Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 SSK girişim var. 2012'de memur oldum. Engelli statüsünde ne zaman emekli..?

Zamanî

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,
Ben mevzu biraz karmaşık geldiği için emeklilikle alakalı bilgi edinmek istiyorum. Bilgilerimi aşağıda sıralıyorum eğer bilgisi olan arkadaşlar ilgilenebilir ise sevinirim.

22.06.1985 doğumluyum. Doğuştan Becker Tipi Kas Distrofisi hastasıyım.
01.11.2002 tarihinde SSK'lı olarak işe başladım.
2004 yılında %50 oranında engelli raporu alarak bir şirkette engelli kontenjanından işe girdim.
2010 yılında gelir vergisi indiriminden faydalanmak için başvuru yapmak istedim raporu yenilemem gerekti. Bu seferde %40 oranında engelli raporu alarak gelir vergisi indirimine başvurdum ve onaylandı. Şuanda indirimden faydalanıyorum.
2012 yılında ÖMSS sınavına girerek engelli kontenjanından 12.10.2012 tarihinde devlet memurluğuna atandım. (Elektronik Teknikeri olarak)
SSK Prim gün sayım 2724 ve memurluğa atandıktan sonra hizmet birleştirme yaptırdım.

Öğrenmek istediğim Emekli sandığından hangi tarihte ve hangi şartlarda emekliliğe hak kazanabilirim.

2002+
sigorta girişin 16 yıl sigortalık süresi olacak 2 yıl sonra süren doluyor 4100 günde pirimin olacak senin pirimin 2724 1400 küsür daha pirim yatırırsan ve zamanı geldiginde tekrardan hastaneye sevk edecekler rapor için emekli olursun

2008_sonrasi.PNG

paranoya
12 Ekim 2012 den beri memurum yani 1400 günden fazlada emekli sandığı primim var. Bu durumda nasıl olur emeklilik.

16 yıl 4100 gün umarım anlamışsındır

@paranoya ilk sigorta girişi 2002 ama memuriyete giriş 2012 yıllında.Emekli sandığı sigorta girişini tam olarak ne sayar.Yani emekliliğe esas işe giriş tarih nedir?

oturanboga senin bilgin var mı abi bu konuda ilk ssk girişi 2002 memuriyete giriş 2012 emekli olmak için hangi yıl baz alınır?

Üst Alt