Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 sigorta girişim var. Tip1 diabet ve elde damar tıkanıklığı var. Emeklilik..?

erdalmy

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

ben 1984 dogumluyum
2002 sıgorta gırısım ve 3700 gun Sıgorta ve bagkurum var
suanda bagkur oduyorum halan kantın ısletıyorum.

Sımdı 2 3 yıldır seker tıp 1 seker hastasıyım hastaneye ha1c 11.5 la yattım suan unsılın kullanıyorum.
Bu emeklılıık ıcın ne yapmalıyım bagkurluyum fark edıormu

elimden damar tıkanıklıgna baglı amelıyat oldum 1 ay once yuzde kac rapor alırım nası bıbyol ızlemelıyım once hastaneyebgıdıp rapormu almalıyım. Bana bır yol gosterırsenız cok sevınırım

erdalmy

Defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde ettikten sonra* emeklilik için aşağıdaki tabloya tabi olacaksınız:

2008_oncesi.PNG

* http://www.engelliler.biz/forum/sak...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Bulent abi tip 1 seker hastasiyim %30rapor verdiler sorasinda bilegimde ve avucumda damar tikanikligi oldu rapordan,sora dev hucreli vaskulit dedilee avuctan,ameliyat oldum son,uc yilim bagkur oldugu icin basvuru yapma sigorta olsun son uc yilin dediler bende 1,5 senedir sigorta oduyorm

simdi sna sorum abi hangi yolu izlemeliyim, bana %40-%60 arasi rapor alirsin diolar beklemelimiyim,
sigorta girisim,2002 pirimim 4100gun falan. Vergi muhafiyetiyle malulluk arasindaki fark maasimi dusuk nedir yoksa ikiside aynimi cevap
atarsan,sevinirim,tesekkurler simdiden

Arkadaslar yonlendirip akil verecek,biri olursa cok sevinirim,kafam,ice karsti rapora basvursammi tekrar beklesemmi vergi muhafiyetimi %40 la yada %60mi alsammalulluk icin hangisi dogru adim olur????

erdalmy

Zaten malulen emekli olamazsın kardeşim. Defterdarlıktan elde edeceğin sakatlık indirim derecesine istinaden yukarıdaki tabloya göre erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanabileceksin.

Peki abi bun iki hastalik goz vs %60rapor verirlerlerse emekli, olamiyor muyum, yine, malulen arasindaki farki bilmiyorum. nondan soruyorum,
abi kusuruma bakma farki ne masi mi dusuk yada baska bi sey mi bana 3 dereceden emekli olursan vergi indirimi 250 tl maas dedi
biri bisey anlamadim

Merhaba arkadaslar ayni sikinti bendede var tip 1 diyabet hastasiyim,ve vaskulit damar tikanikligi hastaligindan sag bilekten ameliyat oldum. Daha onceden tip1 yuzde 30 rapor vediler simdi vaskulitte cikti iki hastaliktanda raporlubilac kullaniyorum bana lutfen yardimci olun napmaliyim.

erdalmy

Malulen emekli olabilmek için maluliyet cetveli'ne göre malul sayılacak düzeyde işgücü kaybı lazım. Bu durumdaki kişiler 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 primle malulen emekli olurlar. Avantajı da bur erken emekliliktir.

Sende ise bu düzeyde bir iş gücü kaybı yok. Sen %40 ve üzeri rapor ve ona istinaden de defterdarlıktan sakatlık indirim hakkı elde edeceksin. Sonra da o hakka istinaden yukarıdaki tabloda belirtilen şartlarda erken Yaşlılık emeklisi olacaksın.

Simdi arkadaskar yuzde46 raporum var vergi muafiyeti falan aldim 5300gun pirimim var ilk ise giris tarihi staj tarihi 2000 yili gorunuyor ilk pirim yatan tarih 2002 sigortalilik suresi 19 yila takiliyorm simdi burda hangi yil baza alinacak eger 2000se emekliyim bilgisi olan yazarsa sevinirim

erdalmy
Staj sigortası emeklilik yönünden başlangıç sayılmaz.
Emekliliğe esas sigorta başlangıç tarihiniz uzun vadeli sigorta kollarına ilk tam priminizin yattığı tarihtir.

Üst Alt