Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişi ve %71 raporla emeklilik şartlarım nedir?

chris

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba,

Sigorta Başlangıç Tarihi : Ocak 2002
Doğum Tarihi : Haziran 1981
Çalışılan Toplam Gün Sayısı SSK: 4059
Çalışılan Toplam Gün Sayısı Bağkur: 400
Engellilik Oranı: %71
Hastalık Başlangıcı : Haziran 2009
Çalışma Durumu: Halen Çalışıyor.
Heyet Raporu Alınma Tarihi: 2018 (Süresiz)

Bu bilgiler ışığında sormak istediklerimi madde madde yazmak istiyorum.

1- Kademeli engelli emekliliği statüsünden yararlanacağım sanırım. İlgili tabloya göre 1 yıl hizmet süresini aşmış ve 539 günde prim gün sayısını aşmış bulunuyorum. Emeklilik için gerekli müracatı nereye ve hangi evraklar ile yapmalıyım?

2- Ne kadar emekli maaşı alabilirim?

3- Emekli olduktan sonra çalışmaya devam edebilir miyim?

4- Malülen emeklilik ile engelli emekliliği arasındaki fark sadece "engellilik durumunun çalışmadan önce" ya da "çalışmaya başladıktan sonra" oluşması ile mi ilgili?

5- Emekli olup emekli ikramiyesinden yararlabilir miyim? Evet ise toplam ikramiyeyi nasıl hesaplayabilirim?

Cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürü bir borç bilirim.

chris,
Halen ssk lı olarak mı devam ediyorsunuz. Yoksa Bağkur mu?
ssk lı iseniz %71 oranında ki raporunuz ile vergi indirim hakkı kazandınız mı?

officer

Şu an halen SSK'lı olarak çalışmaktayım. Vergi indirimine başvurmadım henüz. Nasıl ve hangi evraklar ile nereye başvurmalıyım acaba?

chris,
Çalıştığınız iş yerinden çalıştığınıza dair belge alarak ve raporunuzu ve eklerini (örn: odya testi, egg vb.) ekleyerek bulunduğunuz ilin maliye / mükellef hizmetler birimine müracaat edin.

Üst Alt