Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

2002 yılında aldığım %40 raporla vergi indirimine başvuramaz mıyım?

aydın bahcetepe

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
1979 doğumluyum 01/03/1995 yılında sigortalı oldum 4428 prim günüm var halen çalışıyorum
2002 yılında aldığım rapor %40 epilepsi hastasıyım ve sürekli ilaç kullanıyorum ayda 1/2 defa ama ilaç kullanmasak sürekli olacak şimdi baana vergi indirimi kimse söylemediğinden 2002 almadım şimdi lazımmış emekli olmak için başvurdum rapor geçersiz dediler ama ankara zaten bana engelli olan kart vermişlerdi.
yani o zaman yeniden sağlık kuruluna girmek ve rapor almak lazım
şimdi soru şu bana %40 altında rapor verirlerse dava açabilir miyim aynı hastaneye gidecem çünkü onlar 2 defa verdiler %40 2002 yılında

acele cevap beklerim.

Selam
dostum benimde %45 engelli raporum var 2000 senesinde aldığım.1 yıl kadar önce bende vergi indirim kartı çıkartmak için vergi dairesine gittiğimde raporumun geçersiz olduğunu söylediler yeni rapor için heyete girdim ve bu sefer %25 rapor verdiler itiraz ettim ve öyle kaldı.yakın zamanda 3900 iş gününü dolduracağım ve tekrar heyete girmeyi düşünüyorum eğer bu rapordada %40 ın altında verirlerse sonuç olarak kazanılmış bir hakkım olduğu ve zaten geçici olmayan kalıcı bir ortopedik engelim olduğu için mahkemeye vereceğim olmadı insan hakları mahkemesine kadar götüreceğim davalık bir durumla karşılaşırsam.Bu tip sorunlarla karşılaşmış başka arkadaşlar varsa neler yaptıklarını burada paylaşırlarsa bizler için çok iyi olacaktır...

yenıden rapor çıkartmaya gerek kalmadan
öncelikle şunu deneyebilirsiniz daha önceden rapor çıkarttıgınız hastaneye dılekçeyle başvurarak hangı haktan yararlanmak istedıgını yazarak dılekçeyle bıldır , örneğin vergı ındırımınden faydalanmak istıyorum şeklınde rapora bu ibralenın ekletılmesını ıstıyorum vb.

işte bunu tam anlayamadım oturan boğa olurmu sizce 2002 yılındaki rapor tazelenir mi bu sayede cevabını beklerim sağolun bu arada

aynı hastaneye dilekçe vereceksınız yeni rapor çıkartmaya gerek kalmayacak. ancak dılekçenize şunu yazın 'vergı ındırımınden faydalanmak istiyorum'. Bu durumda yenıden heyete gerek kalmadan aynı raporunuz sadece vergı ındırımı için kulanılabılır olacak yanı raporunuzda baska bır degısıklık olmayacak yanı oran degısmeyecek. yeterkı yenıden heyete gırmek yenıden rapor cıkartmak istemyınız

aydın bahcetepe;

Aydın geçmiş olsun. Vergi indiriminden faydalanabilmen için minimum % 40 engelli olman gerekiyor ki bunu biliyorsundur. Ancak hastanenin vereceği % 40 indirimi tek başına yetmiyor. Şöyle ki
a) Vergi dairelerinin raporları gönderdiği merkez sağlık kurulları eski raporları kabul etmiyor. En fazla 1 sene öncesi raporlari kabul ediyorlar.
b) Hastanenin verdiği % 40-% 50 oranlar merkez sağlık kurullarında %40'ın altına çekilebiliyor. Merkez sağlık kurulu diyor ki hayır hastanenin verdiği oran % 40 yanlış bu kişinin özür derecesi %30 deyip raporu geri gönderebiliyor.

Kısaca diyeceğim şudur ki nihai kararı merkez sağlık kurulu vermekte. Raporunu tekrar çıkartman gerekir. Bunun içinde vergi dairesine başvurman gerekiyor. Başvuru için de aşağıdaki evraklar gerekli

a) GVK Madde 31'de belirtilen Sakatlık indiriminden faydalanmak istiyorum diye bir dilekçe
b) Çalıştığın işyerinden çalıştığına dair bir yazı
c) Kimlik fotokopisi

Geçmiş olsun

Şu andaki sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alamayacak durumdaysanız, dava bile açsanız, kazanmanız çok çok çok zor. Çünkü raporun eski tarihli olmasından hareketle mahkeme de -bence hukuka aykırı olarak- hastaneye sevk edip yeni rapor almanızı ister...

fanfan senin söylediğin şekli kabul etmiyorlar

bir diğeri arkadaşım bak sen tam teşeküllü devlet hastanesinden %40 üstü rapor aldın diyelim bu rapor ankaraya gidince merkez sağlık kurulunca inceleniyor ve çoğunlukla düşürülüyor yani vergi indirim hakkın engellniyor devletin bence bundaki amacı hem erken emekli etmemek hemde özürlüden normal vatandaş vergisi almak

bak ben 3 sefer hastanelerden %40 üstü rapor aldım her seferinde düşürüp yolladılar yada tekrar aynı hastaneye yazı yolluyor diyorlar daha detaylı araştırın şu eksik bu eksik bir bakıyorsun sana %40 üstü veren hastane sana %20 rapor veriyor bu benim başıma geldi .yani eskisi gibi değil 2004 öncesi yapsaydın alırdın şimdi çok zorlaştırdılar onların gözünde yatalak olacaksın yoksa senin çektiğin zorluk umurlarında bile değil adamın birinin sol ayağı ampüteydi %32 rapor verdiler gerisi sen hesapla seni karamsarlığa itmek istemem ama gerçek bu sen yinede şansını dene inşallah alırsın

Üst Alt