Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişi ve %75 raporla ne zaman emekli olabileceğim?

benkım

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
1
arkadas sıgorta gırısı 2002 den 2bın doldurdum ne zaman emeklı olurum bıde ben raporu yukseltıcem %75 alcam ıptal ettırsem sonra ısten ve engellı faydalarından cıkarırlar mı bı yazdım edın doktorla konusam olmuyo bole ılaclar agır gelıyo calısamıyorum gunde 8 tane hap ıcıyorum bıde 1 ayda 2 ıgne var sızce ne yapmalıyım

benkım

Eğer %60-80 arası rapora karşılık defterdarlıktan 2. derece sakatlık indirim hakkı elde edersen, (gün/ay/2002 +) 17 yıl 8 ay sigortalılık süresi ve 3920 primle emekliliği hak edeceksin.

2008_oncesi.PNG

ben nasıl emeklı olucam vergı ındırımınden calısarak mı raporu yuksetsem olurmu 2bın prim var

benkım

%80 ve üzeri raporla vergi indirim hakkını 1. dereceye yükseltirsen, o zaman (gün/ay/2002 +) 15 yıl sigortalılık süresi ve 3600 primle emekli olabilirsin.

Ya da işgücü kaybın maluliyet cetveli'ne göre malul sayılmayı gerektirecek düzeye çıkarsa, bu durumda hemen malulen emekli olabilirsin. Malulen emeklilik talbiyle sigorta müdürlüğüne başvurursun, hastaneye sevk ederler. Hastane raporu yazar ve sgk'ya gönderir, oradaki heyet raporu maluliyet cetveli'ne göre değerlendirir ve makmuş düzeyde işgücü kaybı olduğuna karar verirse, malulen emekliliği onaylar.

OturanBoğa tsk ederım ben saten calısıyomda ama uyku ılacı verıyorlar hergun işten cıkarcekler dıye korkuyorum bıde ısyerındekı abıler sıkayet edıyorlar dedıgımızı yapmıyorlar dıye ne yapmam lazım cok ılac verıyorlar ama etkı etmıyo tozunu artırıyorlar bende dayanamıyorum ne yapmam lazım nere gıdem

cetvelde bu yazıyor demek ıstedıgım buuu calısıyorum ama doktora soluyorum ne demem gerek doktora okudum hepsını ben sadece prımım az ben sadece calısmak ıstıyorum ılac ıstemıyorum uyuyorum yenı uyandım sımdı yarın doktora gıdıcem ne demem lazım bıde cetvelde bu yazıyo ne demek anlamadım 1. (IQ 50 ve altı) Zeka gerilikleri
2. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizofreni ve alt tipleri
3. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen şizoafektif bozukluk
4. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen sanrısal bozukluklar
5. Tedaviye rağmen çalışma olanağı vermeyen atipik veya başka türlü sınıflandırılamayan psikozlar

benkım

Çalışmak istiyorsan malulen emeklilik başvurusu yapma zaten. Ama bir gün çalışamaz ve emekli olmak istersen, sigorta müdürlüğü'ne gidip malulen emeklilik için başvurabbilirsin. Tedaviye rağmen çalışmana olanak vermeyen bir psikiyatrik hastalık varsa, malulen emekli ederler.

Ve uyku da yapsa ilaçlarını aksatmamalısın. Aksi halde yol açacağı etkiler yüzünden iyece bunalabilirsin, çalışamazsın. Aman, doktorun ne diyorsa onu yap kardeşim. Eğer ilaçların yan etkisinden şikayetçiyse, bunu da doktoruna ilet. Birlikte yeni ilaç veya doz konusunda karar verirsiniz.

vergı ındırımınden emeklımı olunuyor o nasıl oluyo ben bılmıyorum ılaclar agır gelıyor calısamıyorum

benkım

Çalışırken sakatlık indiriminden yararlanmak için defterdarlığa başvuruyorsun. O hakkı elde ettiğinde, yukarıda yazdığım şartlarda erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanıyorsun. Bu şekilde emekli olduğunda istersen sosyal güvenlik destek primi ödeyerek çalışmaya da devam edebiliyorsun.

