Roboto]engelli kardeşimizin belirttiği gibi 01.10.2008 tarihinden önce alınan sağlık kurulu raporları 18 yıl 4000 prim günü olduğunda emekli oluyor. 01.10.2008 tarihinden sonra alınan sağlık kurulu raporları ise 15 yıl 3700 prim günü olduğunda emekli olabilir.
[/FONT][FONT=Roboto]1 sorum :
yukarıdaki yazan arkadaşımızın engel durumu %64 ü göz önüne alır isek yazmış olduğu yazıya göre 2008 den önce alınan sağlık raporu ile emekli olabilmek için 18 yıl ve 4000 gün üzeri prim bekleniyor ama aynı oranda 2008 den sonra alınan engelli raporu ile dolu primle (4000 gün üzeri ) 15 yılda mı emekli olunuyor burada önemli olan alınan engelli rapor tarihimi
2. sorum :
alınan engelli raporunun tarihinin dışında, çalışılan gün sayısı ve mecburi beklemek zorunda kalınan (gerekli prim 3600 hizmet süresi 15 yıl) hizmet günü süresi mi önemli
emekli olabilmek için ne lazım
kendimi örnek veriyorum :
%65 raporum var
15.05.2002 tarihinde işe başladım
10 gün rapor aldım
15 yılım dolmak üzere bir fiil aralıksız çalıştım 5300 üzerinde günüm var
benim emekli olabilmem için şart ne ben neden emekli olamıyorum sorun nerede[/FONT]
gesees
bu yazıyı yazan olayı tamamen yanlış anlamış rapor tarihinin emeklilikle alakası şu açıdan var 2013 yılının mart ayında oranlar değişerek yeni özür ölçüt cetveli yayınlandı onun için bu tarihden eski raporlar için vergi indirimi başvurularında yeni rapor isteniyor şimdi gelelim emekliliğe 2008 yılından önce SİGORTA başlangıcı olanla 2008 yılından sonra SİGORTA başlangıcı olan arasında farklılıklar var bundan bahsetmek istemiş herhalde senin emeklilik 18 yaşından sonra sigortalı olduysan eğer 17 yıl 8 ay ve3920 gün üzerinden 18 yaşından sonra sigortalı olduğunu var sayarsak 15/05/2002+17 yıl 8 ay 15/01/2020 emeklilik tarihi ben 1998 girişimle 18 yıl doldurarak emekli oldum kardeş
dostum inan çok güzel şekilde açıklamışsın inan çok yardımcı oldun çok tşk ederim. keşke herkes senin gibi bilinçli bir şekilde konuşsa da yardımcı olsa ama nerede millet sallayıp duruyor
gesees kardeş kanunlar ucu açık şekilde yorumlanıyor hele hele 2008 Ekim sonrası giriş ve kademeli meklilik sistemi çoğu arkadaşın kafasını karıştırıyor.4a ssk işçi olarak çalışıyorsan..[FONT=sans-serif]vergi indirim belgen varsa yani %60-65 arasıysa 17 yıl 8 ay 3920 gün ile emeklilik hakkın var..[/FONT]
gesees
estafirullah kardeşim bizler deneme yanılma ile bir çok şeyi öğrendik bu arada bu siteden çok faydalandım ve takılan insanlara yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz allah herkesi bu işlerden bir an önce kurtarsın
Merhaba değerli arkadaşlar 15 yıldır kamuda işçi olarak çalışıyorum hastaneye gittim rapor istedim beni 8-9 tane polikliniğe yolladılar gezdim tozdum iyice incelediler sonunda birde heyete girdim 83 rapor verdiler ben ne zaman emekli olurum bu raporu nereye göndermem lazım nasıl bir yol izlemem lazım lütfen yardımcı olurmusunuz
10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olaiblmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde iş gücü kaybı bulunması gerek