1800 gunden emeklı olabılıyo rmuyuz

%60 engellı raporu olanlaar bipolar bozuklugu emeklı olabılıyor mus haberlerde ınternette ızledım okudum olabılıyor muyuz bole koonun varmı soelr mısınız bana

1800 gün ve 10 yıllık sigortalılık gününüz varsa sgk ya başvuracaksınız onlar sizi yeniden hastaneye yönlendirecek tek hastalıktan %60 oran yada psikiyatrik bir hastalığınız varsa sgk hastalık listesi’ne göre malul sayılacak o hastalığı yazan raporu almanız gerekiyor kolay gelsin

Ama engelli raporuyla 1800 günden olmak istedin emekliliğin hic alakası yoktur

emekli olamıyor muşum neden ?

1800 gunden emeklılık ıcın babamı gonderdım vasısı o sıgorta baslangıc tarıhı bu :01.12.2002 edevlet de bu yazıyo sıgortada 2004 yazıyo %65 rapor var ordakı abe demıskı 3 sene daha calısması lazım demıs 2900 gunum var ben napmam lazım yada neden emeklı olamıyom sartlar ne anlamadım ben
01.10.2002

benkım

Malulen emeklilik için 10 yıllı sigortalılık süresi olmalı ve bir de SGK Hastalık Listesi'ne göre Ağır tanısı olmalı. Yani eldeki rapor malulen emeklilikte hiç bir işe yaramaz.

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?

Çıraklık eğitimi emeklilikte dikkate alınır mı?

benım cıraklık egıtıme gıtttım ben yenı yasa cıkmıs sayılıyormu gırıs yanı sayılıyormu bıde vergıden emeklı olcam nasıl olunuyo kac gun ıstıyo kac gun gırıs lazım solemnız mumkun mu?

benkım

Hayır, staj ya da çıraklık sigortalılıkları emeklilik hesabında dikkate alınmaz.

hocam ben delircem yaaaa yardım et
ben 2004 giriş
3120 gun var rapor %65 ne zaman olucam ben bıraz cahılımde yardımcı olur musun

@benkım

İşe giriş tarihinize göre 18 yılı tamamlamışsınız o yönden sıkıntı yok fakat prim sayınız 880 gün eksik. 4000 gün prim gününüz olması gerekiyor. Tamamladıktan sonra vergi indirimi belgeniz ile başvurup emekli olabilirsiniz.

2008_oncesi.PNG

@OturanBoğa,

YINE MI YUKSELDI BU 3800 DEGILMIYDI %65 RAPORLU OLAN

ilk işe giriş tarihi 01.10.2002 prim 3670 uzun vade girişi 11/12/2004 vergi indirimin tarihi hatırlamıyorum 2009 da rapor aldım %90 2 sene sonra %45 düşürdü iş bulamadıgım yuzunden sonra %65 oldu ben ne zaman emeklı olurum yada kaç ay daha çalışmalıyım tsş ederım cvplar ıcın

iş bulamama nedeni ile %45 olan hastalık raporu %65 e çıkarılmaz onu anlayamadım.

yok yanlıs yazdım %90 ken iş bulamadım ondan sonra %45 verdı 7 sene %45 kullandım sonra 3 kez hastaneye yattım %65 verdı bende askerlık borclanması yatırdım emeklı olcam dıye

2008_oncesi.PNG

@benkım, İşe giriş tarihinize ve şu an mevcut engel oranınıza göre tabloda görüldüğü gibi 17 Yıl 8 Ay - 3920 Gün gerekli. Vergi indiriminiz de %60 ve üzeri rapordaki oranınız gibi onaylanırsa yıl olarak eksik görünmüyor fakat 250 gün kadar priminiz eksik. Primi tamamlayınca vergi indirim belgeniz ile başvuru yapabilirsiniz.

tsk ederım bılgı ıcın cok saolun yardımcı oldunuz mınnettarım

@benkım, Rica ederim işe giriş olarak 2002 yazdığınız tarih staj mı, 2004 olarak uzun vade yazmışsınız ama ben 2002 göre hesapladım. 2004 girişi baz alınırsa da 18 Yıl - 4000 Gün gerekiyor. Bu şekilde olursa da yıl olarak tamam prim eksik. Buna göre hesabınızı yapabilirsiniz. İyi akşamlar

Üst Alt